Je veľmi milé, ak si niekto niekoho pridá do priateľov, lebo už len to slovo „priateľ“ je také vzácne...

Realita je však taká, že keď si prezerám profily ľudí a vidím tam 300, čí 3000 priateľov to mil= označenie mi príde úplne bezvýznamné.

Niekto môže kľudne namietať pripomienkami: ,,ale veď niekto môže mať skutočne toľko priateľov!“ Ano? A kedy to všetko stíha? Každému sa pravidelne ozývať, alebo stačilo by len pripomenúť sporadicky sa ozvať. Je to hlúposť.

,,Prečo si na Facebook-u? Veď to je totálna pi****na.“
,,No vieš, ja by som tam ani nešiel, ale tak kvôli kamošom, lebo sms a volať im stále je drahé.“
Priama reč č.1 – čo sa preboha(!) staráš kto kde je registrovaný? Aj ty si na internete a nikto sa nestará, že hráš celý deň CS!
Priama reč č.2 – ak sú to kamoši, nie to ešte ak tam máš skutočných priateľov bol by pre nich problém komunikovať s tebou aj keby si nemal Fb?

To je otázka!!! Kebyže nemáte Fb ozvalo by sa vám aspoň 20 ľudí, ktorých máte popridávaných na Facebooku? (alebo inej soc.sieti) Nie? A viete, že 20 ľudí z tristo nie je ani 10% čiže výsledok je, že z vašich priateľov na Fb sú väčšina 8-9% tí s ktorými často komunikujete a chcú svami komunikovať. Samozrejme nie každý tam má nadrbaných 300priateľov/kamarátov/známych/prijaté náhodne neznáme žiadosti o priateľstvo. I s tých 50 priateľov sa stáva, že aj s viac ako polovicou nekomunikujete.

-----------------------------------------------------

A nie, komenty mudrovania: ,, Zase píšete o Facebooku, teraz nie ste na tej stránke." si nechajte pre seba, neprijímam ich! Nebuďte konzervy. Predovšetkým je to tu BLOG! A budem si sem písať aj o Ludvikovi, keď ma naseriete!

Pekný deň.

 Blog
Komentuj
 fotka
smajdalf  15. 7. 2011 13:30
Prijateľov mám na FB 58, z toho je asi 27 spolužiakov, a zopár ľudí z intráku... Z ostatnými sa snažím byť čo najčastejšie, a zopár považujem ozaj za priateľov.. Inak sú to kamaráti..
 fotka
uniqueprivilegium  15. 7. 2011 14:58
@smajdalf Ešte chápem, keď si tam niekto nadrbe aj tých 200...ale ako už fakt, že mať kamošov v tisíckach...a celkovo...potom na nástenke mi to zobrazuje príspevky ľudí kvôli ktorým sa tam ani neprihlasujem a nevidím statusy mojich kamošov, ktoré ma zaujímajú...
 fotka
smajdalf  15. 7. 2011 14:59
Tuším si to vieš nastaviť, aby ti to ukazovalo len koho chceš... Ale tak, podľa mňa je to divné aj 200 ľudí mať, ale tak, keď všetkých človek pozná, a píše si s nimi aspoň...
 fotka
ohavnost  15. 7. 2011 15:07
ja mám 76 priateľov, z toho jedine dvoch nepoznám osobne... s jedným som sa zoznámila na jednej FB stránke a ten druhý je jeden z mojich obľúbených pornohercov (ja viem )



ostatní sú poväčšine spolužiaci z výšky, prípadne zo strednej (ktorí so mnou aj tak poväčšine nekomunikujú) a potom tam mám rodinu...



mám "iba" 76 priateľov a zdá sa mi to už teraz byť strašne veľa... nedokážem pochopiť ako môže mať niekto 400, 500, 600 priateľov, veď toľko ľudí ani nepoznám... dokonca som sa s toľkými ľudmi asi ani v živote nestretla... a potom to tak vyzerá, že si môj "kamoš" až po pol roku všimol, že som ho odtiaľ vyhodila
 fotka
uniqueprivilegium  15. 7. 2011 16:07
@ohavnost Dobrý postreh to s tým vyhodením...Ja zase nemám rada, keď niekto si ma vymaže a potom si ma aj tak nakoniec znova pridá...a ešte keď ho nakoniec odignorujem, tak mi začne vypisovať, alebo keď ma stretne vonku sa ma začne vypytovať, že prečo si ho neprijmem...a ja len ,,veď raz si ma už v priateľoch mal"
Napíš svoj komentár