V poslednej dobe som väčšinu času trávila na pláži, pretože som nechcela tráviť čas v našom dome do ktorého otec sťahoval nový nábytok (pretože niektoré kusy toho pôvodného si vzali predchádzajúci majitela, napr. to bol aj dôvod prečo som mala izbu iba poloplnú). A ten trebalo nahradiť nejakým novým (ktorý aj tak vyzerá staro aby sedel k tomu čo už doma máme).

Proste som nechcela byť svedkom toho, ako sa tu pomaly zabývavame (už neviem ako sa slovo zabývať skloňuje ) a tak som na bicykli, ktorý mi otec kúpil, modeli na akom jazdil môj starký pred 80timi rokmi, šla na najbližšiu pláž aj dnes. Z radu skutočných Talianov sa už veľmi nelíšim ( čo ma teší a zároveň aj neteší), pretože za pár dní som už chytila hnedo-červeno-pripečeno-boľavý odtieň pokožky.
Možno preto sa mi Taliansky muži zdravili už ich bežným CIAO!, ktoré mi tak veľmi pripomína to naše čau
Len čo som ale odparkovala svoj mercedes (rozum bicykel), zastavil ma párik postarších nemcov, pýtajúcich sa v nemčine na cestu k LDčku (marketu). Hrdinsky som ich svojou hrozne-hroznou nemčinou nasmerovala na kruhový objazt a vysvetlila im, že na ňom do prava.
Aká som len šikovná.
Aj by som im povedala, že to LDčko je príšerný obchod, lenže to mi napadalo iba v anglickej verzii a pri tom na mňa čumeli dosť blbo.

Keď som prišla na pláž, zložila sa na lehátku a vychutnávala si slnko, ktorého lúče ma na pokožke priam boleli, započúvaná do hudby ktorú púšťal plavčík. Neďaleko mňa si pospevoval piesne z Talianskeho rádia a kopal pri tom dieru (zasmiala som sa, že pre ľudí, kt. nezachráni), lenže on do nej pichol svoj slnečník. Zelenáč.
Keď som tak počúvala komentáre moderátorov, na chvíľku som mala pocit, že hovoria po Slovensky. Ako ma to len potešilo! Až do momentu kým som sa nespamätala.
Naivne som počúvala všetky zvuky v nádeji, že začujem ľubozvučnú Slovenčinu. No tak Slováci, vy nedovolenkujete?!
Namiesto Slovákov som však narazila len na Talianov, Rusov a Nemcov (pričom germáni v najpočetnejšom zastúpení).

Keď som si však ovlažovala smiley: nohy v studenom mori, zastavil sa pri mne Nemec Jack (cca 36 rokov) a po anglicky sa ma spýtal či som Talianka.
Odpovedala som takmer hneď že som zo "Slovakei" na čo odvetil, že je to cool. Keď sa ma spýtal, z ktorého som kempu a ja som povedala, že bývam v dome tam a tam.. povedal "Ty si domáca!" a oskalpoval ma tým.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár