...alebo ako obísť platenie v internetovej kaviarni.

Upozornenie: toto nie je nabádanie k tomu, aby ste to, čo tu napíšem praktizovali. A ak to aj budete chcieť vyskúšať, robte to v čase keď je veľa ľudí, je väčšia pravdepodobnosť že si admin nevšimne že je spustených viac počítačov, než jemu ukazuje v hlavnom počítači. Týmto textom chcem predovšetkým poukázať na slabé zabezpečenie internetových prevádzok voči podvodníkom tohto druhu.

Tí, čo už ste aspoň raz boli v internetovej kaviarni isto viete že potom ako si sadnete za počítač, sa vám začne odpočítavať zo zaplateného kreditu a keď sa vám minú na ňom peniaze, všetko sa zablokuje a vy nemôžte pohnúť s ničím, maximálne tak čumieť do obrazovky s reklamou. Alebo žeby predsa...

...áno predsa netreba vstať a odísť si priplatiť ďalší kredit. Stačí stlačiť na počítači „RESET“ (väčšina inetiek má síce napísané na oznamoch že zákaz reštartovať a vypínať počítače, ale kto už v dnešnej dobe rešpektuje oznamy, nie? ). Potom pred tým než sa začne načítavanie OS Windows stlačte klávesu F8 a vyberte funkciu núdzového režimu s podporou siete. No a teraz už len počkať než sa načíta OS. Keďže v núdzovom režime sa spustia iba systémové aplikácie nevyhnutné pre chod núdzového režimu, tak sa nespustí program, ktorý to všetko riadi a tak vám to normálne pobeží. Síce v núdzovom režime, ale na internet to stačí. Problém s núdzovým režimom môže nastať v prípade že internetová kaviareň nepracuje s OS Windows, ale napr. zo Solarisom.

Lenže núdzový režim nestačí v prípade že si chcete zahrať hru. Čo robiť v takom prípade? V takom prípade stačí v normálnom režime odpojiť sieťový kábel z počítača a tým pádom sa stáva klientský počítač nezávislý od servera. Najviac zarážajúci na tomto spôsobe je fakt, že admin si to prakticky nevšimne že stratil spojenie s počítačom v LAN sieti. Samozrejme, že týmto spôsobom nemôžte hrať napr. CS po sieti. A čo ak vás admin prichytí, že hráte zadarmo? Kľudne sa môžte zahrať na blbého, pretože sieťový kábel sa mohol kľudne odpojiť aj sám, nie?

Ďalšou možnosťou je priniesť si zo sebou CD s nejakým live OS (napr. Linux). Stačí ak to vložíte do CD alebo DVD mechaniky a počítač nabootuje systém bez obmedzovacieho programu. Odporúčam túto live distribúciu Linuxu: » www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostat... [hledano]=Slax&g[oz]=5.1.8.1
Samozrejme, že existuje nespočetné množstvo ďalších live verzií a nielen Linux ale aj Windows, napr. Windows XP live, Windows Vista live... z vlastných skúseností však neodporúčam, pretože nedokážu načítať sieťové pripojenia a tak by vám to bolo prakticky nanič.

No a na záver mám ešte jednu maličkú radu pre baby. Ak sedí na adminovom mieste nejaký chalan, tak ho môžte svojím šarmom prehovoriť aby vám odblokoval počítač v režíme „Servis“, že chcete ísť iba na chvíľočku na net a že mu budete za to vďačná.

 Návod
Komentuj
 fotka
sorum  25. 8. 2008 16:36
ok vyskusasm
 fotka
ronny  25. 8. 2008 18:38
Pekne, sikovne
Napíš svoj komentár