No, trošku sa chcem vyjadriť k alkoholu, cigaretám a drogám u mladistvých. Veľakrát som už bola v takej spoločnosti, pred rokom a niečo, som všeličo skúšala, lebo to skúšali, alebo dlhodobejšie užívali všetci ostatní. V tejto dobe chodím von takmer výlučne v dvojiciach, lebo málokedy sa nájde skupinka, v ktorej by sa išlo len tak, načisto.

Prednášky a podobné somariny, ktoré sa robia na školách však nie sú len tak, ale zobral si z nich vôbec nejaký teenager, ktorý chodí von do party vôbec niečo? Pochybujem.
Nenormálne to škodí zdraviu a ja nechápem, ako môže toľko ľudí okolo doslova zahadzovať život pre krátky čas zábavy. Vlastne to ani nie je nejaká extra zábava.

Vypiť si príležitostne nie je až také zlé, ale niekto mi raz povedal, že príležitosť je každú chvíľu, takže keď mi niekto povie, že pije príležitostne, tak nikdy neviem.

Fakt je také strašne cool byť opitý, sfajčený, alebo zdrogovaný? Je to však spôsob začlenenia sa do skupiny, to nepopieram, ale napríklad ja nechcem mať s takými skupinami nič spoločné.

Moji priatelia si už zvykli, že mi to vadí a pri mne sa robia akoby nič, dokonca mi otvorene povedia, že aj keby niečo z toho robili, tak mi to nepovedia, lebo vedia, že by ma to ranilo. Je síce pekné, že im na mne záleží, ale to je tak všetko.

Lenže ja už nechcem moralizovať, je to život mojich priateľov a vás všetkých. Ktovie, či si udržím takúto v podstate zdravú mienku ešte dlho. Ale dúfam, že áno. Lebo aj ja som fajčila, pila.. Našťastie som sa od cigariet alebo niečoho podobného nestala závislou a dúfam, že sa tak nestane ani v budúcnosti.

 Blog
Komentuj
 fotka
malapohroma  10. 7. 2010 17:37




jasne ze si to udrzis! ja si to drzim 14 rokov a som na to nesmierne hrda, ze som jedna z 2 ludi v triede co nikdy nefajcili (a je nas 35)

ani nikdy som nehulila, uz vobec nie drogy a dokonca ani vodna..



alkohol som mala uz viac krat ale vzdy velmi malo a len v pritomnosti rodicov tak to si dovolim povedat ze sa nerata..



je to zufale.. preco je niekto cool ked fajci?

no ale u koho je cool.. jedine u rovnakych idiotov ako je on..
 fotka
12kiwi122  10. 7. 2010 18:12
Fúúúha no je to dosť smutné čo sa teraz medzi mladými deje ale je to dosť ťažké im to vyvráťiť že je to nesprávne...
 fotka
vanillapuding  10. 7. 2010 18:22
moc pekne
 fotka
iluzia  10. 7. 2010 18:53
az takto striktny nazor nemam... ale netrvdim ze je to spravne pit fetovat a fajcit...
 fotka
nietzsche  10. 7. 2010 19:29
Len tak ďalej, keď máš pevnú vôľu tak to vydržíš. Tiež neviem, čo je na tom také úžasné, keď sa človek spije do nemoty, prípadne sa zhulí. Niežeby som si nedal alkohol, ale vždy s rozumom. A niekedy aj vodnú fajku.
 fotka
kaylee  11. 7. 2010 01:16
pravdepodobne z toho za take 3-4 roky vyrasties
 fotka
perkele  11. 7. 2010 12:12
Ehm... nuž. Poviem to takto. V svojich 16-tich, ked sa u nás začalo piť "vo veľkom" som bola podobne proti. Odmietala som dokonca ešte aj prípitky. V tých 16-tich si každý o mne myslel, že ja si nepripijem, nie to sa ešte aj opijem na moju 18-tku. Ešte v tých 16-tich ma to nejako prešlo, nešlo o to zapadnúť a byť cool, jednoducho odišla tá zásadovosť. Teraz mám 18 a čo sa týka alkolholu sa mi myslím už podarilo všetko, okrem výplachu žalúdka

Týmto mojim úctihodným komentom iba chcem povedať, že ľudia sa menia. A ver, že ja nie som zrovna slabá povaha, ktorá by sa iba tak nejakým trendom nechala strhnúť.
Napíš svoj komentár