Často rozmýšlam nad touto otázkou. Čo je to vlastne pravá, ozajstná, čistá a úpimná láska???

Poznáme mnoho odvetí lásky.
Láska matky k dieťaťu, Láska medzi príbuznímí, Láska k predmetom...
Je mnoho druhov lásky. No ja sa chcem zameriať na lásku ženy k mužovi, mužovi k žene.

Čo môžeme považovať za lásku? Vraví sa, že láska je pravá len ak nevieš prečo miluješ. No má na to niekto presný opis? NIE. Káždý má svoju verziu.
Nedávno som dostala podnet k ďalšej myšlienke. Prekvapujúco v škole, na hodine.
Najhlbšie ľudské city sú láska a smútok.
No nedá sa to považovať za jedno, a to isté? LÁSKA SÚVISÍ SO SMÚTKOM. Smútíme, keď stratíme partnera, ktorého sme milovali. Smútime, ak nemôžme mať toho, koho milujeme. Smútime, ak odíde (zomrie) niekto, koho sme poznali, bol nám blízky, istým spôsobom sme ho milovali. Smútim pre tých/to, ktorých/čo sme miloval/milujeme.

Koľko krát môže človek skutočne, čisto a úprimne milovať? NEVIEM, hovorí sa, že len raz, no vraví sa, že vľakrát. Tak čo je pravda?

Mala som už neakých partnerov, no až teraz skutočne milujem. Milujem a smútim zároveň, pretože s tím, ktorého milujem nemôžem byť. No i to je láska.
Neviem prečo, no mám pocit, že tak ako teraz už nebudem milovať nikoho. NEVIEM.

Dá sa vôbec vysvetliť pojem LÁSKA??? Ako to vnímate Vy?

 Úvaha
Komentuj
 fotka
seagull1  15. 4. 2008 23:34
lasku je zbytocne vysvetlovat, lasku treba zit



laska=zivot



Da sa definovat vztah muza a zeny, medzi ktorymi je skutocna laska, ked si vedia navzajom odpustit svoje nedostatky a vedia sa napriek tomu milovat a lubit.
 fotka
kvapalinka  15. 4. 2008 23:51
Máš pravdu...takto už nebudeš milovať nikoho...budeš však milovať inak...a možno viac a určite v tom momente budeš šťastnejšia
 fotka
riceshaft  16. 4. 2008 01:46
jj lasku treba zit a ty si tu porovnala lasku sosmutkom a povedala "Smútime, ak nemôžme mať toho, koho milujeme. Smútime, ak odíde (zomrie) niekto, koho sme poznali, bol nám blízky, istým spôsobom sme ho milovali. Smútim pre tých/to, ktorých/čo sme miloval/milujeme. " lenze suvi=siet tobude az ked to bude mat aj opacny ucinok teda ked si smutna tak milujes dakoho?? alebo ako? ja sa len tak pytam a filozofujem pretoze aby nieco s dacim suviselo tak tomusimat aj opacny ucinok teda tysi tudavala laska->smutok ale skus to porovnat smutok ->laska neviem cito pojde
 fotka
mongy  16. 4. 2008 11:00
Laska, boze laska. Slovo Milovat je aspon pre mna silne slovo ktore sa nevravi len tak. A ked clovek miluje niekoho tak to musi byt uprimne. Ak nie, tak to laska (ta prava a cista) nieje. A ked zrovnavas lasku a smutok tak ako vravi Riceshaft tak by to malo byt aj opacne. Ale smutit lebo niekoho milujem...to neviem ci sa vobec da (smutit ked niekoho milujem a nemozem ho mat to ano.ale inak asi tazko)
Napíš svoj komentár