"Ver tomu, že každý z nás si tu občas želá byť obyčajným človekom!"

Zahľadela som sa na jej brucho. Je nafúknutá ako balón, hoci je tehotná len pár dní.
Zaujímalo by ma, ako to s nami všetkými o pár dní bude. Je viac než jasnejšie, že Kevinova vízia sa neuskutoční, hoci sa jeho vízie takmer vždy splnili! Asi sa jeho vízie čoraz menej uskutočniteľnými, odkedy sa zamiloval do Emily...
"Premýšľala si už nad tým, či to bude chlapček alebo dievčatko?" opýtala som sa a ona sa unavene chabo usmiala.
"Je mi jedno, čo to bude, hlavne nech to bude zdravé upírčatko." poznamenala a ja som sa zasmiala.
"A čo meno?" opýtala som sa po chvíľke ticha.
"Ak by to bol chlapček, tak pochopiteľne Phillip, po oteckovi, ale ak by to bude dievča... Tak to fakt netuším." povzdychla si.

Vtedy sa otvorili dvere a dnu vošla Lilly.
"Neruším?" opýtala sa s milým úsmevom na perách. Vošla dnu a zavrela za sebou.
"Jasné, že nie, zlato." teta Liz sa pokúsila o úsmev, no veľmi jej to nevyšlo. Vyzerala fakt dosť unavene. A Lilly to neušlo. Sadla si na zem vedľa mňa a oprela si hlavu o posteľ.
"Ste strašne vyčerpaná. Ako to môžete vydržať?" opýtala sa a znelo to ako rečnícka otázka. Zrak upierala na tetino brucho.
"Vieš, ak si zaumieniš, že človeku, ktorého nadovšetko miluješ, porodíš dieťa, a on tu už nie je, nebude ti veľmi záležať na tvojom zdraví. To dieťatko je teraz všetko, čo mám. A ak by neprežilo, neprežila by som to ani ja..." šepkala, keďže už bola až príliš unavená.
"Teta, pospi si. Využi ťo, že to tvoje malé upírčatko tiež oddychuje. Za chvíľu sa zobudí a bude znova smädné." prikryla som su až po krk a ona len nemo prikývla a za malý moment už tvrdo spala.

Lilly sa na mňa vážne pozrela a tak som si k nej sadla a spýtavo som sa na ňu zahľadela.
"Eve, trošku som si o tom jej tehotenstve pozisťovala. Šanca, že to prežije aj ona, aj dieťam je asi tak 0,1%. Šanca, že to prežije buď ona alebo dieťa je o čosi väčšia, no je tu aj dosť veľká pravdepodobnosť, že to neprežije nikto z nich.
Také tehotenstvo trvá len pár dní - najviac týždeň. Dieťa nie je v placente, ale v akejsi silnej bubline, ktorá mu produkuje krv, či už matkynu alebo tú, ktorú matka vypije. Pôrod je veľmi rýchly, no trojnásobne bolestivejší, ako normálny ľudský pôrod.
Predstav si, že existujú aj upírsky doktori, ktorý sa na toto špecializujú a pomáhajú pri takom pôrode. A... ta dá! Podarilo sa mi nájsť kontakt na doktora Hammera.Tu máš jeho číslo a tu ešte nejaké potrebné informácie o tehotenstve." podala mi štós papierov. Ako to, že som si ani nevšimla, že so sebou niečo priniesla?

Hodila som sa jej okolo krku.

"Lilly! Si úžasná! Presne toto potrebujeme!" potichu som zvýskla.
Pustila som ju a ona sa hrdo usmiala.
"To najpodstatnejšie som ti zvýraznila zvýrazňovačom." uškrnula sa.
"Odkiaľ to všetko máš?" prekvapene som otáčala kancelárske papiere s čiernymi písmenkami.
"No, čosi som našla zahrabané v internetovej knižnici a čosi na stránkach o upíroch. Veľa vecí tam bolo pravdepodobne vymyslených, tak som ti vytlačila len tie, ktoré sa mi pozdávali a tie, ktoré ľudia komentovali ako blbosti a veľkú fantáziu. No a niečo som našla v knihe na povale. Máte tam plno kníh o nadprirodzených bytostiach a aj nejaké rady a zaklínadlá pre čarodejnice. Tak som ti tam preskenovala nejaké strany o upírskom tehotenstve." usmiala sa.

"Ty si proste dokonalá! A... máme tam veľa takých kníh? Nevedela som, že niečo také vlastníme..."
Niet pochýb, že nás mama nikdy nepúšťala na povalu...

 Blog
Komentuj
 fotka
pupinkavec  17. 9. 2011 13:55
Skvelé, len sa to na hovno číta
 fotka
tooniickaaa  17. 9. 2011 14:40
@pupinkavec ja si asi pôjdem zmeniť cssko
 fotka
pupinkavec  17. 9. 2011 14:46
Hneď je to lepšie
 fotka
tooniickaaa  17. 9. 2011 14:52
@pupinkavec tak to som rada
Napíš svoj komentár