Nie každý si môže dovoliť chovať psa alebo mačku,no rád by dal svoju lásku a pozornosť nejakému zvieratku.Ktoré je pre vás to najvhodnejšie?

FRETKA:
výhody:Hravá a múdra má rada spološnosť.Dá sa naučiť na používanie záchodíka.Je čistotná.

nevýhody:Má špeciálny pach,ktorý nemusí byť každému príjemný.Potrebuje veľmi veľa pozornosti.Vlezú úplne všade kam sa zmestia.Rada kradne predmety.

dlžka života-7-9r

škrečok:
výhody acná.Je malá takže potrebuje veľkú klietku či akvárium.Má rôzne farebné varianty.

nevýhody áchne najviac zo všetkých hlodavcov,najmä samček. Cikajú a bobkujú všade,dokonca aj keď ich opatrujeme.Má sklony obhrýzať všetko v dosahu.

dlžka života-1,5-3,5r

ZAJAC

výhody:Je rozkošný a mäkký.Väčšina z nich má rada,keď ich škrabkáme.Môžeme si vybrať z rôznych farieb a veľkostí.Dá sa naučiť,aby chodil na svoj záchodík.Dokáže si vytvoriť vzťah k svojmu chovateľovi a prísť na zavolanie.

nevýhody otrebuje väčšiu klietku.Rozhryzie všetko,k čomu sa dostane-káble,knihy,nábytok.Môže zapáchať,ak mu klietku nečistíme dosť často.

dlžka života-3-4r

VTáK (papagáj,andulka)

výhody otrebuje klietku a veľa hračiek,aby sa nenudil,je krásny na pohľad,živý a hravý,má rád hluk,niektoré sa naučia rozprávať,nezašpiní nám byt nepotrebuje starostlivosť o perie vhodný aj do malych bytov.

nevýhody otrebuje väčšiu klietku a veľa hračiek,aby sa nenudil.Väčšina z nich sa nerada mazná.Nevhodný pre tých ktorý majú radi ticho.Môžu hrýzť a štípať.

dlžka života-10-20r

RYBA

výhody:Nepotrebuje dennú sarostlivosť.Môžeme ju aj viac dní nechať samu.Existuje množstvo rôznych druhov.Nespôsobuje alergie.

nevýhody:Akvárum a k tomu potrebné záležitosti môžu byť drahé.Nie sú to zvieratká na maznanie,takže si k nim nevytvoríme vzťah.Potrebuje pravidelne čistiť akvárium,čo zaberá čas.

dlžka života-od 5r


Jediný tvor vo zvieracej ríši ktorý dokáže ukončiť vlastný život je leguán.Nikto však netuší,čo ho k tomu vedie.

 Blog
Komentuj
 fotka
boxer161  1. 8. 2012 23:57
osobna skusenost: mali sme doma andulku/skoro od vyliahnutia/, aj napriek veeelkej snahe naucit ju rozpravat, nenaucila sa to.to vsak nieje nic prekvapujuce ani negativne...nas andulak bol vcelku dobry spolocnik...mozno nevie prejavit lasku ako psik atp, ale ja sam som sa s nim nahanal, bil a dokonca rozpraval/len ja jemu / uzil som si s nim za 12 rokov kopu srandy...velmi mi chyba, a uz nikdy nechcem ineho vtacika



nevyhody: trebalo castejsie vymienat ciste paiere/raz za 3 dni cca/v klietke, uz ked bola mierna znamka svetla zacal skriekat na cely byt



vyhody:naucil som ho piskat melodiu a dokazal ju po mne opakovat , je rozkosna ked je nasrana/andulka/, po case sa stane rodinnym maskotom/na take male zvieratko sa dozije vcelku dlho/



...nevravim ze je andulka najlepsia..dufam ze si vyberies a budes hlavne spokojna
Napíš svoj komentár