Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, prečo je všetko v živote tak ťažké? Prečo človek, ktorý sa snaží, vydáva zo seba maximum, prípadne niečo obetuje, aby si splnil svoj sen a ten sa aj tak nesplní?

Sám mám šestnásť rokov(už mi ťahá na sedemnásť) a niekedy to ani ja neviem pochopiť. Nepochopím prečo ľudia, ktorí ani prstom nemusia pohnúť majú všetko. Prípadne taký, ktorí si to ani nezaslúžia. Je to naozaj nespravodlivé. Ale s nimi už nič nenarobíme. Vždy taký ľudia boli, sú a budú.

Viete, píšem tento článok, pretože sa dnes stali dve veci, ktoré ma k tomu ako keby "prinútili". Videl som tu fórum, ktorého otázka bola: "Ste hrdí na to, že ste slováci?". Súhlasím s autorkou toho fóra, pretože Slovensko mohlo byť tak peknou krajinou a naša vláda ju tak zničila...Nezamestnanosť, peniaze sa nedávajú tam kde ich potrebujú a o prezentácií vo svete ani nehovorím. Ale to už je iná téma.

Tá druhá vec, je to, že som si uvedomil, koľko talentovaných ľudí je na Slovensku. Či už sú to spisovatelia, maliari, speváci, fotografi a mnohí ďalší. Píšem tento článok hlavne pre vás. Hlavne pre ľudí, ktorí majú v sebe skrytý talent, sú plný ideálu a chcú niečo v živote dokázať.


Sám poznám takých ľudí, ktorí sú naozaj skvelí a niekedy majú taký pocit, že si myslia že ostatní sú lepší a nikde to nedotiahnu, ale to nie je pravda. Samozrejme, budete mať pred sebou dlhú cestu, budete mať veľa prekážok, ľudí, ktorí vás budú úmyselne odhovárať prípadne vám hovoriť zlé veci, aby ste zlyhali a prestali robiť to čo vás robí šťastným a to nie je správne. Ale verte mi, výsledok bude stáť za to.

Len si musíte stanoviť cieľ - určiť si cestu, ktorou sa vydáte. Musíte si určiť, aké sú pre vás priority a začať robiť všetko preto, aby ste sa mali v živote dobre a žili si svoj sen. Napríklad si v škole začať vyberať alebo zamerať sa na predmety, ktoré budete potrebovať. Prípadne sa zapájať do súťaží v ktorých sa zviditeľníte. Alebo ak to je potrebné odsťahovať sa do inej krajiny a začať tam. Veď žijeme len raz a mali by sme žiť najlepšie ako vieme a robiť to čo nás baví.

Nie, ako väčšina slovákov, ktorí žijú konzumným spôsobom - chodia do práce a každý deň na ňu nadávajú, doma si povrieskajú po rodine prípadne pôjdu večer na pivo(opijú sa, ako prasce) a takýto je kolobeh slovenského života. Samozrejme, nehádžem všetkých do jedného vreca.

Možno niektorí z vás si povedia, čo ten chalan chce? Tak vám to teda poviem. V prvom rade vám nechcem tlačiť kaleráby do hlavy, ale dať vám iba malú iskru, ktorá z vás urobí veľký ohňostroj. Viete, sám si týmto prežívam a viem, aké to je keď vám chýba človek, ktorý by vám bol oporou, mohli by ste sa mu vyrozprávať prípadne sa porozprávať o budúcnosti.

Pozrite, dám vám poslednú radu, robte to čo vás robí šťastnými a nikdy sa nenechajte do ničoho tlačiť. Nikdy si nenechajte do života od cudzích ľudí hovoriť. Veď je to váš život a je na vás, čo s ním spravíte. Mnoho uznávaných ľudí začalo v našom veku, tak hádam nedokážeme to čo oni?

Upozorňujem, že nikoho som nechcel týmto článkom uraziť, ale len som vyjadril svoj názor a pocity.

Ľudia, ktorí si to čítate prajem vám veľa šťastia do života! A to aby sa vaše sny, stali skutočnosťou!
Dúfam, že aspoň trocha vás tento článok povzbudil a zobudil vo vašom vnútri toho driemajucého tvora niečo dokázať.

 Blog
Komentuj
 fotka
klidopido  21. 7. 2011 17:51
Chlapče, zdieľam tvoj názor úplna pravda
 fotka
lotty99  21. 7. 2011 17:55
hmmm tak to sa snád aj samo čítalo...chválím je to výborné
 fotka
medicus  21. 7. 2011 20:02
Akoby to písal skúsenosťami ovenčený človek,pekne napísané a hlavne povzbudzujúce...
 fotka
cathy  21. 7. 2011 22:19
všetky tieto slová sú síce povzbudivé, ale horšie je keď človek pre svoj sen niečo robí a pritom ten sen je ďaleko, je ovplyvňovaný druhými ľuďmi a náhodami, takže v konečnom dôsledku preňho môže spraviť len minimum...a je len o šťastí či ten sen bude dotiahnutí do konca i keď úprimne možno sa splní, ale čo z toho keď nemáme šťastie, niekedy totiž práca nestačí a pár maličkostí k dokonalosti chýba,dôležitých maličkostí, bohužiaľ opäť neovplyvniteľných
 fotka
somebodyordinary  21. 7. 2011 23:24
@klidopido @lotty99 @medicus @Cathy Cením si vaše názory. Naozaj.

@Cathy , máš pravdu. Chápem ťa. Viem, čo tým myslíš, ak chceš môžme sa o tom porozprávať cez TS.
 fotka
antifunebracka  22. 7. 2011 01:47
ja viem, ze si to myslel dobre, no zial si spisal len kopu klise viet do 1 blogu. neviem, ci toto niekoho motivije k nejakemu skutocnemu vykonu
 fotka
somebodyordinary  22. 7. 2011 01:56
@antifunebracka Beriem na vedomie. Pozri, som len začiatočník, ešte sa musím toľko toho naučiť, ale cením si tvoj názor.
 fotka
deliriouss  23. 7. 2011 02:57
Veľmi pekne napísaný článok Asi najviac sa mi páčila časť ,,robte to čo vás robí šťastnými a nikdy sa nenechajte do ničoho tlačiť. Nikdy si nenechajte do života od cudzích ľudí hovoriť. Veď je to váš život a je na vás, čo s ním spravíte." Čistá pravda, je to môj život akurát je niekedy (v podstate stále) ťažké vymaniť sa s pod rozhodovania mojich príbuzných, pretože ako mi stále hovoria: ,,A čo si pomyslia ľudia?" Nenávidím túto vetu a je čas to zobrať do vlastných rúk.
Napíš svoj komentár