Možno trošku otrepaná téma, ale ja som ešte o Vianociach nepísala.

Pred pár dňami sme s triedou boli v knižnici, kde nám milá knihovníčka predniesla veľmi poučnú besedu o Vianociach. Mala pravdu najmä v tom, že väčšina ľudí dnes berie Vianoce len ako zhon, stres a zbytočnú stratu peňazí. Zabúdajú, že Vianoce sú o úplne inom, než len o stoloch plných jedla, stromčeku, pod ktorým si každý nájde nejaký darček alebo len prázdnin.

Ide hlavne o ADVENT - čas odpúšťania a súdržnosti. Vianoce sú o tej atmosfére, keď sa rodina stretne pri jednom stole a zvesela sa bavia o všetkom. Advent je obdobie, ktoré je len určitý čas v roku a malo by to byť pre nás to najkrajšie obdobie!

U nás sú Vianoce to, keď už pár týždňov pred nimi, s mamkou preberáme čo a ako bude. Už od malička ma učili, že na Vianoce by sa mal človek tešiť a nie stresovať... Nezáleží to len z tej kresťanskej stránky (i keď u nás doma to je aj z tej stránky) - Vianoce tu sú pre všetkých! Darčeky znázorňujú, že sa máme radi a nie je to nutnosť, ktorú musí každý či chce, či nechce dodržiavať.

Hovoria vám niečo KOLEDY? Je veľa ľudí, ktorý nepoznajú ani jednu koledu, ba dokonca ani len refrén. Cez Vianoce by sa malo spievať a je jedno, či už na to máte hlas alebo nie.

Koľkí z vás majú doma adventný veniec? Mnohí to berú len ako ozdobu, nič viac... Lenže tak to nie je. Adventný veniec nám má ukázať, koľko týždňov ostáva do toho magického okamihu Vianoc.

Týmto blogom vám nechcem natlačiť kaleráby do hlavy alebo niečo podobné... Len chcem, aby každý, kto toto začal čítať sa nad tým aspoň trošičku zamyslel a vybavil si, čo robí a čo nerobí na Vianoce zle. Ja som sa nad tým už zamyslela...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár