Občas, vlastne dosť často...

Keď admini zmažú 10 neonacistických fotiek a jedenástu si nevšimnú, tak si čítam ako admini na všetko serú a nič nerobia.

Keď zmažeme 10 debilných fór, a nejaké 1-2 ostanú, tak si čítam, ako admini na všetko serú a nič nerobia.

Keď admini niekomu niečo zmažú a dotyčný sa urazí, tak si čítam ako admini sú k...ti.

Dnes som si prečítal SMRŤ BIRDZu. To sú veci, ktoré ma neuveriteľne vždy "potešia", a dá to človeku "silu", lebo niekomu admin niečo zmazal, že sme komunisti, totalita a neviem čo, proste bláboly...

Myslím si, že BIRDZ patrí k tým slušným, benevolentným webom, myslím si, že je tu tolerované obrovské množstvo rôznych názorov a myšlienok. Samozrejme vždy sú hranice a samozrejme niektorí admini sú prísnejší a iní menej prísni. To je normálne, každý človek je iný.


Budem úprimný...

1.) V minulosti sa stalo, že nejaký admin urobil škaredú vec, ktorú by nemal, ale len čo som to zistil, tak som to zatrhol. Nechcem to tu rozpytvávať, a prosím, ak to aj niektorí viete nechajte si to pre seba. Stalo sa to pred 7 rokmi, ten človek ma sklamal, ale len čo som to zistil, tak som to zatrhol a neexistuje to.

2.) inokedy sa stalo, že iný admin, mal prúser v škole a prišiel si svoju zlosť vylievať na BIRDZ a mazať a ubližovať používateľom, len čo sme to zistili, zatrhli sme mu to

3.) Áno, niektorí admini sú benevolentnejší, niektorí prísnejší, a niektorý z nich zmaže niečo, čo by iní admin nechal, ale proste ľudia sú rôzni, prípadne občas sa aj admin pomýli a zmaže niečo, čo by nemusel, neverím však, že je to zlý úmysel.


Som šťastný, že mi admini pomáhajú...

Ja som šťastný, že mám adminov, že mi pomáhajú, robia to často dobrovoľne, a chcú jednoducho pomôcť. Nemyslím si, že by mali zlý úmysel. Každého admina sa snažím predtým osobne spoznať, a preto nezoberiem každého, len preto, že mi z ničoho nič niekto napíše, že chce byť adminom....

Admini chcú, aby bol BIRDZ pekné miesto pre ľudí. A BIRDZ samotný už vonkoncom nemá zlý úmysel s nikým. Tak nás, prosím, neobviňujte z totality a komunistickej cenzúry, BIRDZ chce byť príjemným miestom pre ľudí, a chceme aby ste tu boli šťastní (na druhej strane BIRDZ je súkromný web a teoreticky si môže zmazať zo svojho priestoru, čo uzná za vhodné, v každom prípade snažíme sa byť féroví a benevolentní)


* * *

Dakedy (2008) boli admini verejní, bol zoznam adminov, ktorým sa dalo napísať. Bola to chyba, lebo admini a adminky si potom čítali o sebe škaredé nadávky, urážky a občas aj výhražky, ako si ich niekto nájde.

Preto admini sú neverejní a navždy budú anonymní, občas sa tu síce niekde napíše, že ten a ten je admin. Nebudem to nikdy potvrdzovať ani vyvracať. Poviem len, že to že niekto napíše o inom človeku, že je admin, neznamená, že ním naozaj je. Viac krát som si tu prečítal o niekom, že je admin, a ja jednoducho viem, že nie je a nikdy nebol

* * *

P.S. Kedykoľvek (a to sa občas môže stať), keď máte pocit, že vám admin zmazal niečo, čo nemusel, tak mi napíšte. Ale konkrétne mi, prosím, napíšte čoho sa to týka (názov) a kedy to cca bolo zmazané, aby sa to dalo vyhľadať. Nepíšte mi len, že "admin je ...", prípadne rovno "tomáš, ty si najväčší k.... na svete, prečo mi mažeš fora?"

Ďakujem za pochopenie

 Vyznanie
Komentuj
 fotka
matwejo  12. 5. 2014 00:59
 fotka
karbyhokonstanta  12. 5. 2014 01:10
A nemohol by admin odôvodňovať odstránenie fóra ? Uviesť aké pravidla porušovalo toto zmazané fórum ? ..Lebo niekedy mám pocti že to admin zmaže len preto,lebo daný uživateľ mu nepríde vhod ..
 fotka
lukaso121  12. 5. 2014 01:15
viem je to nefer ale admin je admin a vy mate smolu. stazovat sa nemozte nikomu ,len nadavat vam zostava.haha
 fotka
zajkousko  12. 5. 2014 01:27
tomu čo vy robíte sa hovorí cenzúra, tak to bolo za komunistov tak je to aj teraz...
vaše nedemokratické správanie raz oplačete naporiadok, môžete sa hanbiť....
súdiť vás nejdem, Ten hore vás bude súdiť, za to čo ste tu napáchali...
 fotka
zajkousko  12. 5. 2014 01:31
a nezabudnite si to tu admini zmazať, to len preto, aby ste nevyšli z rutiny
 fotka
kittyboo  12. 5. 2014 01:31
podla mna sa nemusis nikomu ospravedlnovat ani nic, je to tvoja stranka a ked nas tu aj vsetkych pomazes je to tvoja vec.
zaujimave je, ze vzdy tu vyskakuju a urazaju ti najviac dementni, co tu pridavaju prave tie najtrapnejsie veci. podla mna kvoli takym sa ani neoplati minat cas a pisat blog. skoda, ze sa neda vymazat rovno aj cely pouzivatel, to by sa nam to tu krasne preriedilo.
 fotka
zajkousko  12. 5. 2014 01:34
@kittyboo

nech nás rovno pozabíjaju, aj to by ste dokázali, keby ste mohli, vy spravodliví....
 fotka
kittyboo  12. 5. 2014 01:39
@zajkousko ak je pre teba zmazanie fora rovne so zabitim tak je to vlemi smutne : P
 fotka
matwejo  12. 5. 2014 01:40
@zajkousko fuha, ty si vymlety ako zehliaca doska s koselami co mi tu stoji v izbe ... ale fakt, doteraz som si to nemyslel, ale uz si ma presvedcil

@karbyhokonstanta
na niektorych forach maju, ze ked admin dava tlacidlo na mazanie ci banovanie, tak musi vyplnit vyskakovacie okno, ktore zapise udaje do takeho verejneho listu banov a mazani s casom, uzivatelom a citaciou atd.
ale to programovanie veci naviac, co by som teda radsej uvital ten cas obetovane zakladnej funkcionalite birdzu co je pokazena a nie tomuto
10 
 fotka
acvd43xa7w  12. 5. 2014 01:45
ja sa vam vsetkym cudujem, ze pre ludi, ako sme my, ste este ochotni nieco robit
11 
 fotka
kittyboo  12. 5. 2014 02:11
inak nebolo by fajn riesenie, keby bola pri vsetkom moznost Nahlasit, a povedzme po 10tich nahlaseniach by sa to automaticky zmazalo ?
12 
 fotka
matwejo  12. 5. 2014 02:18
@kittyboo fuuuu, 10 je asi malo, to by musela byt odtestovana asi vyssia hranica ... sklzlo by to do toho, ze keby niekto napisal negativny komentar pri vacsom mnozstve pozitivnych, tak by ho "odklikali" do vecnych lovist ... mam pocit, ze by sa to zneuzivalo, este hlavne ak aj existuju tie take avizovane "skupinky",

asi je skoda tu uvazovat nad vseliakou "moralnou" funkcionalitou, ked ta core funkcionalita potrebuje hodiny prace este
13 
 fotka
kittyboo  12. 5. 2014 02:20
@matwejo to je pravda, viem si predstavit aj fanatikov co by rychlo registrovali 10 novych fejkov len aby znicili nejake forum alebo koment : D
14 
 fotka
midnight  12. 5. 2014 03:58
@karbyhokonstanta ja sa to robiť snažím, obvykle človeku napíšem tsku že som mu niečo zmazal a prečo, ak to nie je jeden z tých už dobre známych a legendárnych blbcov čo to robia schválne.

@zajkousko
nevyhovuje ti webová stránka a pracovníci webovej stránky ktorú navštevuješ, až tak, že máš permanentne potrebu im nadávať absurdnými spôsobmi? riešenie je jednoduché, prestaň navštevovať danú webovú stránku. si "na súkromnom pozemku", ak by to bol fyzický súkromný pozemok, už dávno by ťa z neho pravdepodobne majiteľ proste vykopal, čím myslím kopance do zadku kým nepristaneš mimo neho, a pri tvojom idiotskom správaní (bez ohľadu na čokoľvek iné) by mu to ani nikto nemal za zlé.

@matwejo musel vypĺňať na starom birdzi, teraz nie, pokiaľ sa to za posledný týždeň nezmenilo.

@acvd43xa7w nápodobne

@kittyboo ( @matwejo ) taký systém bol, všetko nakoniec musel mazať admin, ale v starom rozhraní sa nahlásené a negatívne hodnotené veci zobrazovali v samostatnej časti že "Na posúdenie" či ako, plus podľa negatívnosti hodnotenia tam boli aj slovné popiskonávrhy, od určitej hodnoty "asi zmazať", a podobne.

@tomas ...čo sa na to dá povedať? len že aj keď je to divné a možno sa to často nezdá, tak ja osobne som rád že napriek všetkým týmto humusom stále máš energiu a chuť udržiavať birdz v existencii, vďaka
15 
 fotka
semhamforas  12. 5. 2014 06:15
@matwejo pekné, len neviem čo ja s tým
1.) s tomášom som si to vydiskutoval
2.) to čo sa stalo včera nebola chyba, omyl, nepozornosť ani nič podobné. To bolo dokazovanie si moci, kedy adminka neuniesla výmenu názorov a zneužila svoje právomoci proti inému užívateľovi birdzu.
16 
 fotka
method  12. 5. 2014 07:13
To je zlate, aky si empaticky. Az prilis Ale chapem, ja som kedysi chodil na chatQ, (bola to inac riadna haluz, ak je tu nejaky ex user ozvite sa) a hned jak som sa stal adminom, ludia ma inac zrazu brali a kolko provokacie a zloby prislo ...
17 
 fotka
bangbangboom  12. 5. 2014 08:28
@semhamforas co sa vcera stalo? nejako mi to uniklo a som zvedava
18 
 fotka
greyness  12. 5. 2014 08:35
onó, ja som sa dopočula všeličo a ak je to pravda, tak potom si ešte viac stojím za tým, že užívateľ birdzu by adminom byť nemal :letim:
19 
 fotka
zerone  12. 5. 2014 08:37
Pri tom, aké sú peripetie s financovaním sa divím, že to funguje vôbec, ako to funguje. Predpokladám, že to kĺže na sile nadšenia.
Keď sa povie desať pochvál a jedna urážka- ľudský mozog funguje tak, že si zapamätá tú urážku. Asi je ťažké ich toľko prehltávať.
Ak by som niečo vytkol birdzu, nie je to kvalita samotného portálu, ale skôr, akí ľudia tu teraz sú, a akí ľudia tu pomaly prestávajú byť. To však môže byť pokojne mojou vlastnou nostalgiou a napokon aj rastúcim vekom a zmenami, čo vo mne za ten čas prebehli. Inými slovami: asi to bude skôr vo mne. Nemyslísm si, že birdz je mŕtvy. Je to tu zmysluplné a je fajn, že to dokážeš držať napriek krížovej paľbe na tvoju osobu pokope...
K adminom ale: bolo pár otáznych mazaní v minulosti. Fóra, pri ktorých som nerozumel, prečo sa to deje. Napriek tomu, nič skutočne tragické. Možno ľudí netrápi ani tak, že sa to mazalo, ale že je možno mazanie príliš nekonzistentné. Akási "právna neistota" if you know what I mean. Možno by to vyriešilo zdôraznenie nejakej vnútornej smernice, čo sa týka mazania... Ale to je len môj laický pohľad.
20 
 fotka
grietusha  12. 5. 2014 09:27
@karbyhokonstanta za dávnych čias, keď som adminovala, sme museli odôvodňovať odstránenie každej jednej veci (prišla rovno TSka s odôvodnením, bolo to vyhľadateľné v systéme pre kontrolu, čo sme písali). odosielalo sa to z nášho nicku a tým pádom sme si na seba prečítali milión sračiek. nič nevie tak rozjasniť deň, ako keď ti niekto nadáva, že si kokot, niekoľkokrát denne, za to, že zmažeš tému o tom, že prichádza nový mesiáš vyvoleného národa a podobne

myslím, že admin nemusí objasňovať pravidlá svojej stránky. raz ich má napísané, užívatelia s nimi súhlasia, ak sú glúpi, ich problém, že nepochopia, že niektoré veci sa proste zmažú, lebo neodpovedajú pravidlám.
21 
 fotka
grietusha  12. 5. 2014 09:36
inak úprimné prípadu 1 aj 2 si dobre pamätám ahahaha dík za pripomenutie
22 
 fotka
afew  12. 5. 2014 09:54
nerozumiem v tomto kontexte pojmu ,,zatrgli sme mu to'' znamena to, ze ti admini ktorym ste daco zatrhli uz nie su admini alebo len dostali pokarhanie alebo nieco na ten sposobm?
23 
 fotka
afew  12. 5. 2014 10:03
*h
24 
 fotka
karlotiskot  12. 5. 2014 10:20
Prečo vlastne zajkauska proste nezmažete a nebloknete? Blogy - skopírované. Bezdôvodné urážanie - pravidelne. Hanobenie na základe náboženstva - pravidelne. Veď proste legitímne neustále porušuje podmienky používania, nechápem načo ho tu trpíte, myslím, že by to asi nikto nebral ako porušenie jeho práv. A takýto človek ide ešte kritizovať a nie je mu to vôbec blbé... no dovidopo...
25 
 fotka
semhamforas  12. 5. 2014 10:20
@bangbangboom jeden uzivatel (carbonevo) sa trosku pochytil s @luxie a ta ako spravna adminka vyuzila svoje moznosti a zmazala mu fotky na pomstu
26 
 fotka
carbonevo  12. 5. 2014 10:26
@semhamforas keby som vedel ze sa jej to tak dotkne a vymaze mi vsetky fotky tak by som jej to nenapisal
prepac @luxie .. si pekna ^.^ naozaj ..
27 
 fotka
samtord  12. 5. 2014 11:11
Riešite sračky. Zase!
28 
 fotka
pyromaniak  12. 5. 2014 11:12
dik že ťa to ešte baví :-S
29 
 fotka
mygate  12. 5. 2014 11:15
@zajkousko "súdiť vás nejdem, Ten hore vás bude súdiť, za to čo ste tu napáchali..." -tu, ako na birdzi?
30 
 fotka
no2  12. 5. 2014 11:26
mne minule zmazal nejaky zebrak status kde sa nazbieralo kopec ludi ... ani som si to nestihol vsetko precitat kym som dosiel z prace ... ako moc ma to nesere ... ale uz len z principu by som mu dal napicu ked by som zistil kto to bol, lebo ani bu ani mu, len to zmazal ...
31 
 fotka
no2  12. 5. 2014 11:28
@semhamforas to este aj ta vsivava opica je admin?
32 
 fotka
kittyboo  12. 5. 2014 11:29
@no2 co tak neurazat ?
33 
 fotka
no2  12. 5. 2014 11:30
@kittyboo neblazni sofia
34 
 fotka
patricino  12. 5. 2014 12:30
@semhamforas to faaakt tvl ... baba to nezvládla
35 
 fotka
johnysheek  12. 5. 2014 12:59
@zerone suhlasim s tebou..
avsak aktualny stav na birdzi nie je len o ludoch co sem prisli.. ale i o birdzi samom a ako fungoval a ted daval dovody mnohym na to, aby radsej odisli nez zostali a tak zostali len ti co su tu.. + novi, ktori nevedeli ako to bolo.. a tvoria si "vlastny".. pre nas (starych) uz tazsie prijatelny..
36 
 fotka
tralalibang  12. 5. 2014 13:17
@karlotiskot Asi tak, toho človeka si pamätám ešte zo starého nicku, ktorý mu zablokovali tuším a už vtedy mi tu kvalitne žral nervy. Teraz ho ignorujem, ale občas mi žerie nervy aj teraz...
37 
 fotka
trdelniiiq  12. 5. 2014 13:30
@25 @26 lol
38 
 fotka
nicmanenapada  12. 5. 2014 13:51
Čo sa tu človek nepodozvedá Ďakujem ti Birdz, si môj veľký antivzor! (rozumej: vzor, ako veci nerobiť)
39 
 fotka
patuskoo  12. 5. 2014 13:55
Nie si schopný opraviť bug ??
40 
 fotka
samtord  12. 5. 2014 14:15
by som rád vedel, kto mi tri krát zmazal tú istú fotku. kokot jeden! A fakt neviem, čo na tej fotke bolo "vulgárne"
41 
 fotka
bangbangboom  12. 5. 2014 14:46
@semhamforas ona je adminka? tak to som netusila vobec, ale inac musim uznat, ze to bolo trochu odveci teda cele aa dakujem za ozrejmenie!
@no2 nenavazaj sa do nej, lebo ti da ban! smiley:
42 
 fotka
tomas  12. 5. 2014 15:10
@grietusha veru, preto sa to neskôr zmenilo, že upozornenia chodili z nicku @admin (bez ohľadu na to ktorý admin to mazal, a tak nadávky chodili na všeobecného admina, alebo mne
43 
 fotka
ygor  12. 5. 2014 15:39
@grietusha nahahaha to obdobie si pamatam aj ja je ale zas pravda ze som dostaval vtedy hromadu posty na druhu stranu
44 
 fotka
semhamforas  12. 5. 2014 19:49
@bangbangboom @no2 ja som sa tiež až včera dozvedel, že aj ona je admin čo už
45 
 fotka
andegor  12. 5. 2014 21:26
@25 xD
46 
 fotka
antifunebracka  12. 5. 2014 22:56
vies, ono je skor ten problem, ze aj ked za starych casov chodili TS-ky od adminov, co a preco ti zmazali, nemohol si nijako namietat, pretoze kazdy na teba zvysoka jebal a tento pristup tu ostava dodnes. nielen zo strany adminov, ale napr. aj redakcie casaku, ked sa chces k nim pripojit. cize sa nediv, ze ludia su nasrati, ked nedostavaju vysvetlenia.
tiez som za to, aby admini B. nemohli posobit ako uzivatelia. viaceri by sme to uvitali, preco nespravis anketu?
a ano, zajkousko ma dostat permaban, a to ti potvrdi kazdy vratane fejkov a trollov.
inak mna by tiez bavilo byt admin, ale len pod vlastnym menom, aby mi ludia mohli nadavat a vyhrazat sa uz som na to zvyknuty a fest ma to bavi citat - nchpm, ako sa hentakych netovych reci moze dakto bat
47 
 fotka
tomas  12. 5. 2014 23:05
@antifunebracka

skúšal som aj obdobie, keď adminoval NEUŽIVATEĽ, a kvázi to fungovalo podobne (a trošku sa hádal so mnou, že prečo nemá mazať každý komentár kde je nadávka), ale konečný dôsledok bol rovnaký:

- pár krát za týždeň sme si prečítali, že admini nič nerobia
- a pár krát, že sme k...ti, totalitárni cenzúristi a zneužívame svoje postavenie bla bla....
48 
 fotka
demoniqangel  12. 5. 2014 23:14
A nechces radsej opravit ten bug s tym ze mam zacyklene novinky? (teda dufam ze to nie je len u mna)
Furt tam mam len Karola a nic ine sa nedozviem
49 
 fotka
antifunebracka  13. 5. 2014 01:01
viem, ved kolini odisiel z B. ked robil admina. tu nejde o to, ze by vam ludia menej nadavali. len o to, ze by bola zarucena ich nestrannost, kedze by sa tu s nikym nemohli hadat a tym padom si riesit osobne spory (ani by ich z toho nemohli obvinovat). a s tym casakom co?
@49 sak ja sa tu aj tak iba k podstatnym veciam vyjadrujem!
50 
 fotka
luxie  13. 5. 2014 01:06
@antifunebracka podľa mňa by si aj neužívateľ vybudoval časom určité sympatie antipatie, s tým adminstvom je to také...no nie je to moc vďačné
však časák funguje, keď podľa mňa napíšeš schopný článok, tak by ti ho @t zverejnil.
51 
 fotka
antifunebracka  13. 5. 2014 01:16
@luxie takto to nefunguje, ze mozno mi niekto nieco zverejni... kedysi tu bola verejna vyzva, ze kazdy, kto chce pisat pre casak, nech sa ozve s tym, o com chce pisat a tomas nam poodpisuje a povyera z nas tych najslubnejsich. to bolo pred cca 2 rokmi prihlasili sa nas desiatky. doteraz nikomu z nas neodpisal. a casak zaplavuju srackove clanky o tom, ze doma sa daju kukat serialy abo o tom, ze sa drbne 40 fotiek ze toto vsetko je v rakusku
52 
 fotka
antifunebracka  13. 5. 2014 01:18
ze vraj sa to ide zas rozbehnut. neverim, uvidime
53 
 fotka
myschka  13. 5. 2014 10:05
Úplne úprimne obdivujem každého človeka čo sa na chode Birdzu podieľa.
Až sa čudujem, že majú stále nervy na takých idiotov.

Každopádne, keby to bola moja stránka, buď by som všetko riešila sama (a skončilo by to tak že by som s plačom a vreskotom vyhodila server von oknom) alebo by som sa od nej úplne odosobnila (taký Zuckerberg si isto nečíta, čo nové sa deje na F .
54 
 fotka
matwejo  13. 5. 2014 22:03
@luxie ono by to mal proste teoreticky byt taky typ osoby objektivny od zakladu, ked som robil moderatora/admina na dvoch forach a gamemastera pri WoW dost dlhu dobu, tak som uz vseliake typy na tych postoch videl a dalo sa to po urcitom case odhadnut, ale prvotne to tazko rozpoznat
55 
 fotka
crowley  27. 5. 2014 12:45
Je to cenzura admini niesu schopný výkonávať tuto funkciu nevedia rozlišiť forum a forum forum nieje len o dobrých veciach ale každodenných problémoch takže ak je forum Ciganska otázka zmaže sa ,ale forum Už 3 dni som nehonil ostane spametajte sa.Potom sa čudujeťe ze vo fore je najviac 30 komentarov a to je už uspech .
56 
 fotka
luxie  27. 5. 2014 13:01
@56

Tomáš. Plz. Banni mu aj toto konto, to je ako pokazená platňa.
57 
 fotka
tomas  27. 5. 2014 13:52
@Crowley admini sú schopní vykonávať svoju funkciu, keď píšeš v množnom čísle, tak prídavné meno "schopný" píš s mäkkým í, lebo je to množné číslo
58 
 fotka
crowley  27. 5. 2014 13:59
@luxie
Netrapoš a nereaguj na moju osobu .
59 
 fotka
crowley  27. 5. 2014 14:02
@luxie
Keby že niesi mentalne zaostalá tak vieš že ban sa dáva za porušenie pravidiel a nie preto že ty to navrhneš
60 
 fotka
luxie  27. 5. 2014 14:03
61 
 fotka
tomas  27. 5. 2014 14:48
@Crowley ale @scenarista svojou diskusiou porušil pravidlá a dostal ban oprávnene. BIRDZ je súkromný priestor a prevádzkovateľ, tak prosím neútoč na adminov, ktorí si robia svoju prácu.
Napíš svoj komentár