Vytiahol svoj meč, škaredú oceľovú záležitosť, ktorá sa však ukázala dobrou voľbou nie len v zákopoch ale aj úzkych priestoroch podnikov pochybnej povesti, podnikov, do ktorých neskúsení rekruti nepatria.

On však nemal na výber, lokál, ktorí idú poctiť svojou návštevou bol obsadení družstvom nepriateľových vojakov o počte päť mužov a rozkazy boli jasné, navlhčiť bažantovu čepeľ a otestovať jeho ochotu pre vec zabíjať. Loajalita, ktorá dovoľovala mužom ochotne zomierať za vec sa ukázala ako nevhodnou v momente keď nás zomieralo viac než ich.

Zastavili sa pred východom z lesa. Pred nimi okrem zákruty len pár metrov čistinky a ošarpaná, kamenná budova, ktorá rovnako pred konfliktom slúžila ako čriedlo pre smädný plebs. Nakukli poza strom, a pohľadom preskúmali vchod.

"Fajn mladý. Dvaja strážcovia pred vchodom, Za ideálnych podmienok to znamená, že vo vnútri sú traja muži ak nemajú spoločnosť. So strážcami ti pomôžem, vo vnútri však to nechám na tebe, musíš ukázať, že dokážeš byť užitočným."

Bažant prikývol. Odpoveď rovnako dobrá ako každá iná, mlčanliví a pokojní mávajú dlhú životnosť.

Nasadili si kapucne plášťov, ktoré nemotorne skrývali ich meče, no boli to plášte nepriateľa a tak vchod bol jednoduchý. Rýchly kontakt meča s krkom strážcu ukončil prvého, nováčik svojho avšak len škrabol. Ušiel sa mu rýchlejší.

Strážca vytasil svoju šabľu, no náš mentor ho podkopol. Rekrut už ľahko odrazil chabý pokus o čelný protiútok a mentorov meč si našiel cestu medzi strážcove rebrá.

"A teraz začína zábava." bol výrok nasledovaný úškrnom, ktorí ukázal, že rekrut nebol mlčanlivý a zvyšky pokoja boli odviate keď zavetril krv.

"Po vás, pán sebavedomý," naznačil rukou uvádzanie.
V celej krajine nebol vtedy človek s desivejším úškrnkom.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
Napíš svoj komentár