Je to keď v piatok svoje pocity utápaš v alkohole? Keď zapneš počítačovú hru a myseľ ti odíde do iného sveta? Ten pocit keď ti všetci závidia tvoj nový mobil? Je to pojem ako sloboda, láska, česť, či viera, ktorý všetci denne počujeme, ale každý chápe inak?

Pre mňa je šťastie vo vnútri mysle a nie v našom okolí. Šťastie je keď sa usmievaš bez dôvodu. Pozeráš na oblohu a cítiš ako ti dažďové kvapky stekajú po tvári. Keď ideš lesom a počúvaš to ticho a cítiš sa ním byť naplnený. Keď na sebe pracuješ nie kvôli oceneniu, ale kvôli tomu pocitu napredovania. Keď ideš životom kvôli ceste a nie kvôli cieľu. Keď prijímaš ľudí okolo seba takých akí sú, lebo oni nie sú dobrí a zlí, oni sú tí najlepší akí dokážu byť a sú tu aby si sa od nich niečo naučil. Šťastie je keď nehľadáš spriaznenú dušu. Vieš, že keď robíš veci, čo máš rád, tak aj stretávaš ľudí, ktorých máš rád. Šťastie je keď sa nemusíš pozrieť dozadu, lebo všetko, čo potrebuješ pre svoje šťastie, nájdeš tu a teraz, priamo pred tebou. Všetko, čo ťa môže urobiť šťastným je len v tebe. Tvoja slobodná vôľa je tvojím šťastím.

Nikto nie je bábka vo vetre. Každý je tvorcom svojho života. Okolie nás nemôže ovplyvniť bez nášho súhlasu, ale my môžeme ovplyvňovať svoje okolie, lebo okolie si vyberáš. Všetko, čo si zažil, čo zažívaš, čo zažiješ a ako sa pri tom budeš cítiť si vyberáš. Ty rozhoduješ či tvoj život bude šťastný. Šťastie nemôžeš nájsť, či si kúpiť. Je to jediná komodita, ktorú si musíš sám vyrobiť.

Dúfam, že sa nikdy v živote nezlomím, tak aby som stratil takýto pohľad na svet.

Screenshot

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  18. 12. 2012 22:53
krásna školská úvaha! isto si mal za jedna!
 fotka
vlado905  18. 12. 2012 22:56
@otvoreneokno bohuzial som to nepisal do skoly...
 fotka
flysser  18. 12. 2012 23:12
pekný článok. ale ako si napísal, každý to šťastie vníma inak. teda niekto to nemusí vnímať tak ako ty, ale zároveň byť šťastný
 fotka
zajkousko  18. 12. 2012 23:19
mojim šťastím je láska v Ježiša Krista a ta ma ešte nikdy nesklamala ..........filip
Napíš svoj komentár