Uvediem vás do mojej trápnosmutnej situácie: Na novom byte som niečo cez 4 mesiace a znova viem, že odchádzam. Konkrétne - koncom júna. JE TAK ŤAŽKÉ NÁJSŤ NIEKOHO, S KÝM SA MI BUDE BÝVAŤ DOBRE? 

Verte alebo nie, byt je skvelý. Udržiava sa tu poriadok, ľudia na byte su priateľskí (hoci občas sa mi to nechce veriť). Ale potom je tu môj spolubývajúci. 

Aké sú jeho chyby? 

Pred tým, než začnem vymenovávať reálne chyby, ešte spomeniem také maličkosti, ktoré povedia o človeku veľa. Kebyže mám nazvať spolubývajúceho dvomi slovami, je to "chodiace sklamanie". 

Človek, ktorý má na stole fotku s priateľkou vytlačenú na obyčajný papier, nezarámovanú, ale len tak položenú nevysiela dobré signály. To je tak ťažké si kúpiť jeden rám? 

Vlastní gitaru. To hovorí za všetko. Všímaj, nepíšem, že na nej hrá. On ju len vlastní. Od začiatku roka stojí opretá o stenu v obale. Na čo ju má? Oveľa radšej by som bol za občasné brnkanie na struny a nie na moje nervy.

Teraz reálne dôvody, prečo proste NIE: 

1. Je to taký sedlák, ktorému mamka stále navarí, on sa napapá a je všetko v porádečku. Dpomov chodí na víkendy dosť často. (byť sedlák je negatívum, nechávať voľnú izbu cez víkendy je pozitívum)

2. Nemám s ním nič spoločné.  Týpek príde zo školy/práce a takmer jediné čo robí je, že hraje tie prekliate hry. Takže samozrejme, že nevie porozumieť, že mám toho viac. Hoci som si myslel, že  toho bude mať rovnako, lebo je programátor alebo čo to je.. ale mýlil som sa. Potom sa sťažuje, že má problém s chrbtom, lebo sedí vpráci neustále za stolom. Bitch a čo tých ďalších 5 hodín tu na byte? 

3. Zlé načasovanie. Vždy keď prídem z práce okolo tej desiatej večer, začne telefonovať s priateľkou. Áno, chodí telefonovať do kuchyne, na balkón, do kúpeľne.. a možno aj na záchod, ale aj tak. To sa nevedia dohodnúť na inom čase? Ona pravdepodobne nepracuje, určite nie každý deň, ale telefonujú stále až keď ja dorazím. 

4. Nastavil si večierku, ktorú dodržiava. Ten človek chodí niekedy spať aj o desiatej. Okej, väčšinou o jedenástej, dokonca párkrát šiel aj o polnoci, ale pochopte, ja po práci prídem, najem sa a potrebujem robiť na veciach do školy. Takže potom sa musím vždy zbaliť a ísť do kuchyne, a tak sa následne sťažujú tí, čo majú izbu pri kuchyni, že som tak neskoro v kuchyni. Well.. pracovať asi nebudem v kúpeľni. 

4. Dohodneme sa, že kedy kto čo upratuje, ale on aj tak musí urobiť niečo za mňa s tým, že to svoje neurobí poriadne, takže to musím po ňom robiť znovu. 

5. Oznámil mi, že by si svoju fešandu rád nasťahoval na byt. To mi nemohli oznámiť pred 4 mesiacmi, že to bude krátkodobé bývanie. Lebo človek miluje sťahovanie.  A to bola taká bodka za tým všetkým čo som pri ňom zažíval. Mimochodom sa ta piča teraz chýchúňa u neho v posteli asi dva metre odomňa. Vravíte si: Ale veď si mu dovolil, nech si priateľku donesie k vám, tak s tým treba počítať. Kurva ale ja som nič nedovolil, nikto sa ma na nič neopýtal. Len si tu priniesla obrovskú cestovnú tašku a začína sa tu udomácňovať. Mám chuť začať trieskať panvicami o seba a vrieskať jej do ucha: Ešte 50 dní!!! 

A mám pocit, že keby mu niečo poviem, tak sa to obráti ešte proti mne. Raz som naznačil, že by mohli prispieť aj ostatní /mysliac môjho najlepšieho spolubývajúceho/ do spoločného fondu a nie len my "štamgasti" a reakcia bola na spôsob "môžeš začať od seba". Fuck that. 

Ale idem bývať k mojej super kamoške na izbu. To už by mi malo vyjsť nie? Veď sa znášame už dva roky denno-denne v škole aj v práci. Nemôžem byť ja problém. Či? Ale to by chcelo viac sebakritiky, no depresiu sa teraz snažím akosi blokovať. *Emoji utekajúcej postavičky* 



 Blog
Komentuj
 fotka
lenkaska1  11. 5. 2019 10:50
To ako toho človeka opisujes mi nepríde nič hrozné. Hrozné je len to, že s ním musíš bývať v 1 izbe.. to by som asi nedávala s nikým okrem môjho partnera. Mne by už vadilo len o byt sa deliť s cudzími a nie o izbu... To je obrovský priestor na konflikty aj medzi dobrými kamošmi. A keď píšeš, že si s tou kamoškou dennodenne v skole a v práci a ešte s ňou budeš aj bývať, neznie mi to ako najlepší napad.. Ale držím palce.
 fotka
narazuvzdornaa  11. 5. 2019 11:30
fakt, co ma polozene na stole, ci hra na gitare alebo ci mu mamka navari... to ta naozaj nemusi trapit


ze sa musis necakane stahovat, je od neho nepekne, ale sa mi zda, ze hladas co by ti na nom este mohlo prekazat
 fotka
majmarad  11. 5. 2019 12:45
Problém je v tebe + horné dva príspevky.
 fotka
majmarad  11. 5. 2019 12:52
Mal som na intráku spolubývajúceho. Kúpil si 1 konzervu Májky a tá mu vystačila na týždeň. Následne išli 2x celá rodina 17 ľudí do Grécka all inclusive všetci. A každý rok.
 fotka
staphylococcus  11. 5. 2019 14:43
Akoze srsly wut. Ja som kvalitne neprisposobiva a zo spolubyvky mam po 2 rokoch kvalitnu ponorku ale toto je vela este aj na mna
 fotka
dwarvax  11. 5. 2019 19:33
Nepride mi na jeho spravani nic zvlastne. Problem bude najskor v tom, ze ti nesadol. To sa stava. Spolubyvanie a este k tomu na izbe je komplikovane.
 fotka
antifunebracka  12. 5. 2019 03:16
WTF čo je na tom, že niekto chodí na víkendy domov?
Len 2 pravdy ti poviem:
1) Maj samostatnú izbu
2) Čistotný spolubývaJUCI má cenu zlata
 fotka
ondro6321  12. 5. 2019 17:00
pobavilo velmi
A sucitim s tebou,
Good luck
Napíš svoj komentár