Mam americkeho staforda, vela ludi sa ho boji lebo to je "bojove plemeno", ale to ho este nepozna.moj bojovnik sa hra so psom pokial na neho nezasteka.nedajboze ten pes stekne a moze to byt aj civaua a moj pes je pokakany. je to proste taka macicka a pritom ludia sa ho tak velmi boja.

dnes rano vyndem z brany aaa moj pes ako sialene torpedo musi rychlo ocurat kazdy kricok, takze on obcas venci mna.
ako prveho sme stretli jedneho znameho, ktory ma tiez staforda aa tak sa zvytali ako sa patri (ujo a moj koffie), ujo mu pozrel tu zlatu rozbitu hviezdu medzi ocami.totiz, ked bol na chate tak narazil do nejakeho drotu a rozbil si hlavu.
potom sme sli a sli a sli, no medzitym vykonal potreby. ked sme prechadzali okolo jedneho bloku vysiel prave taky typek s malou dievcinkou a niesol ju do skoly.moj kofieno sa mu velmi pacil, a mala mu hovori tak si poobzeraj toho velkeho psa nech potom stihnem do skoly.to bol druhy pzitivny ohlas na mojho milacika.
ale neskor sme stretli jednu tetu s malym chalaniskom a on ze "wuaaa!", no akoze zvrieskol a jeho mama "jezis aj ja som sa zlakla, to su take soky z tych psov" a isli dalej, ale pritom koffienko sa na nich ani nepozrel a siel si svojou cestou. hm, nemam rada takych ludi, ja viem, ze sa mozno boja, ale newem preco hystercia ked este len vidia psa. je to nenormalne.a potom, ze sa aj deti boja zvierat. ved zvierata maju robit radost a nie strach.
aky mate nazor na to vy?

 Blog
Komentuj
 fotka
galinka  4. 9. 2008 08:39
Psov sa až na výnimky nebojím (medzi tie výnimky patrí situácia keď som vonku s mojim psom a oproti nám zrazu beží nejaký väčší pes, prípadne keď je to pes ktorý vyzerá akoby ma naozaj chcel roztrhať alebo čo...)

Ale také to "Ja sa bojím, to je bojové plemeno" neuznávam... Možno sú nejaké rozdiely medzi plemenami čo sa povahy týka, ale nijaké plemeno by som neoznačila za bojovné alebo nepezpečné, všetko to závisí od majiteľa... (Potvrdzuje mi to môj pes - vyzerá naozaj rozprávkovo - krásne chlpatý americký kokršpaniel ktorý si na dvore čistí mačky - ale na cudzích šteká a keď ide niekto okolo, vrhá sa na plot ako besný... nieto ešte aby ho niekto cudzí pohladkal...)

Rovnako aj od človeka závisí ako naňho bude pes reagovať (zažila som situáciu, kedy k nám prišiel človek ktorý chová naozaj veľkých a živých psov a náš chlpáč, napriek tomu že ho nikdy predtým nevidel, bol zrazu krotký ako baránok a dokonca sa mu začal vnucovať aby ho pohladkal... )
 fotka
tigricatkoz  4. 9. 2008 08:45
@galinka

noo to je jasne.. zalezi to od toho, ako si pan vychova svojho psa.. aj civaua moze byt bojovy pes ked s nim pan na voditku zatoci .. ale ne,prepac.. proste hociktory pes moze byt na to cviceny aby pokusal... a takisto to tiez zalezi ako zareaguje pes na urcitu osobu, ked po nom bude vrieskat alebo dvihat ruky a zastrasovat je jasne, ze pes sa zacne branit..
 fotka
takzvany  4. 9. 2008 08:48
pes vyšľachtený na boj, nemusí byť pekný ani chytrý

má byť mrštný, tvrdohlavý, rodený agresor, silná čeľusť

to sú fakty



čo z toho vyplýva? je to sprostý, škaredý pes, na pohľad nepríjemný, potrebuje fakt pevnú ruku.



kto si takých psov kupuje? rôzni akože mafiáni, stokári a jebkovia čo by nimi chceli byť, každému je jasné čo si tým podvedome dokazujú

no a samozrejme ľudia (ako Ty), ktorí asi majú potrebu potláčať zažité konvencie a slepú verejnú mienku a tak si kúpia bojové plemeno ktoré potom privíta aj zlodeja oblizujúc mu ruky a nohy
 fotka
tigricatkoz  4. 9. 2008 08:57
@takzvany bojove plemeno.. hmm.... a co ze sa mi paci? proste vybrala som si takeho psa a nehanbim sa za to.. nebudem su kupovat maltezaka ked sa mi to nepaci.. a neboj, aj moj pes vie zautocit.. a preco by mal byt skaredy a sprosty? mozno je inteligentnejsi ako ty a mozno aj krajsi.. ja ho mam aj na ochranu pred uchylmi a vselijakymi kktkami.. pred zlodejmi ...

a co teraz ked je takto vyslachteny? ten pes za to nemoze, co teraz? maju vsetkych vyhubit? lebo v minulosti bol vyslachteny na boj? pomoooc.. preber sa...
 fotka
takzvany  4. 9. 2008 09:19
áno je to bojové plemeno

nehovorím že je nesprávne že si si ho kúpila ked sa ti páči

nehovorím že ich treba vyhubiť

nehovorím že nezáleží od majiteľa ako ho vychová



rozdiel medzi tým ako ťa ochráni retriever a stafford je práve v tom psychologickom momente ktorý som opísal

lebo obaja majú len papuľu, do ktorej ked ho kopnem tak je po ochrane

tak mi tu nehovor o preberaní sa

a láskavo neber toto všetko ako útok z mojej strany
 fotka
d170  4. 9. 2008 11:27
Jéj, stafordov mám rada, a aj moja fenka

Má takého jedného kamaráta a majú sa veľmi radi a aj ja ho hocikedy pohladkám.

Podľa mňa je to pekné plemeno a či je útočné, to záleží len od majiteľov, ako ho vychovajú. Aj malá čivava môže byť útočná, takže toto podľa mňa na plemene nezáleží, ale na majiteľovi.
 fotka
ratsanares  4. 9. 2008 12:54
Aj ja mam staforda... ma 14, ma krive oko, slabe zadne laby...

ale je stale krasny a to je to co ludia nemaju...

ale inak za cely jej zivot som mal len jednu zlu skusenost s clovekom a to tiez preto ze jej to dievcatko (morbidacina) pchalo ruku do misky so zradlom...



a nie som ani mafijan, ani boss a ani nechcem burat konvencie...proste som mal sedem, videl som ho, zamiloval sa...
 fotka
galinka  4. 9. 2008 13:44
@takzvany Nie, nie je to bojové plemeno.

Sú to psy ktoré akurát vzhľadom vzbudzujú rešpekt a je len a len na majiteľovi čo z toho psa bude. Možno jediné v čom sa ešte líšia od iných psov je stavba tela, ktorá bola aj v minulosti dôvodom, prečo ich vychovávali ako bojové a strážne psy.

A psa naozaj vychovaného na stráženie a na to aby bol agresívny by si mohol skúsiť kopnúť tak nanajvýš raz, potom by si už potreboval ty výlet na pohotovosť - teraz nepreháňam, aj keď sa dvaja psy bijú tak skúsený chovateľ si nedovolí trhať ich od seba lebo by schytal aj on.

Tiež protestujem proti tvrdeniu že tí psi sú sprostí a škaredí...

(A to si neber osobne, ale mne keď niekto napíše "láskavo niečo nerob" alebo keď mi niekto cudzí napíše "moja" tak to beriem ako pokus o urážku alebo proste útok na moju osobu.)
 fotka
leitho  5. 9. 2008 00:11
bojové plemená by sa mali preventívne zakázať. Stačí ak jeden zo sto majitelov ho vychová zle.
Napíš svoj komentár