Po necelých troch rokoch tam naozaj končím. Príde mi to ako večnosť. A to sa čudujem, že odchádzam sám a nevyhodili ma! Odpracovaných približne 2000 hodín. Niekedy riadne odmakaných a niekedy riadne presedených na stoličke. Zažil som kopu otravných zákazníkov asi ako každý iný, ktorý robí s ľuďmi, no našli sa aj tí, ktorí mi chvíle počas práce spríjemnili.

Jedna z tých najhorších chvíľ bola napríklad vtedy, keď prišiel „podnapitý“ zákazník do prevádzky a polka jedla, ktoré si objednal, skončila buď na stole, alebo na podlahe, dokonca si otvoril nejaké vlastné chrumky a tie dopadli podobne. Raz mi dokonca ľudia rozbili pútač, ktorý sa vykladá na ulicu a iní takmer vybili okno. A to len preto, lebo sme už mali zatvorené. Niektoré práce som z duše nenávidel. Čistenie digestora je asi to najhoršie. Hneď za tým nasleduje čistenie blbej fritézy a umývanie záchodov, aj keď v poslednej dobe mi WC-ka vôbec nevadia. Raz ma pri upratovaní na toaletách dokonca za jedným záchodom čakali slipy. Ktovie, ako sa tam dostali... No a aby som nezabudol na šichty počas vianočných stánkov a Bielej noci. Neznášal som tie dni, lebo vždy ma kvôli tomu návalu zákazníkov po práci boleli nohy až tak, že som na nich nevládal stáť.

S radosťou však budem spomínať, ako ma navštevovali kamoši. Niekedy mi bolo ľúto, že nepijem v ten večer s nimi, ale vedel som, že niekde na ten alkohol musím zarobiť. Jedného dňa sa tam zastavil ďalší podnapitý človek (aké neobvyklé), ale ten mi nechal pakel cigariet a 10€. Nerozumel som, za čo to bolo, ale tak ďakujem. Jedni zákazníci z Bratislavy so mnou preberali moju budúcnosť a pýtali sa na moje plány, bolo to veľmi milé. Viackrát som mal zákazníka, ktorý sa prezentoval ako profesor na univerzite. Vyzeral však ako bezdomovec, pričom sa mi snažil predať bonsaje z Bankova.

Keď som ešte začínal, stalo sa mi viacero trapasov a nepríjemností. Dvakrát som skoro prepichol mrazničku, podpálil som chladiaci pult, neraz som zákazníkom zle vydal (raz som sa dokonca za šéfovým chrbtom potichu ospravedlňoval zákazníkom za chybu a vrátil im peniaze presne tak, ako som mal). Rozbil som zopár vecí, ale to sa stáva bežne. Žiaľ, raz som nechal horieť celú noc plynový gril, ešteže sa to šéf nedozvedel, hihi. Nanešťastie som sa dvakrát vážnejšie porezal a raz som sa až bál, že prídem o polku prsta. Všetky sú ale v poriadku!

Veľa ľudí mi hovorilo, nech si nájdem lepšiu brigádu, ale mne vyhovovala, lebo väčšinou som tam toho nemal veľa na práci, a tak som sa mohol učiť, kresliť si alebo pozerať seriály.

Keď to tak zhrniem, bolo tu fajn. Dokonca som aj obsluhoval niektorých Birdzákov, čo bolo super. Pobudnem tu ešte pár týždňov a potom sa poberiem do teplých krajín.

... No a stále mám niekedy problém porozumieť šéfovi, čo odo mňa chce, keďže pochádza zo Srbska. 

 Blog
Komentuj
 fotka
hagelslag  12. 4. 2017 00:32
Pekný blog
 fotka
smilerrr  12. 4. 2017 11:24
@hagelslag ďakujem
 fotka
antifunebracka  12. 4. 2017 16:35
Mne sa najviac v blave páči tá reštika, kde sa človek môže najesť aj zadarmo, ak nemá prachy Klobúk dole pred majiteľom, len mi čosi vraví, že mu to dlho nevydrží.
A to čašníci aj umývajú hajzle?
 fotka
smilerrr  12. 4. 2017 21:34
@antifunebracka ja robim vsetko, lebo to nie je restika
 fotka
milgamman  16. 4. 2017 20:05
velmi pekne a kde si to robil, v akom type prevadzky ak sa smiem spytat?
 fotka
smilerrr  16. 4. 2017 20:56
@milgamman ja by som to nazval "stánok s rýchlym občerstvením" aj ked ono je to normalne v budove a nie nejaka búďa na ulici.. proste nieco ako subway v mensom podani
 fotka
milgamman  16. 4. 2017 21:13
aha uz chapem, myslela som si a tak to je pekne a urcite aj dobra skusenost do zivota
Napíš svoj komentár