Ešte teda by som krátko pred polnocou chcel predsa len pridať. Večerom som sa strihal, pretože som sa potreboval proste skrátiť, a som rád. 

Vieme dobre, že teda nie všetko, čo môžeme nám osoží. Túto vetu som zachytil kdesi na duchovných stránkach s touto tematikou, a v podstate môžem s ňou len súhlasiť. Ba čo viac. Pri mojich hypotézach som prišiel k jednému záveru, že mnohé veci by som ani nechcel vyskúšať, ani by som si to konkrétne nechcel v mladosti užiť, aj keď neviem aké dobré by to bolo. 

Nejedná sa teraz o to, či by to bolo napríklad prospešné, za istých okolností, aj mnoho menej príjemných vecí má prispešné účinky, napríklad v tom, že teda viem evidentne napríklad rozpoznať dobré od zlého. A človek účinky dobrého napríklad dokáže veľmi rýchlo vybadať, rozpoznať, predsa si ich neváži.

s účinkami v tom zlom svetle, v tej tienistej stránke je to už trošku horšie, pretože je to častokrát rafinované. Nevidíme čo všetko sa za tým ukrýva. Je to v mnohom dosť aj nezodpovedné, ale človek častokrát neverí, že to niečo menej dobré, alebo zlé, naozaj je také, aké neskoršie spozoruje. 

Najprv človek proste tomu neverí, a musí niečo dobre preskúmať, aby sa presvedčil na vlastnej koži, že teda do niečoho, čoho sa ide pustiť, to bude možno mať fatálne následky, či už v tom dobrom, alebo horšom slova zmysle. častokrát človek má nie celkom príjemné pocity aj z dobre vykonanej práce, možno poznáme ten pojem, že pyrhovo víťazstvo, teda víťazstvo za cenu veľkých obetí. 

Teda niečo sme musel obetovať pre to naše víťazstvo, ale nie v zmysle, že niečoho sa zrieknem, aby som teda niečo získal, teda niečo ako mi to napríklad interpretuje kresťanské učenie, ale práve naopak, niečo proste stratím, a niečo za to získam ako protihodnotu. 

Rozdiel v tom bude asi taký, že tá protihodnota, aj keď teda v sebe skrýva to čarovné slovíčko protihodnota, teda niečo, čo je hodnotné, ale nie v tom, že mi to robí zisk, mi síce slúži na niečo, čo je krátkodobé, čo je nateraz možno veľmi prospešné, ale neskoršie mi to môže narobiť problémy, presne v duchu starého príslovia, že teda oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. 

a teda dobre vieme, že aj mladosť si síce chceme užiť, to predstavuje v našom živote teda dobrého sluhu, ale častokrát je zlý pán. Zlý pán v tom zmysle, že keď človek sa niečom proste nedobrovoľne podriadi, obyčajne ho to sputnáva. A čím viacej teda si nahovára, že veď predsa v niečom teda som slobodný, teda nedeterminuje ma to, veď ja si predsa chcem mladosť užiť, tým viacej bude nešťastný napríklad v neskoršom čase. 

Záverom by som povedal asi toľkoto. To všetko vidíme napríklad na neblahých dopadoch, je ich teda mnoho, ale menoval by som to len v krákosti, ako je napríklad taká nevera, ktorá naozaj má vážne následky, hoci si to v počiatku človek ťažko uvedomí, čo všetko to môže narobiť zla a nepríjemností, možno problém s takým alkoholizmom, z toho všetkého celkom isto jedným slovom by sa dalo zhrnúť niečo ako citová a emocionálna labilita, destabilita vnútornej duchovnej a duševnej rovnováhy, s tým teda súvisí celkom isto aj taká nezrelosť, disfunkcia niektorých hodnôt, ktoré si človek teda mal osvojiť možno ideálne v ranom detstve, niektorých a takto by sme mnohé neduhy vedeli pravda menovať rad radom. Nech sa vám darí.

 Blog
Komentuj
 fotka
velagranka  4. 7. 2020 23:59
 fotka
vreskot000  5. 7. 2020 00:04
@velagranka jej vďaka
Napíš svoj komentár