Aká je najčastejšia téma v dnešných časoch? V poslednom období? Ktorá téma rozdeľuje štát najviac?

Je to téma o homosexualite. A práve o tejto téme by som rada niečo napísala. Niečo pre tých, ktorí tak "strašne trpia" ohľadom homosexuálnych párov.
A prečo je to taká diskutovaná téma? Je to veľmi jednoduché. PRIDE, pochod za homosexuálov. Na ktorom som sa osobne zúčastnila a videla som čo niektorí homofóbni ľudia dokážu spraviť na základe toho, že sa im niečo nepáči. Ale nechápem iba jednému. Prečo? Prečo odcudzujete ľudí s inou orientáciou?
Prečo ich nedokážete akceptovať? Nedokážem pochopiť myslenie týchto ľudí. Ja sama som síce heterosexuálka a nie homosexuálka, alebo bisexuálka. Ale aj tak som sa zúčastnila pochodu. Nikdy v živote mi inak orientovaní ľudia neublížili. Nemám dôvod k nim prechovávať nenávisť.

Asi každý z nás pozná tie reči, že nám homosexuáli vnucujú svoju orientáciu, alebo že ničia všetko čo sa týka rodiny. Ale ako? Ako Vám vnucujú svoju orientáciu? Ako ničia rodinu? Neviem ako vy, ale mne sa zdvíha žalúdok z týchto rečí. Z týchto homofóbnych ľudí. Čo je na tom zle, že sa dvaja ľudia milujú? prečo by sme ich mali odcudzovať za to, že dokážu milovať?

Nedokážem pochopiť to, že ľudia odcudzujú ľudí, ktorí im nič nespravili. SLOVÁCI, SME AŽ TAK ZAOSTALÍ, ŽE TO NEDOKÁŽEME PRIJAŤ? Na pochode som videla čoho sú homofóbni ľudia schopní. Akí dokážu byť nevhodní. Netolerantní. Vie mi niekto z Vás vysvetliť, prečo v Prahe, vo Viedni, v Las Vegas ľudia prijali ľudí s inou orientáciou. A prečo to tu na SLOVENSKU nedokážeme? V čom sme iní? Čo je na nás iné? Sme zaostalejší? Nemyslím si. Som presvedčená, že sme dosť inteligentní na to aby sme dokázali prijať fakt, že ľudia sú rôzny. A tak ako máme rôzne náboženstvo, farbu, môžeme mať aj rôznu orientáciu. Vo svete tento fakt už prijali. Prímime ho aj MY. Nebuďme zaostalejší, keď to dokázali ľudia prijať v stredoveku, staroveku v každom období. Prečo nie my? Nie sme v dobe kde sa hlása sloboda? Tolerancia?

Čo sa týka PRIDE-u som rada, že som sa ho zúčastnila. Aj keď po ohrozovaní radikálmi, ktorí si o sebe myslia, neviem čo. Pochod sa odohral v príjemnej atmosfére. Väčšina homosexuálnych nenadávala, ani nijako neopovrhovala radikálmi. Ani si ich nevšímali. Policajti zatklo a previedlo 29 ľudí a zranených bolo 10. No bolo to potrebné Nemohol sa pochod uskutočniť bez účasti radikálov? Bez ich útokov? Na pochode sa stal incident, keď niekto narazil do brucha tehotnej ženy. Ako sa na to dívajú radikáli? Čo keby potratila? Na to ste nemysleli, však? Zástancovia rodiny skoro zničili život. Dokonca, ničia, otravujú životy cudzím ľuďom ktorých nepoznajú. Naozaj ma to dokáže nehnevať. Nemali, nemajú a nikdy nebudú mať právo na niečo také.
Nakoniec by som rada Vás všetkých čo čítate týchto pár riadkov, vážne pouvažovali nad tým či ako krajina by sme nemali byť voči naším obyvateľom tolerantnejší?

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  28. 5. 2010 22:06
 fotka
anik359  28. 5. 2010 22:23
apsolutne s tebou suhlasim som sa aj par ludi pytala ze co im na tom vadi a co oni na to?

ze je to neprirodzene nechutne a pod. a ze ti katolici co boli aj v telke ze co oni na to? "ze my chceme aj mamu aj ocka." taka blbost!!!!!!!!!! si myslia ze oni sa koli nim zmenia?
 fotka
501  28. 5. 2010 23:27
...podľa mňa je to len strach pred neznámym a detské zakrívanie očí "čo nevidím to nieje"
 fotka
pojem  28. 5. 2010 23:45
len je smutne, ze to citaju tolerantni ludia

pochybujem o tom, ze tie hole hlavy vobec vedia citat



ale na druhu stranu, kdesi tam vidim logicku chybu

vola sa to pride (hrdost), a hovori sa tam, ze je to normalne, ked je niekto homosexual

som ja hrdy na to ze som heterosexual? beriem to ako normalnu vec, nemozem byt na to hrdy. a to iste by logicky malo platit aj pri inej orientacii, ak je normalna.
 fotka
adsy  29. 5. 2010 08:34
súhlasím s tebou na 100%
 fotka
sisuska001  29. 5. 2010 19:55
ĎAKUJEM VÁM VŠETKÝM ZA VAŠE KOMENTY, aspoň vidím, že to necítim takto len ja ... vážne ďakujem.
 fotka
semhamforas  29. 5. 2010 21:19
odpoveď na tvoj článok som vložil do svojho blogu tiež ľutujem že som sa nezúčastnil pochodu, ten slzák by som už nejako zniesol
 fotka
dsimca  16. 6. 2010 01:27
Sima presne tak, súhlasím s tebou. väčšinou na tú nenávisť nie je dôvod, len iracionálny strach. A obyčajne to odsudzujú tí čo ani homosexuálov nepoznajú, alebo možno aj poznajú, len o nich nevedia. Odsudzujú to len tí, čo si vytvorili pár skreslených predstáv z medii a z rečí a zo všeliakých pochybných zdrojov.
Napíš svoj komentár