@bebekex@1 urobila som si orgovánový sirup podľa Surovej dcérky, je na instáči » www.instagram.com/p/CdXlOz7IiXv/... a pridala som ho do kombuchy. Kombuchu si vyrábam doma, prvé SCOBY (symbiotic culture od bacteria and yeast) som si kúpila od tohoto pána » www.fermentarum.cz/kombucha... , scobyčko ti vydrží asi nafurt, stále sa zväčšuje a neskôr ho aj môžeš rozdeliť a buď používať alebo darovať/resellnúť postup je easy, do vychladeného, osladeného čaju hodíš scobyčko, nádobu zabezpečíš proti bordelu a hmyzu plátienkom alebo čistou utierkou, jemne zaviečkuješ, položíš na linku a čakáš. po 4-5 dňoch (tu vždy záleží na mnohých faktoroch - veľkosť scobyčka, množstvo čaju, teplota v miestnosti, osobná preferencia - niekto má rád slabšiu kombuchu, niekto octovejšiu..) je hotová.
Ja som hotovú kombuchu preliala do fľaše s malým množstvom sirupu, hodila tam namacerovať pár kvietkov a nechám ešte deň-dva sekundárne fermentovať, bude príjemne bublinková zatiaľ som ochutnala len primárne fermentovanú so sirupom a je príjemne osiežujúca.
inak ešte ma zaujal tento recept » www.facebook.com/photo?fbid=4878... od dámy, ktorú už dlhšie sledujem, u ktorej som bola minulý mesiac na workshope pre pokročilých fermentátorov a o dvy týždne k nej idem zas na workshop o fermentovaných limonádach a divokom kvasení, tak ak by tu bol niekto na to zvedavý, rada sa podelím o jej múdro
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.