kým sa ti spleť tkanív buniek zastaví a rozpadne

ži šialene, šialene ži

vrieskam si do duše a trasiem sebou, lebo nemusím v sobotu ísť von s partiou kamarátov a v nedeľu večer sedieť pri partnerovi pred telkou a môžem.

Na steny si lepiť motýle a rozdávať ľudom bozky.Nič mi nebráni volať ich zlatíčkami. A chodiť v noci behať k Dunaju, keď svetlá lodí, ľudí a mostov začali hrať svoju symfóniu. Šialene hlasno a potichu,zrýchľujem, oni zrýchlia tiež, hádajú sa a na konci sa z mojich hlasných výdychov stáva tiché, pokojné dýchanie. Keď zaspím, budem sa smiať.

Hmla okien električky a rukávy môjho kabáta mokré snahou vidieť ľuďom do áut a duší. Kto sa pýri, tuší, že mi práve vošiel do srdca. S predstavou raňajok s ním, iba v tričku, v ruke pomarančový džús a na stole káva, žmúriac oči proti slnku a milujúc sa, keď jeho vôňa pošteklí moje pocity. Ah, taký si ty.

Pozoruješ moje mokré vlasy a kvapky z nich padajúce na studenú podlahu v sobotu pred obedom. Ešte sa nepohneš z postele, ja tancujem v tomto cudzom byte a predsa ma podchvíľou pohládza ten istý známy hlas, oáza pre líca zbité vetrom. Kým mi ponúkneš sveter, odchádzam.

Šialene ži a šialene prijímaj lásku jednej ženy

čo pre dvojo očí žije

a že ľudia sú z nej, z lásky znovuzrodení,

nech spoločných nocí víno pije

nech tá hudba spieva,

nech bubnuje 

nech je

 

 Blog
Komentuj
 fotka
bludiacient  30. 10. 2016 17:48
čo si, tak toto je poezia! surrealizmus tušený v zmysloch viet a pozadí slov


Hmla okien električky a rukávy môjho kabáta mokré snahou vidieť ľuďom do áut a duší.
 fotka
tanickina  30. 10. 2016 18:04
 fotka
moouselet  30. 10. 2016 22:18
veľmi pekné!
 fotka
willbebetter  31. 10. 2016 14:31
"Hmla okien električky a rukávy môjho kabáta mokré snahou vidieť ľuďom do áut a duší. Kto sa pýri, tuší, že mi práve vošiel do srdca. S predstavou raňajok s ním, iba v tričku, v ruke pomarančový džús a na stole káva, žmúriac oči proti slnku a milujúc sa, keď jeho vôňa pošteklí moje pocity. Ah, taký si ty."

jeden z tvojich najkrajsich
 fotka
catharsis  27. 11. 2016 14:47
netreba spomenúť že niektoré slovné spojenia máš od Katarzie? myslím, že dosť dôležitá informácia
 fotka
tanickina  27. 11. 2016 17:22
@catharsis joj, ja som myslela, ze to je jasne
Napíš svoj komentár