Možno vám niečo hovorí deň 12.02? Ak nie, tak to je deň bezpečného internetu. Hlavnou príčinou vytvoriť „Deň bezpečného internetu“ bolo upozorniť na výhody a nevýhody internetu, alebo inak povedané upozorniť na kladné a záporné stránky internetu. Každá vec prináša ľudom klady a zápory to je nám jasne (česť výnimkám). Myslím, že človek sa nemusí brániť kladným vplyvom internetu, ale záporným áno. Záporné vplyvy internetu môžu mať vplyv na vývoj jedinca a preto je určite najsprávnejšie chrániť tzv. naše ratolesti. Ja ich ešte nemám, tak že chápete nie??? Deti mnoho krát nerozoznajú nebezpečnosť danej veci. Nedokážu ešte určiť čo je s toho správne a nesprávne. Preto si myslím, že rodičia by mali dávať väčší pozor na svoje ratolesti, pretože môžu sa stretnúť s niečím nepriaznivým. To je chyba niektorých rodičov... Veď syn vie dobré robiť na počítači, vie o kopírovať papier a preto rodičia si predstavujú že nič nie je zlé to čo má v svojej sile internet. Treba povedať, že nie je to chyba len rodičov, ale aj deti. Preto je dôležitá komunikácia deti s rodičmi (napríklad dieťa sa chce stretnúť s naj internetovým kamarátom, ktorý môže, ale nemusí predstavovať hrozbu). Tak že z toho vyplýva, len vychovať svoje ratolesti, tak aby všetko rodičia vedeli. Určite je to ťažké, ale cesta na vyriešenie problému existuje nie? Hádam áno... Všetko sa dá, len treba chcieť.
V čom je internet ešte nebezpečný?
Elektronická pošta –dosť veľký problém, ktorému sa dá predchádzať.
Stránky s bezplatným obsahom na sťahovanie informácii – najväčšia výstraha, lebo väčšina ľudí sťahuje sťahuje a sťahuje do bezvedomia (česť výnimkám).
Ako predchádzať zbytočným problémom? Najprv rozmýšľať čo robíme a potom druhoradou ochranou je program, pretože program robí iba to čo mu programátori príkažu. Nie je ani najlepším riešením nainštalovať antivirak a používať ho rok, lebo za rok vilo toľko vírusov, že ich ani nespočítame...
Bohužiaľ niektorý sa ešte nedokázali vychovať správnemu správaniu na internete, lebo internet nie je súkromie, ale verejnosť. Tak ako sa správame v škole, prací, tak sa správame na verejnosti a teda internet je verejnosť.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár