Spravodlivosť je jedna z vecí na ktorú sa ľudia väčšinou spoliehajú. I keď sa to ani nedá. Každý sme sa už aj desiatky krát pýtali sami seba: , , Kde je tá spravodlivosť teraz ? “ ; , , Prečo to jemu vyšlo, a prečo nie aj mne ? “ .

Každý bojuje za spravodlivosť , a hlavne za tú svoju. V dnešnej dobe spravodlivosti nie je veľa vo svete, ale ani vo väčšine z nás. Určite sa pamätáte aj na vaše aspoň posledné “záseky“, na ktoré možno nemáte tie najkrajšie spomienky.

väčšina ľudí si stojí za svojím i keď pravdu nemá. Nechce sa nechať v mnohých prípadoch zosmiešniť, nechce byť ten ktorý nemal pravdu, atď... Spýtam sa aj ja : , , O čom je tá spravodlivosť ? “ .

Ja tiež som spravil neaké tie veci ktoré neboli najkrajšie, a ktoré ľutujem, ale dám iný príklad. Keď jeden človek sa topí v miliónoch, kupuje si jachty, domy, chodí oblečený v drahých veciach, a ten druhý? Nemá kde bývať, nemá z čoho jesť, nemá nič. Nemám vôbec na mysli tých ktorý si svoj život zničili, ale tých ktorý šancu ani nedostali. A nemám ani nič proti tím ktorí sa w tých miliónoch aj topia, ak si tie milióny zarobili sami, a nie všeliakými tunelmi. Možno sa aj na to namakali.

Ale kde je zas vních sprawodlivosť? Apropo… Niektorí si myslia že spravodlivosť je jak dar od boha. Nie, zas nie. Musím Vás sklamať. Je to iba v priebehu života. Ak si niekto pomyslí že to je blbosť, že mu to raz vyšlo, to je zas náhoda.

Kôli spravodlivosti sa mení orientácia človeka alebo skupiny v tom čo je oprávnené. Kôli spravodlivosti sa ničia vzťahy medzi ľuďmi, vďaka nej je človek raz hore, raz dole. Osobne sa na spravodlivosť už nespolieham. Záleží od psychického zmýšlania druhých ľudí, ale aj od toho nášho. A iba my sami vieme či budeme hrať spravodliwo a bude všetko w pohode ale s menšou šancou na úspech, alebo budeme nespravodlivý a bude nás svedomie hrýzť za to čo sme spravili ale s väčšou šancou k úspechu.

Podľa mňa väčšinu ťahá tá cesta k úspechu šak ako sa hovorí „Keď už máš byť sviňa, tak aspoň bohatá sviňa.“ Vtom čase nám to nedochádza ako sa môžu po tom našom “hviezdení“ cítiť tí druhý, ktorých sme pripravili o tak povediac úspech ak ho chceli dosiahnuť sprawodlivo. Je to na každom ako si bude žiť život. Či bude normálny hráč a či tunelár. A fakt na tom záleží, lebo tým miešame aj druhým karty v živote...

 Úvaha
Komentuj
 fotka
lordjogi  12. 4. 2009 15:13
Na spravodlivost sa spoliehat neda. Inak mimochodom bez toho "w" by sa to citalo ovela lepsie
 fotka
skaler  12. 4. 2009 15:20
Kvoli tomu "w" som to ani necital...trapas..
 fotka
weerdont  12. 4. 2009 15:26
opravené
Napíš svoj komentár