Nechcem sa dočkať chvíle, keď sa toto budú pýtať aj mňa. Nechcem prežiť svoj koniec života tým, že budem do seba hádzať xy tabletiek a moč bude môj úhlavný nepriateľ. Nechcem skončiť medzi ostatnými starými ľuďmi. Nechcem.

Keď sa vôkol seba pozriem v domove dôchodcov vidím len to čo po nich ostalo. Čo ostalo po ich mladosti. Jedna zhrbená pani prechádza z izby ku oknu. Avšak nechápem dôvod jej konania. Ďalšia len sedí. Popravde, tá tam sedí stále keď prídem. A buď spieva akési trávnice alebo potichučky sedí a čaká na svoj osud. Mnohé už len ležia v posteli a netrápia ich už ani preležaniny, nevedia kde sú, či aký je deň. Len prežívajú i keď už nie dlho.

Nechcem zostarnúť. 

 Blog
Komentuj
 fotka
1ggy  11. 3. 2016 03:36
Kiežby sme mali nejakú tabletku, ktorá zastaví starnutie. Len tak. A možno to nie je nemožné...
A preto...


Študuj vedu a techniku, budúcnosť sa ti poďakuje
 fotka
aztek  11. 3. 2016 14:54
aj ked je to smutny koniec zivota zostat v domove dochodcov, ale takto staroba nevyzera u kazdeho
 fotka
vreskot000  11. 3. 2016 20:07
ja robim v dome dochodcov. a som tam rád. a je to ťažká robota. avšak ako krestan katolík vlastne vykonavam skutky telesneho milosrdenstva. toto je kolobeh života.reči ako... ja takto nechcem ostať, a čo ja viem... akoby nie. všetko je len zvyk. všade si zvykneš. daj si ale otázku. keby si bola nevladna,nevladny, a sam kdesi v dome. kto sa o teba postara? kto sa ta spýta ci niečo nepotrebuješ, c nie si hladna, a pod. deti kade tade vo švajci nemecku a neviem kde. to nie je len tak. v domove je celkom dobry život praveže. pravidelna strava zdravotny personal.pod dozorom. nie je problem. na všetko sa musi zvyknuť. pozerať sa aj dopredu. neustale zdoraznovanie vo svojom vnutri ze tam raz len zomriem ta obera o silu a často deprimuje aj zamestnancov. na toto je dobrá viera v Boha.
 fotka
smilerrr  11. 3. 2016 20:29
@vreskot000 aj tak by som neschcel skoncit takto...
prebalovianie, puch, ista strata sukromia, nie najlepšie jedlo, atd atd
Radsej ma zabite
 fotka
vreskot000  4. 4. 2016 20:06
pozri ja toto robím v sučasnosti. normalna praca. nič hrozné. staroba je súčasť života a má svoje čaro. ja mam starých ľudí rád, spomínam si na jednu tetu, už zomrela. bývala asi tak desat minut od kostola. mal som ju veľmi rad, a rad som sa s njou po sv.omši podebatil. posledne som ju videl v okne pred troma rokmi na velkonocny pondelok. sem tam som ju tak odveci domov išiel pozriet. poropzravali sme sa. rozpravala mi o svojom bratovi, ktorého v II sv. vojne zastrelili a ako mal pohreb v kostole s vojenskou poctou. ja veľmi rád počúvam starých ľudí, mne to dáva silu a radosť, a toto ti chcem odovzdať.
Napíš svoj komentár