Dnes nastal ten deň D! Pre mňa jeden z najdôležitejších dní za posledné obdobie. O čo ide ? Predsa o skúšky z autoškoly. Na tento deň som sa "poctivo" pripravoval takmer tri mesiace. Išlo o klasické hodiny autoškoly, zdravotný kurz, štrnásť jázd a asi najťažšia časť učenie sa na testy.

Trocha Vám opíšem tieto časti.

Čo sa týka hodín nebolo to nič hrozné. Hodiny bývali jeden deň do týždňa a to vo štvrtok. Vyučovanie trvalo približne od 15:00 do 17:30. Ak mám pravdu povedať moc som tam nechodil. Nebolo to nič záživné a človek sa tam toho veľa nenaučil.

Zdravotný kurz by mal trvať osem vyučovacích hodín (45 minútových). My sme to zvládli za približne tri a pol hodiny aj s napísaním testu. Na tomto kurze si vyskúšate dýchanie z úst do úst na figuríne a pod. Na konci kurzu Vás čaká test z ktorého musíte mať minimálne 18 bodov z 20b.

Jazdy ? Nie je to nič príjemné ak sedíte prvýkrát za autom, ako to bolo v mojom prípade. Záleží od inštruktora, ale väčšinou na Vás nablačí. Asi si nepamätá na svoje začiatky ... Prvé jazdy sa nesú v tomto štýle. Mne začalo ísť jazdenie zhruba od desiatej jazdy (celkom bezproblémovo).

Testov som sa dosť obával. Je tridsaťpäť testov a každý z nich má myslím 27 otázok. Zo začiatku je to dosť ťažké, no tie otázky sa opakujú a človek sa to za pár dní naučí.

Prejdem k dnešnému dňu. Je čas 07:30 ráno a vchádzam do budovy autoškoly. Doplácam potrebné eurá a pomaly prichádzam do miestnosti. Posledné pokyny policajta "čo a ako" a začali sme písať test. Našťastie som si vybral test, ktorý som zvládol bez problémov. Do piatich minút som ho odovzdal vypracovaný. Zhruba za 15 minút nám oznámili výsledky. Nastala ohromná radosť " SUPER SPRAVIL SOM TEST " !

Ďalšie v poradí nasledovalo cvičisko. To pojebané (sorry za výraz) cvičisko. Nasadám do auta. A prišlo na mňa to, čoho som sa tak obával. TRÉMA! Jedno úbohé slovo ktoré dokáže s človekom narobiť tak veľa! Žalúdočné chvenie, červenanie sa, potenie rúk, prípadne celého tela, búšenie srdca, roztrasený hlas. V tejto chvíli nastane zmätok. Človek je rád, že sa vlastne s autom pohol. Snaží sa potlačiť a povedať si, že sa nič nedeje. No pravda je iná! Deje! Prechádzam prvé kužele (svalom). A nastane ten najnepríjemnejší okamih. Začínam cúvať do "parkoviska" dosť ne iste. Pomaly sa blížim k hranici parkoviska (drevená tyčka zapichnutá v gume) a narážam do tohto DREVA.

Všetko je stratené! Slová policajta sú " odparkujte vozidlo a vystúpte z auta "! Tu mi podpíšte hárok o tom, že ste nespravili cvičisko. V tej chvíli som sa nevedel ani podpísať.

Moja neschopnosť ? Mohol som to mať za sebou! Pri tom mi toľko ľudí verilo. Teraz ostáva čas len na smútok a dúfať, že opravná jazda sa mi podarí!

 Blog
Komentuj
 fotka
divinatoire  24. 8. 2010 12:09
nič si z toho nerob
 fotka
ikuto  24. 8. 2010 12:19
to bude tréma ja som minule cúval kúsok a narazil do kontajnerov ešteže boli prázdne a popadali a autu sa nič nestalo
 fotka
sptnko  24. 8. 2010 12:21
človeka to nahnevá, keď tým cvičiskom prešiel asi 40krát za tú autoškolu a šlo mu to ako po masle! a keď nastane tá pravá chvíľa tak zlyhám!
 fotka
stevo  24. 8. 2010 12:22
Ešte šťastie že ja som robil autoškolu tam kde som robil ... Neboj urobíš nabudúce... keď to aj dáka stará babka vie urobiť, tak neboj, aj ty.

Ja som vodičák urobil na poprvé, policajt bol pohoďák a celkom kludný (nemal náladu niekoho vykopávať z jazdy s výsledkom že to nespravil)

pekne všetci sme spravili...

urobil som dáke chybyčky, to je jasné, ale mňa inštruktor jednu vec zle naučil, on to policajtovi potom vysvetlil že čo prečo a bolo. o dva dni som sa šiel odfotiť na vodičák.
 fotka
majusssska  24. 8. 2010 12:54
tak v tvojom prípade tréma, v mojom to bude neschopnosť(lebo som na cvičisku v živote nebola a o dva týždne mám skúšky)
 fotka
overexcitedgirl  24. 8. 2010 15:18
čakala som iný koniec.. ale neboj, oprvanú určite urobíš! mňa toto zachvilku čaka, o tyždeň začínam autoškolu a už teraz sa bojím.. ale musíš si veriť hlavne TY, lebo inak to nepôjde!
Napíš svoj komentár