Povedzme, že sú témy, ku ktorým by som sa veľmi rada vyjadrila...

Zamyslime sa...
V škole sa učíte všetky tie "potrebné" predmety, snažíte sa mať dobré známky, veď predsa nezlyháte na nejakej stupidite, ale akosi sa Vám na matike (alebo na niečom inom, toto je môj prípad) nepodarí napísať na 1/2 a máte 3. Kvôli nejakej blbej chybe, že ste si pri strese pomýlil znamienko, alebo ste vynechal číslo, alebo ste zle pochopil tú vec, ktorú napísala Vaša učiteľka s označením "Zadanie úlohy". A tak, sa Vám nedarí a nedarí, a na vysvedčení dostanete 3.

A tak, sa Vám za pár rokov na strednej nazbierajú blbé známky, kvôli blbým chybám, či nedorozumeniam, alebo tomu, že ste chýbali a nikto Vám to nevysvetlil, i keď Vy ste si to pozreli a snažili sa porozumieť. Avšak príde maturita, zmaturujete a príde čas hľadať školu, či zamestnanie.

Samozrejme v oboch prípadoch budete musieť prísť akýmisi "skúškami". Teraz sa pozrime na prvú verziu zvanú Vysoká škola. (nejdem Vám hovoriť že som na túto tému, či hociktorú inú odborník, je to len to čo si myslím, a snáď aj kúsok pravdy).

Samozrejme,keď chcete aby Vás na takú Vysokú školu prijali, musíte urobiť skúšky. A zrejme bude nejakú tú prijímaciu komisiu zaujímať aj vaše výsledky v škole, vaša "vizitka", známky. A keď sa tak pozrú na vaše výsledky, pomyslia si že nie ste zrejme najlepší. Samozrejme že záleží aký cieľ si vyberiete. Ale predstavte si, že by Vás len kvôli tomu že ste písali za rok pár písomiek, z ktorých sa Vám polka kvôli blbým chybám nepodarila, neprijali. Toto sa podľa mňa nedá nazvať niečo ako spravodlivosť, a zrejme by som sa potom necítila najlepšie... Ale samozrejme, skúšky vysvetlia veľa vecí, no nemyslím si, že budem v živote potrebovať ručne pomocou zátvoriek a nejakých pravidiel (A- 2 (na druhú) alebo niečoho podobného vypočítať koľko zaplatím za účet plynu, alebo rozmýšľať nad chemickým vzorcom soli, alebo niečoho iného. A už vôbec si nemyslím, že budem niekedy vôbec chcieť premýšľať nad počtom elektrónov.... protónov... a tak ďalej.

Ďalej práca. Nemyslím si, že je to oveľa iné. Tiež musíte absolvovať pohovor, pri čom od Vás váš šéf (ktorý mimochodom mohol mať aj 4 na vysvedčení a predsa je BOSS) bude chcieť vidieť výsledky a bude chcieť počuť skúsenosti (ktoré však môžu byť rôzne). Avšak tiež je tu možnosť že kvôli nejakým vrtochom Vás nevezme do zamestnania... Ale poznáme to, kto má známosti, môže sa stať aj prezidentom...

Tak, myslím že som sa dostatočne rozpísala a určite to nieje jediný blog "Téma" ktorý pridám, pretože je veľa vtipných, či vážnych tém, ktorým sa chcem venovať aspoň touto mojou malou písacou cestou (A áno, tento blog bol napísaný aj z dôvodu, že zrejme budem mať z matiky 3, a dosť by ma nas... eh slušne naštvalo keby ma neprijali na školu kam chcem ísť... i keď, ktovie, blíži sa povestný rok 2012 čo značí koniec sveta... a možno aj o tom bude môj ďalší blog...)

Vidíme sa (aspoň imaginárne)...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár