John pre boha co je to s tebou ? Mal som pocit ze sa mi zrutil svet. Citil som sa ako chodiaca mrtvola. Z oci mi vysli slzy prosil som ho aby bol normalny ale on nie.
Z oci mu uplne zmizly zornicky. Mal ich cisto biele. To ale jeho pohladu nenavis rozhodnet neuberalo. Hodil po mne aj druhu lopatu tak rychlo ze som sa uz nestacil uhnut a spadol som na zem. Zacal do mna kopat a stale opakoval na zahradu na zahradu na zahradu !
Dobre dobre uz prestan ! S velkymi obtiazami sa mi podarilo vstat.
Vzal som obe lopaty a vysiel z domu. John ma nasledoval. Ukazal mi prstom na zahradu. Presli sme cez malu branku. John ma predbehol a behom presiel do prostred travnika.
Tu! Tu si vykopes svoj hrob !

Zrazu sa vedla neho z cista jasna objavil moj otec. Aj on uz mal oci cisto biele. Nic nevravel len tam stal a prikyvoval.
Zcal som kopat.
Cim sa jama zvazsovala tym viac sa mi obaja smiali.Padli rozne poznamky o tom aky som chudak a uboziak a ako ja za vsetko mozem.
Ty za vsetko mozes !
Za co mozem ? Stale som sa pytal pri kopani ale oni mi vobec neodpovedali.
Za co mozem ? Otec preco mi to robis ?
Zrazu som si uvedomil ze toto bez mojho pricinenia dobre urcite neskonci.
Moje srdce sa napumpovalo adrenalinom, z celej sily som zdvihol lopatu a tresol otca po hlave. Stratil vedomie.
John medzitym zdvihol druhu lopatu a pokusil sa ma nou zarazit. Podarilo sa mi jeho uder odrazit a obe lopaty sa stretli sprevadzane obrovskym ramusom. Zhodil som ju na zem a rozhodol som sa utekat.

Bol som skvely bezec John sa mi pre svoju slabu kondicku nemohol rovnat a to ma zachranilo.
Utekal som rovno do dediny. V hlave som mal jedinu osobu. Stareho shamana ktoreho mala dedina aj cele okolie za blazna. Ja tiez.... az dodnes.

Konecne som dobehol pred jeho dom. Na brane nemal zvoncek len klepatko netopiera. Mne to uz bolo jedno a venoval som tomu len slabu pozornost.Bol som zufaly. 3 krat som nim zaklepal.
Dvere sa same otvorili.
Vosiel som dnu.

Za branou bola obrovska predsien prisahal by som ze snad vacsia ako je samotny dom zvonku. Len sa mi to zda ? Alebo je skutocne zacarovany ?

Zrazu sa predomnou objavil z cista jasna stary muz. Jeho vyzor bol rozmazany ako keby som pozeral horor na velmi starom televizore ktory sa neustale kmita.

Uvedomil som si ze pritomnost tohoto rozkmitaneho televizneho obrazu ma desi este viac ako moj otec s johnom doma. Je snad skutocne jedine riesenie ktore ma dostane z tejto nocnej mory zabit sa ?

Rozmazany muz prehovoril. Nie je nutne sa ma bat vedel som ze prides.
Uprostred predsiene zrazu vzblkol taboracky ohen. Zaujimave bolo ze z neho nesiel ziaden dym.

Pohlad do iskry pravdy a zistis co sa tu vlastne deje
Dalej uz muz nic nevravel.

Prekonal som strach a zahladel som sa hlboko do kuzelneho plamena. Zrazu som sa dostal do tranzu a zacal sa mi snivat akysi sen. Stal som uprostred nasej zahrady ale pred 15 rokmi. Videl som svoju mamu ako drzi male dieta. Zrazu som si uvedomil ze som to ja. V druhej ruke drzala noz.
To ty za vsetko mozes to ty za vsetko mozes ! stale opakovala a nozom sa male dieta chystala bodnut. Zakrical som nie ! ale ona ma nepocula.

Zrazu prisiel moj otec a vytrhol jej dieta z ruky skor ako bolo neskoro. Druhou rukou strelil svoju zenu do hlavy. Obraz sa rozmazal.
Uz som sa prebudzal ale este som zahliadol okamih ako mojej mame otec kope hrob.

Takze takto to je... moja matka ma neznasala a otec ju zabil ?

Bolo tazke odhadnut ci rozmazany muz prikyvol ale zrejme ano.
Jeho obraz sa vsak zrazu zacal zostrovat.
Klakol na kolena. Krical nie nie to nie je mozne ja som si svoj dom ohradil ochrannymi kliatbami!
Zmizol a na jeho mieste sa objavila moja matka !
Ty maly slizky parchant ! Nemal si tomuto muzovi ublizit tym ze si mojho ducha zaviedol az do jeho domu !
V ruke sa jej objavil zakrvaveny kuchynsky noz.
Teraz dokoncim co som pred 15 rokmi zacala !

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
neonay  1. 9. 2009 07:16
dobreee, bude pokracovanie?
Napíš svoj komentár