Pridávam ako článok jeden môj krátky postreh z ankety, a nedá mi ho nenapísať. 

Na svedectvá o nebi a pekle ti poviem v krátkosti len asi toľko, že otvor si Písmo Sväté, a svojím životom sa snaž vydať o Ňom, teda o Pánu Bohu svedectvo. 

Zas je to o tom, čo sa komu snívalo, zjavilo a neviem čo. Diskutujúcich nezaujíma, čo sa komu niečo zdalo, snívalo a neviem aké halucinácie mali, pretože oni tomu neveria. 

Diskutuješ, a to ti chcem napísať teraz, si celkom isto s tými nesprávnymi ľuďmi, ktorí nechcú prísť k pravde. Takto v podstate aj ty istou mierou podnecuješ niektorých k tomu, aby písali veci, ktoré môžu napríklad urážať alebo iným spôsobom dehonestovať kresťanstvo, vieru v Boha, prípadne v hlbšej miere kto ku akej cirkvi patrí a podobne, všetko čo s tým súvisí. 

Myslím si, že keby si sa zaoberal nejakou serióznou prácou, (neviem presne čím sa zaoberáš, to vieš len ty) zistil by si, že ty jediné čo potrebuješ, je veriť v Boha, modliť sa, a plniť to, čo je napísané v biblii, dobrorečiť aj nepriateľom. 

A neviem presne či to my kresťania robíme. Niekedy je lepšie mlčať, ako prehovoriť, pretože v tom mlčaní sa paradoxne vyjadruje všetko bez slov. Áno, bez slov sa vyjadruje pravda, na ktorú skôr či neskôr prídu všetci, len niektorí budú zaradostení, a niektorí budú zahanbení naveky. Teraz to samozrejme nechcem robiť akúsi exegézu Zjavenia sv. apoštola Jána, ale to, že Pán Boh predsa ty dobre taktiež to vieš, vymeriava nám všetkým istý časový úsek na tejto zemi, a nikdy nevieš, kedy bude prerušený tým, že nás povolá. 

Ťažko to povedať. Ja svedectvám o nebi a pekle neverím, pretože moja viera mi to nekáže, a nebudem robiť niečo, čo mi nekáže a možno pochybuje moja viera. Pre mňa je autorita Písmo Sväté. Skôr ma desí biblický príbeh o lazárovi a boháčovi, ktorý jeden sa doprosuje milosti, a druhý je v abrahámovom lone šťastný. ako teda žijeme, a kde smerujeme si môžeš položiť také zamyslenie nielen pri nedeľnom čítaní Písma Svätého v cirkvi ktorej sa nachádzaš, alebo individuálne, kedy možno rozjímaš a čítaš o Písme Svätom. 

A kto to robí s posvätnou úctou, bázňou, s láskou k Ježišovi a ľuďom, ktorí sú okolo jeho, a ide z neho dobrota, láska, mier, všetky kresťanské čnosti, síce to neznamená, že to v duchovnom živote v akomsi duchovnom boji má vyhraté, avšak približuje sa bližšie k Bohu. Snáď najkrajšie to vyjadruje svetoznáma pieseň, ktorú poznajú kresťania mnohých denominácii, a to nielen kresťania, ale aj ateisti, a pieseň sa volá Bliž k tebe Bože môj. Citujem. 

A týmto teda sa posnažím ukončiť môj ranný sobotný článok. Nádherný svitne deň koniec už tmám. Z tvrdých skál skúšok ti postavím chrám. V plameňoch obetí, duch môj rád zaletí, bližšie vždy k tebe len, o Bože môj. Ako vidíš v tejto poslednej, menej známej strofy krásnej piesne Blíž k tebe bože môj je vysvetlené v podstate všetko, a je tu aj odpoveď na to, čím sa už aj ty na tomto webe dlhšiu dobu zaoberáš. Len toľko som ti chcel napísať. mier.

 Blog
Komentuj
 fotka
takeiteasy  16. 11. 2019 17:47


Napíš svoj komentár