Bol nechutný zimný deň, vonku sa ženili prinajmenšom traja čerti. Sedela som si doma v mojej honosnej, krbom vykúrenej obývačke a popíjala som si whisky s ľadom (pred obedom čistú nepijem). Rozmýšľala som o vymoženostiach súčasnosti. Myslím, že by som mohla slúžke povedať, nech zmetie ten prach z klávesnice a nech vypusti myš z klietky. Zrazu mi napadlo, že by som mohla zažať využívať aj novodobý bankový systém.

Prikázala som slúžke, nech mi prinesie kabát. Medzitým som zo skrine vybrala svoju obľúbenú pančuchu naplnenú peniazmi. Vybrala som práve toľko bankoviek, aby som zaplnila čierny kožený kufrík. Slúžka ma odela do kabátu a taxík už čakal pred mojou rezidenciou.

Cesta prebehla rýchlo, od taxíka do banky to bolo len pár metrov. Vstúpila som. Nemám rada interiér bánk, sklo a betón pôsobia nepríjemne. S kufríkom v ruke som podišla k prvému okienku s nápisom VKLAD. Sedela tam žena, mohla mať asi 50. Vyzerala unavená, vrásky v jej čele boli ako záhyby na mojich ťažkých tapisériách. Hoci mala oblečenú uniformu banky, niečo v jej pohyboch prezrádzalo ordinárny vkus. Pomaly zdvihla oči, pozrela na mňa a spýtala sa: “Želáte si?“ Samozrejme, že si želám, inak by som tu nebola! Vyložila som na pult kufrík s peniazmi. Zdalo sa, že si ho úradníčka nevšimla. Tvárila sa stále rovnako, vyzerala akoby tam sedela už roky a nič ju nemohlo vyrušiť.Za iných okolností by som odišla, ale práve vtedy som mala výnimočne dobrú náladu. Otvorila som kufrík, aby si ma žena všimla.( S odstupom času to ľutujem). Žena za pultom váhavo otvorila zásuvku na jej stole. Prudkým pohybom vytiahla pištoľ a začala čudným hysterickým hlasom kričať: „ Ruky hore! Pustite kufrík a otočte sa chrbtom!“ Jej kolegyne sa tvárili, akoby nič. Pustila som teda kufrík a otočila som sa chrbtom. Bolo to dosť ponižujúce, ale nechcela som vyvolávať zbytočné potýčky. Stála som tam hodnú chvíľu. Keď sa žena neozývala a už som nepočula za sebou jej zrýchlený dych, usúdila som, že bude najlepšie čo najrýchlejšie sa vzdialiť.

Taxík ma čakal pred bankou. Onedlho som bola späť vo svojom teplom útulnom príbytku. Odvtedy som vo finančných záležitostiach verná svojim obľúbeným pančuchám.

 Blog
Komentuj
 fotka
widex  2. 6. 2006 20:27
nechapem
 fotka
slnecnica  2. 6. 2006 22:08
preco?
 fotka
logika  29. 11. 2006 18:23
kto bola ta stara pani a existuje vysvetlenie toho pribehu
 fotka
slnecnica  29. 11. 2006 19:18
neexistuje
Napíš svoj komentár