Dnes sa ti budem prihovárať po trochu dlhšej dobe, Birdz.

Viem, nikto si nemyslí, že chodiť na právo a medicínu zároveň, je jednoduché, ale, úprimne, medicína ma za 5 rokov naučila takej disciplíne,že mi žiadna kniha navyše jednoducho nerobí problém, pokiaľ! Sa masochista môjho druhu nerozhodne ísť na dovolenku počas skúškového – dva týždne do jehokonca a musieť tak zvládnuť všetko v rekordne krátkom čase.

Bolo to náročné, ale náročné preto, že ja na seba vždy tlačím oveľa viac, ako by bolo dobré a všetko, pre čo sa rozhodnem, tak veľmi veľmi chcem. No takže posledný januárový týždeň bol hrozný, ale inak odporúčam takétoštúdium každému, lebo je to také podnetné,že niekedy nad knihami revem z dojatia,aké fascinujúce veci v nich nachádzam. Vzdelávanie,som do teba!

Myslím, že som si v ruchu a chaose všetkých svojich povinností za posledný polrok nestihla všimnúť, ako veľmi sa zmenilo moje fungovanie a ako veľmi som sa zmenila ja. Moje priority,moje vnímanie. Každá moja emócia je mnou dokonale prežitá, každé zrnko piesku,poktorom chodím, osobitne cítim a čoraz viac stretávam ľudí,ktorí sa na mňa odusmejú na ulici naspäť.

Stále sa cítim oddelená od sveta, ktorý uvažuje v číslach, zatracuje žlté zuby a nevyjadruje emócie, no dnes mi to ani trochu neprekáža, ba čo viac, som s tým absolútne stotožnená.Netrápi mato, nenúti k slzám, neprijíma ma to chcieť meniť svet.

Bola som teda v Thajsku. Áno,je tam nádherne čistá voda, skvelé ovocie a zima v lete, ale pre mňa je o niečom úplne inom. O skutočnosti ich ducha, ich šťastia, ich viery, ich snov, nádejí, lások a dobra. Thajsko je nádherné, ale oveľa viac je pokorné a čisté zvnútra.

Spravila som tam jedno zásadné rozhodnutie. Stáloma tak veľa sĺz ako máločo. Znamenalo pre mňa odhodiť zo seba pancier a byť odhodlaná a odvážna plakať a vytrpieť si to, čo bude bolieť. Nikdy sa nevzdávam a preto viac nedržať vo svojom srdci miesto pre človeka, kto v ňom zaberá jednu z najväčších častí, bolo o to ťažšie. Človek keď začne žiť v predstavách, vtedy má problém.Viem, môžem si ľúbiť koho sa mi zachce. Ale tak veľmi a absolútne veriť v lásku a dúfať, že raz to, čo chcešm, bude možné a dúfať v to tak nebezpečne veľa, to nebolo dobré.

„Púšťam ťa a som pripravená vyrovnať sas čímkoľvek, čo sa rozhodneš spraviť. Ostať, odísť, odísť a vrátiť sa, mať sa na novom mieste lepšie ako doteraz, chcieť svoje miesto vymazať, čokoľvek. Púšťam ťa, lebo láska,ktorou ťa ľúbim je tak obrovská, že mi nedovoľuje v jej mene robiť niečo, čo by niekedy tvojmu životu, srdcu, duši, telu, čomukoľvek,mohlo byť iné ako prospešné. Toto rozhodnutie trvalo mesiace a je to láskavosť, ktorú robí rozum srdcu. A bolí. A mení mi svety.A zraňuje stále dookola. Ľúbiť ťa je možno dovolené, ale väzniť zakázané.“

 Blog
Komentuj
 fotka
warble  20. 2. 2018 20:31
skvelý článok ako vždy!
a to rozhodnutie, niečo podobné (i keď, ťažko to porovnať, keďže vidím len tvoje písmenká bez akejkoľvek emócie v tvojej tvári) som v poslednom čase spravila i ja, a ozaj to bola jedna z najťažších vecí, hlavne o tom vnútorne presvedčiť samú seba a nejak to zvládnuť bez toho, aby som nechala ísť i samú seba (i keď neverím, že kus zo mňa naozaj neodišiel) ale! cítim sa tak neskutočne slobodná ako nikdy
no a na záver tohto možno zbytočne dlhého komentu - strašne Ťa obdivujem! si úžasná, skvelá a ako ty si do vzdelávania, tak ja som do teba ♥
 fotka
tanickina  20. 2. 2018 20:40
@warble Oh ake krásne slova.Dufam,že ti to rozhodnutie prospeje do budúcna a veľmi pekne ďakujem,potešila si ma
 fotka
kalkulon  21. 2. 2018 10:19
Sranda tiez som to tak teraz urobil
 fotka
staphylococcus  21. 2. 2018 15:22
Uau. Krásny blog.
A mega ťa obdivujem za to, že to zvládaš, dve tak odlišné školy naraz... Veľmi chápem tvoj prístup k štúdiu a k novým informáciám a stotožňujem sa s ním, ale tohoto by som ani náhodou nebola schopná a máš môj obrovský obdiv, že to zvládaš
 fotka
antifunebracka  21. 2. 2018 16:19
Ak niekoho ľúbiš, osloboď ho.
 fotka
livre  23. 2. 2018 17:36
Slzička mi ušla pri tomto. Máš u mňa obdiv. A nie len kvôli tým dvom, fakt náročným školám...
Napíš svoj komentár