Každý z nás už niekedy zažil svetlé aj tmavé chvíle. Naše životy sa preplietajú a rôzne ovplyvňujú navzájom. Ale môže za všetko v našom živote vplyv druhých, či už to zlé alebo dobré? Alebo sme si sami strojcami svojho osudu?

Život má mnoho tvárí - no ľudia takisto. Zvláštne, ako väčšinou svoje úspechy pripisujeme svojim schopnostiam a neúspechy iným neschopným. Pýtame sa sami seba, čo sme komu urobili, že musíme tak trpieť. Za rozbitými vzťahmi, nepodarenými deťmi a zlou prácou stoja rodinní príslušníci, akčné filmy a neschopní pracovníci. Je naozaj celý život iba utrpenie?

Smej sa a svet sa bude smiať s tebou. Plač a budeš plakať sám. Prečo ten plač nik nepočuje? Veľa ľudí sa ani načúvať nesnaží. Majú totiž málo času, stále sa za niečím naháňajú. Náhlia sa do práce, pre deti do školy, nakúpiť, na schôdzku, pracovať a večer padajú vyčerpaní do postelí, aby svoj denný kolotoč mohli znovu opakovať. Veď pracujú predsa pre seba, pre svoje rodiny, pre peniaze na účte, za ktoré si kúpia svoje sny.

Naozaj si možno všetky sny kúpiť? Niekto nesníva o aute, dome s bazénom, drahých šatách... Niekto sníva pre väčšinu ľudí o tak samozrejmých veciach ako mať domov, rodinu, priateľov a byť zdravý. Nemali by sme preto prehodnotiť svoje názory na to, čo je v živote dôležité? Zastaviť na chvíľu ten kolotoč a poobzerať sa vôkol seba? Podať pomocnú ruku tomu, kto to potrebuje, utrieť slzu z tváre... Pre človeka to v danej chvíli môže znamenať viac ako stovky nesplnených prianí.

Každý svoj život žije inak, má iné predstavy a ideály. Pre niekoho je možno život krutý a zlý, no niekto je rád za každú sekundu, snaží sa žiť, a nie prežívať. Život je krásny a ten, kto si to nemyslí, by si mal uvedomiť, že môže byť krásny práve vďaka tomu, že sa ho snažíme robiť krásnym iným.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
petka9  7. 10. 2008 16:33
svata pravda, kazdy je strojcom svojho stastia...
 fotka
mima4151  7. 10. 2008 19:33
peknee
 fotka
kuratko02  7. 10. 2008 20:16
pekne napisane... zivot je tak rychly, ze ludia nie, ze nemaju sa kedy pozriet na toho, kto place, ale nestihaju sa ani oni sami smiat a nechat veci nachvilu plynut...
 fotka
perseus  7. 10. 2008 23:18
s nadpisom súhlasim... s niektorými vecami v článku by som polemizoval... o tomto bol jeden Filanov citát, ktorý by pasoval k záveru: "Zmyslom života je niečí iný život."....a btw. skús oddeľovať do odstavcov, lepšie sa to číta...
 fotka
kaira07  22. 12. 2008 19:37
Budúcnosť patrí tým, ktorí veria v krásu svojich snov keep smile every day
Napíš svoj komentár