Začnem si asi klopať na drevo pri vyslovovaní, že si niečo neviem predstaviť. Pred 12 rokmi som si nevedela predstaviť, aké by to bolo, keby sa mi rozviedli rodičia. Pred 11 rokmi som si nevedela predstaviť, aké by to bolo, keby mi v tom veku zomrel veľmi blízky človek na tak rapídne rýchlo progredujúce ochorenie. Pred tromi rokmi som si nevedela predstaviť, aké to je, ked ti sedí na pleciach depresia a tebe sa nechce ráno vstať. Ani nie pred pol rokom som si nevedela predstaviť, že by niekto z mojej rodiny spáchal samovraždu." Na, tu máš, už si to nemusíš predstavovať" hovorí mi život hádžuc tieto veci do mojej cesty. 

   Pred tromi rokmi som začala pracovať s ľuďmi s depresiou a potom s ďeťmi, ktorým niekto zomrel. Jediné, čo som mohla robiť, bolo byť pre nich a len som mala dohad, že by to snáď mohlo pomôcť. A potom sa to stalo mne a ja už som nechcela vedieť, ako im pomôcť, nechcela som to študovať, len robiť to, čo som cítila a risknúť, že to nemusí dopadnúť úplne dobre. 

   Srdce nerobí chyby. Srdce nevie nesprávne cítiť. Vie len cítiť a to je správne. Už ma ani nemrzí používanie klišé fráz, pretože je naozaj potrebné "užiť si svoj deň akoby bol posledný"

   Aké to je? Ako sa s tým vysporiadať? Dá sa to vôbec zvládnuť? A čo potom robiť? Ja neviem.Odhodila som svoje predsudky, pochybnosti a strach. V tej situácii už len máločo mohlo byť horšie a mne sa nechcelo báť, že spravím nejakú chybu. 

   Je to každodenná myšlienka na to čo, ak a  aké by to bolo. Každodenne si aj dám facku, keď  riešim hlúposti. Toto bude možno znieť hlúpo, ale prestala som si kupovať oblečenie, lebo je to strata času a namiesto mejkapu sa snažím nosiť na svojej tvári svoje srdce. Nie úsmev, lebo to je hlúposť, že by sa mi stále malo chcieť usmievať, ale ukazujem svetu seba bez obalov a nánosov niečoho, čím nie som. 

    Zaľúbila som sa. Už tisícikrát do života, do ľudskej úprimnosti a zraniteľnosti. Do absolútnej, úplnej, surovej skutočnosti. A zaľúbila som sa do muža, ktorý ma ľúbi a máme sa dobre a máme sa.

   Začala som zvažovať že možno nemusím robiť súdne. Spisovať si svoje schopnosti, neschopnosti, pozitíva, negatíva a prišla na to, že ma teší pracovať s ľudskými dušami a že keď mi Nika povedala, že mám výnimočne vysokú schopnosť empatie, možno mala pravdu. A to vlastne neviem, či je pozitívum, lebo mne trpiacich nie je ľúto, ja trpím s nimi. Po škole chcem ísť doktorkovať do Afriky, lebo verím v dobro a verím, že je to správne a chcem svoju dušu oslobodiť od vecí materiálneho sveta, ktoré jej ubližujú. Mám z toho obrovský strach a viem, že to nie vždy bude bezpečné. Potom, keď budú veci aspoň trochu tak, ako si ich predstavujem, odídem z tejto krajiny nadlho tam, kde je láska a budem sa učiť jazyk a sľubujem si, že budem odvážna a že sa nevzdám a že budem bojovať za svoje šťastie, pokoj a lásku. 

   A keď už budem pokojná, viac istá ako ustráchaná, viac usmiata ako s tvárou plnou obáv, keď už budem sebaistá a rozhodnutá o svojich rozhodnutiach, budem snáď mať aj rodinu a spravím všetko preto, aby si moje deti vážili každú jednu slzu, ktorú budú musieť vyplakať a každý jeden úsmev, ktorý zbadajú v zrkadle. 

   Majte pekné dni

 Blog
Komentuj
 fotka
kittyboo  4. 11. 2018 20:54
 fotka
lenuska175  4. 11. 2018 21:42
jooj, velmi velmi ti drzim palce
 fotka
bebekex  4. 11. 2018 21:48
toto ma velmi potesil
 fotka
tanickina  5. 11. 2018 09:33
@bebekex to zase teší mna
 fotka
tanickina  5. 11. 2018 09:33
 fotka
mouselet  5. 11. 2018 12:31
innšpiratívne
 fotka
ausgezeichnet  5. 11. 2018 16:12
Dosť som sa v tých slovách našla... Myslím, že veľa ľuďom otvorí oči, keď si prejdú niečím veľmi bolestivým, keď zažijú na vlastnej koži, čo je to depresia, keď sa musia zmieriť s nenávratnou stratou nenahraditeľnej osoby... Až potom si človek uvedomí aké malichernosti a banality každý deň riešime, míňame na ne drahocenný čas a energiu, a prehliadame skutočne dôležité veci. Krásny blog.
 fotka
antifunebracka  5. 11. 2018 16:24
Adoptuj si ma a buď moja mama!
 fotka
tanickina  5. 11. 2018 18:23
@antifunebracka ake papiere k tomu treba?
10 
 fotka
vreskot000  6. 11. 2018 11:06
Tak ti prajem v živote veľa šťastia
11 
 fotka
antifunebracka  6. 11. 2018 16:43
Stačí len prísť a osvojiť. Ale musíš sa o mňa potom starať!
12 
 fotka
tanickina  6. 11. 2018 18:59
@antifunebracka To je veľmi náročná úloha predpokladám
Napíš svoj komentár