Áno, toto je recept. Rozhodla som sa, že v mojom vzťahu k Birdz dozrel čas,aby som sa mu zverila s mojím (skoro) exkluzívnym receptom. Pravdupovediac, je to jediná sladká vec, ktorú sa nebojím piecť bez rodičovského dozoru. Ale dosť jalových kecov, poďme variť.

ČO POTREBUJEME:
*tak dve polievkové lyžice masla(má byť to obyčajné-živočíšne, ja v rámci diéty dávam Ramu)

*10dkg múky (originálny recept chce hladkú, ale ja dávam celozrnnú a nič sa nedeje)"preosiatej s práškom do pečiva" (hah nepreosievam.. a občas tam ten prášok ani nedám a dobré sú)

*10dkg cukru(vraj kryštálový/cukor=biely jed/, ale ja dávam buď hnedý, alebo tam šupnem dve lyžice medu)

*8dkg ovsených vločiek(proti nim nemám žiadne výhrady

*1 vajíčko smiley: raz som ho tam zabudla dať.. trocha viac sa rozpadávali, ale zas.. o kopu cholesterolu menej!.. ale radím ho tam radšej dať)

*všetko, čo človeku príde pod ruku(osvedčili sa najmä: hrozienka /napučané/, orechy a jadrá všetkých druhov/mandle, vlašáky, lieskovce,slnečnicové a ľanové semienka/, kokosová múčka, skvelá je posekaná čokoláda!, a kakao-ak chcete, aby boli tmavé.. ale neodporúčam pre začiatočníkov-nabudete vidieť, kedy sú upečené)


ČO S TÝM:
Všetko dáme do jednej misky a zmiešame.. easy peasy Japanesey! Z cesta robíme malé okrúhle placky, dáme ich na nevymastený plech a pečieme, až kým to nie je hotové.
Znaky toho, že už je to hotové:
1.koláčiky rozvoniavajú
2.koláčiky naberajú mierne hnedý nádych
3.okolo rúry sa zbiehajú koláčikochtiví členovia domácnosti

Ak sa spĺňa bod 2 v kombinácii s hociktorým iným bodom, možeme ich vybrať z pece. Odporúčam ich hneď vybrať z plechu, inak sa tie malé svine prilepia a už ich neodlepíte ani krompáčom(niet nad empíriu, netreba byť lenivý).

Potom s nimi môžte naložiť podľa vlastného uváženia, odporúčam najmä:
1.zjesť ich (ak nechutia, viď ďalší bod)
2.dať ich nejakému blížnemu(ak nechutia, viď ďalší bod)
3.hodiť ich mačke(ak nechutia, viď ďalší bod)
4.vyhodiť do kompostoviska(ak nechutia, viď ďalší bod)
5.zahodiť do susedovho kompostoviska(ak nechutia, viď ďalší bod)
6.zmeniť si identitu a už nikdy sa nepokúšať piecť


buen provecho!
****
the end

 Blog
Komentuj
 fotka
fireweed  25. 8. 2007 19:04
nemáme vločky ( v opačnom prípade by ma moja nevybitá energia spojená s lákavou predstavou uloženie koláčika do môjho bruška donútila spáchať niečo veru nečakané v našej kuchyni

joj škoda musia byť chutné mňam..



ách tie vločky :´-(



 fotka
vcielkamaja  25. 8. 2007 19:09
vyskusam ked budem mat cas niekedy len dufam ze to nedopadne jak moje piesokové palacinky ...ehm...
 fotka
drbna  25. 8. 2007 19:50
jéj..najskôr som chcela sprdnúť, že veď na Birdzi nemáme gastronomické okienko :p..ALE FAJN BLOG ..skúsim niekedy..rada pečiem...potom to fotím a posielam kamarátom( bo nie sú moc jedivé)
 fotka
vitacit  25. 8. 2007 20:02
opisal som si vyskusam. Popripade dam vediet.
Napíš svoj komentár