(za prípadné chyby v texte sa vopred ospravedlňujem)

Blíži sa rok od môjho odchodu zo Slovenska. Za tých pár mesiacov sa v mojom živote zmenilo veľmi veľa. Účes, priatelia, hudba v prehrávači, škola, spôsob myslenia, množstvo návykov a dokonca mi robí problém už aj naša slovenčina a diakritika. Ak mám povedať pravdu, to aká je biedna moja slovná zásoba a ako dlho mi trvá uistiť sa, že slovo ktoré píšem je sformulované správne, nie je ani nečakané. S priateľmi zo Slovenska nemám žiaden kontakt, facebook som si zrušila počas obdobia Sebahľadania, keď som sa chcela od internetovej spoločnosti odlúčiť. A neplánujem sa vrátiť. Slovenské knihy z mojich políc zmizli, držali miesto tým, ktoré som si nakúpila v Taliansku. A Rytmus mi nikdy nemal čo ponúknuť.

S postupom času sa na svoj bývalý slovenský život dívam trochu opovrhnutia hodne. Ja viem, som zlá. Časy kedy som ale milovala kuracie rezne a vyprážaný syr sú už dávno preč. Teraz radšej trávim čas v pizzerii, kde za jednu pizzu z Jacomom zaplatíme najmenej 40€ (do ceny sa ráta aj stolička, stôl, servítky, príbor, obsluha a tak- ale domov si to vziať nemôžete. Vianoce s Ježiškom sú dávno preč a nahradili ich elá Buon Notale (doslova "dobré narodenie Pána") a darčeky mi priniesla až 6.januára bosorka La Befana. Nesťažujem si.
Na Veľkú noc som samozrejme postávala v preplnených kostoloch, no slávili sme Pasquettu a vrcholom bol piknik ktorý otec usporiadal aj so svojimi talianskymi priateľmi v prírode.

Nezamýšľam sa nad tým, ktoré veci môj život tu a na Slovensku spájajú. Viem len jedno. Milujem pobehovanie po pláži s Jacomom, štvrtkové trhy na námestí, vodné tornáda na rozbúrenom mori a hlavne.. to aké je všetko iné! Vždy si rada pozriem ako hrajú hokej naši, lenže s tým pocitom ktorý som pociťovala keď Česi vytreli Talianov 6:0 sa to už porovnať nedá. V tej chvíli som uprostred baru počula toľko nadávok na našich bratov, ako ešte nikdy, a zanadávala by som si aj ja.

A svoje Slovensko budem mať vždy najradšej a určite sa plánujem vrátiť, na čas.. Teraz už hovorím "doma" tu.. a na Slovensko skôr myslím ako na dovolenkovú destináciu, zatiaľ čo si začínam život plánovať na tomto mieste.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár