Viete, čo strašne milujem?

Keď ako každý iný upršaný či slnečný, no stále nudný deň otrávene prechádzam cez najnovšie správy na facebooku a odrazu vidím blahoželania k narodeninám môjmu akože priateľovi.
Mňa nijak extra netrhá pri pomyslení, že mu nezablahoželám. Ak sa svet zrúti zajtra na to, že som mu nezablahoželal, či o dva roky kvôli majskému kalendáru, nebude ma to trápiť.

Trápi... alebo skôr vytáča ma, keď medzi tými miliónpäť blahoželaniami vidím asi polovicu obsahujúcu iba dve slová: vsetko najlepsie.
Nič viac, nič menej (akoby to aj bolo možné), iba tieto dve slová, ktoré blahoželajúca osoba myslí maximálne tak zo slušnosti, či ešte horšie - zo zvyku.
Ja som na svoje narodky dostal zopár dvojslovných blahoželaní a všetky boli od ľudí, ktorí ani nie sú schopní ma pozdraviť na chodbe, kde okolo seba každý deň prechádzame.
Pozrú sa mi do očí, no ja v nich namiesto kamarátstva vidím iba prázdnu čiernu dieru. Nič teplé... nič, kde by som sa mohol zložiť.

Hovorím si, načo takýchto ľudí mám? Načo mám milión kamošov, s ktorými sa viem maximálne tak pozdraviť?

"Ahoj."
"Ahoj."
Koniec. Prejdeme okolo seba a aj po zvyšok školského roka sa naivne tvárime ako kamaráti.
Načo?

Byť priateľmi iba z princípu? Nie, ďakujem.
Prečo mám facebook, keď tam chodím možno kvôli trom ľuďom? Prečo mám z tých 250 priateľov vyše 100 iba "pretože"?
Hm..

Asi preto milujem BIRDZ. Pretože na ňom sa s človekom najskôr zoznámim a až potom si ho pridám. Možno na rozdiel od fb kamaráta neviem, ako v skutočnosti poriadne vyzerá, no napriek tomu ho už po tých pár TSkách mám radšej.

Hoci falošnosti sa človek nevyhne ani tu.


PS: toto nemyslím úplne smrteľne . Celý druhák som sa s kamarátkou v škole IBA zdravil, a keď nas v tretiaku dali do jednej triedy, stala sa jednou z mojich najlepších kamarátok.

Iba poukazujem na pretvárku. Osobne sa s človekom radšej nebavím vôbec, než by som mal pred ostatnými predstierať, ako si spolu sadneme.

 Blog
Komentuj
 fotka
d170  9. 8. 2010 18:30
No asi tak, ja na FB nemám svoje celé meno hlavne kvôli tomu, aby si ma tam niekto nepridával len kvôli tomu, že sme spolu chodila napríklad na základnú-síce nie do jednej triedy ani ročníka, ale možno trikrát ma videl.

A ako si všímam v poslednej dobe, nie som sama, dosť ľudí na FB nemá svoje meno, možno aj kvôli tomúto, že je tam trend mať stovky priateľov, navzájom si blahoželať a tváriť sa akoby tie všetky osoby boli pre človeka neviem ako dôležité, pritom v reálnom živote sa často ani nepozdravia...
 fotka
mumford  9. 8. 2010 18:40
kvôli tomu som si zrušil to, aby ostatní videli môj dátum narodenia alebo narodeniny. iba tí najlepší kamaráti si ozaj (snáď) spomenú a to ma teší.
 fotka
majusssska  9. 8. 2010 18:55
co sa tyka tych narodenin, neskutocne viac si (ja a asi aj vsetci normalni ludia) vazim, ked mi niekto posle smsku, zavola a zablahozela osobne. nevyzadujem si, aby mi vobec niekto blahozelal, ale takto to vyznie omnoho uprimnejsie.
 fotka
ena233  9. 8. 2010 19:37
priznám sa aj ja niektorým mojim kamarátom zablahoželám len všetko najlepšie, ale možno len kvôli tomu že si s nimi nemám čo povedať...a bolo by mi trápne ak by som im nenapísala vôbec keď sme spolu chodili 5 rokov do triedy a bavili sme sa len na spoločných chatách inak nič...
 fotka
vive  9. 8. 2010 20:03
@majusssska hej, ja väčšinou sms, alebo zablahoželám z očí do očí



@d170 ja som si chcel mazať, no našiel som iba 2 ludi a tych som si vymazal lebo sa neznášame... inak som nenašiel nikoho, koho by som si mal zmazať, hoci s väčšinou sa poriadne ani nebavím. Skôr to už je ten princíp, že ak potrebujem poznámky či ulohu do školy, mam na to tych ludi. Ale keby som si mal odznova pridávať, tak na polku by som zabudol, takto už nechcem mazať veľmi, možno sa s niektorymi z nich začnem nejakym zazrakom super baviť
 fotka
nanny  9. 8. 2010 21:59
máš pravdu, lenže niekedy človeku nenapadne čo všetko má napísať...
 fotka
overexcitedgirl  9. 8. 2010 22:25
s tým facebookom je to úplná pravda.. ja tiež ked má niekto narodky, napíšem radšej smsku, ked viem, že sa nestretneme naživo.. a ked už aj píšem na fb, tak tam napíšem všetko čo by som tomu človeku povedala naživo a určite by to nebolo len "všetko najlepšie".. takže, s článkom súhlasím /úplne smrteľne/
 fotka
zeriavka  23. 9. 2010 13:09
tiež Ti dám za pravdu skvelý článok, obdivujem na Tebe, že sa nebojíš povedať to čo si myslíš..teda napísať súhlasím s tým..tiež som sa nad tým zamyslela..ale musím sa priznať, mňa potešilo, že mi napísal niekto k narodeninám..aj keď málo..aj to potešilo, len škoda, že človek si na Teba spomenie len na Tvoje narodeniny :/
Napíš svoj komentár