Keďže som sa zapojil do jednej diskusie, pridal som jeden koment, ktorý mi nedá nezdieľať aj tu do môjho portfólia blogov. Nakoľko sa jednalo o finančnú tematiku, ale viacmenej som sa ju snažil takpovediac preklenúť aj do ľudskej a duchovnej roviny, nedalo mi teda nereagovať a pridal som teda tento komentár.

Išlo o investovanie a Trading, ktoré, pre bežného človeka ak rozumie pojmom, nie sú samozrejme to isté. To, čo konkrétne to znamená je jedna vec, ale mňa nezaujíma, čo človek môže z toho mať, reagoval som takpovediac na morálnu problematiku tohoto článku, ktorý pridávam v tomto znení.

Dobrý deň.  V prvom rade dbajte na to, aby niekto, kto plánuje robiť v ktoromkoľvek biznise, sa do toho predovšetkým vyznal, a mal o tom kvalitné vedomosti o danej problematike. 

ad 2. Morálna kvalita človek je stokrát hodnotnejšia, ako zarábať peniaze, a mať u cudzích a možno najbližších príbuzných potencionálne zlú povesť. 

Poznám jeden minimálne prípad, ešte z čias kedy som chcel v tomto marazme pracovať, ako sa brat nerozprával so svojm bratom, a ešte v nejakom obežníku sa s tým chválil. To je jeho vec, mňa do toho logicky nie je nič. Druhá vec. Aj keby sme brali teoreticku možnosť, že zarobiť obchodovaním 20% za jeden deň je reálne, prosím nebalamuťte bežným občanom rozum. aspoň v tomto si držte ten morálny odstup, keď už nič iné. 

O takýchto veciach sa seriózne viete debatiť možno s občanmi, ktorí roky podnikajú, ktorí roky majú úspešnú firmu, ktorí taktiež vám zo svojich skúsenosti kvalitne poradiť ako sa orientovať nielen na finančnom trhu, ale v prvom rade, ako si vybudovať prostredníctvom tvrdej práce svoje dobre meno a povesť. to že niekto rozbehne niečo, možno mu to ide tažšie, ale pomôže od podlahy v prvom rade sebe (čo je logické, toto je biznis nie charita) a potom naučí, ako správne budovať karieru a spravovať investovanie tak, že zarába, a reálne seriozne sa môžeme baviť o investovani a financiach ako takých. 

Posledná vec čo chcem povedať je to, že chápem, že svet financíí nie je pre každého, najmä nie pre toho, kto sa do toho nevyzná, a skôr prerobí ako zarobí, a potom je dlhodobo nešťastný s tým, že nadáva kade chodí. dbajte trochu o svoju povesť, aby ste sa v očiach ostatných neznížili na nejakých tárajov, ktorí chodia v oblekoch, a navyše ako som sa stretol možno s 90 percent vami podobných ľudí, ktorí sa smejú ľudom, ktorí tvrdo makajú v práci často fyzickou námahou, aby niečo mali. 

Takže skúste sa zamysliet predovšetkým nad morálnou hodnotou a posolstvom z toho vypylvajúceho. posledná vec čo vám chcem povedať je to, že peniaze, kariera, bohatstvo nie sú všetko, to možno vám povedali už vaši rodičia. a ked sa tohoto budete držať budú vás mať v úcte a nie pohrdaní.


Záverom môjho článku chcem mojím príspevkom povedať toľko, že som si aj v mojej práci napríklad uvedomil, že práca neslúži vyslovene len k tomu, aby som si zarobil peniaze, ale slúži v prvom rade aj k prevereniu individuálnych morálnych kvalít, ako je pracovitosť, úprimnosť, čestnosť, dobre komunikovať s ľuďmi, s ktorým zdieľam tú konkrétnu pracovnú úlohu, ktorá mi je zverená.

Ako som to napísal jednému človeku, tak som si istý že nesmiem kradnúťohovárať, osočovať, proste

to sú všetko predpisy ktoré dal Boh.

Teda viac menej som presvedčený že radšej si vytvorím jedneho priateľa ako desať nepriateľov. Kto si takto počína, tomu sa pocit úspechu nebezpečným jedom zaiste nestane, ale bude mu naozaj slúžiť len na osoh, a na budúcu motiváciu k tomu, aby pracoval ešte lepšie, aby sa človek stal v podstate odborníkom v tom, čo pracuje.



 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár