"Ahoj," ozvalo sa za Christopherovým chrbtom. Jeho skrútené telo sa vystrelo a pozrelo za seba. "Ahoj, čomáš nové?" Joh, jeho kamrát, si sadol na zem. šibalsky sa usmial, jeho zelené oči zaiskrili a vlasy si prehodil potetovanou rukou na druhú stranu. "Objavil som úžasnú kosť. Je krásna. Má bezchybné telo. Telo stvorené navášnivú noc." Chris otrávene pozrel na svojho spolubojovníka. "Vieš, že nie všetko je o sexe?" "Jasné, ešte je tu jedlo, chlast a posteľ," povedal a zasmial sa. Chris potriasol hlavoua vtedy zbadal JU. Stála uprostred telocvične. Bola bezchybná a na pohľad veľmi krehká. "Páči sa ti?" Chris pozrel na Josha a potom na ňu. "To je ona?" "Hej. Ona." Josh sa jemne usmial a očami sledoval jej pohyby. Jej ruky, jej ústa, jej oči. Prečo ho tak priťahovala? Nebola ničím zvlášť výnimočná. Samozrejme,bola krásna,veď mal u ňu záujem Josh, čierny žrebec. Aôle on niky nabol závislý od krásy. Vždy hľadel niečo viac. Tak prečo ona? "Po škole to skúsim znova." "Znova? Koľkokrát si to skúšal?" "Ani neviem. Dosť. Nedá sa len tak zbaliť," zašomral a otočil sa bokom. "Mohol by som...?" Chris svoju otázku povedal tak ticho, že mal pocit, že ho Josh nepočul. No, ten sa otočil a s úsmevom prikývol.
*******
Chris letmo pozrel poslednýkrát do zrkadla. Mal oblečené svojenajlepšie rifle a čierne tričko,ktoré mu zvýrazňovali jeho mužské telo. Zobral svoju najlepšiu voňavku a teplú bundu. Nemôže predsa meškať na radne. Nie natoto rande. na rande s ňou, s Alex.
Zaklopal dvoma hánkami na jej dvere, ktoré naneho škaredo pozreli. Bál sa, že zabudla. Dvere sa otvorili a v nich saobjavil Ona. V celej svojej kráse. Krátke čierne šaty jej siahli po stehná, inaknohy mala holé,krásne. Šaty jemne obipínali je krivky,ktoré boli dokonalé. Chris sa preglgol a odpovedal. "Ahoj, tak môžme ísť?" Alex prikývla a z domu si zobrala malú čiernu kabelku.
******
Chrisovi vo vrecku zavibroval mobil. Jemne ho vytiahol a prečítal si sms-ku,ktorá mu prišla. Nečakal to čo našiel. Jedno slovko, ktoré mu zo žibota spravilo šťastie. ÁNO. V tele sa mu nahromadilo toľko šťastie až sa mu zatočilahlava a prestal vnímať vyučujúceho. "Hej, si v poriadku?" šťuchol do neho Josh. "Súhlasila," chcel topovedať potichu,ael vykríkol. Trieda stíchla a otočil ana vyrušovateľov. "Páni," ozval sa vyučujúci, " ak potrebujete prestávku. Nehc sa páči," ukázal na dvere. Chris sa postavil a odišiel.
*******
"Tak,ako sa cítiš?" "Horzne," odpovedal Joshovi, ktorý mu priniesol ďalší pohárik. "Nepáči sa ti rozlúčka?" "Čo myslíš?" zavrčal. "Prepáč, aelmusíš ju pochopiť. Ona odchádza. Musela sa s tebhou rozísť. Aj keď ťa má rada. Musela." Chris jemne pozrel na svoju bývalú,na ALex. Stála pri bare aobjednávala drinku.Pichlo hopri srdci. Už nikdynebude jeho. Už nikdy nebude cítiť jej vôňu, jej chuť. Chodil do seba ďalší pohárik Jinu a pozrel na Josha. "Ako to zvládaš? AKo môžeš zniesť, keď sa s tebou niekto rozíde?" "Nepripúšťam si to ažtak. Potrebuješ čas. To sa spraví samo. Len nestrácaj nádej." "Ja som ju miloval." "Viem. Veď ste boli spolu skoro rok a pól, chápem, že medzi vami niečo bolo. Len sa upokoj." Chris znova vypil ďalší drink a vyšiel von. Sadol si na zem. A premýšľal. Spomienky ň, ktoré s amu ukazovali v hlave ho boleli. Úsmevy, bozky,dotyky. Zosmutnel. Sklonil hlavu a pozeral do zeme. Pri sebe ucítil známu vôňu. Pozrel vedľa seba. "Hneváš sa?" spýtala sa ho nežným hlasom. "Nie." "Prepáč mi to." Chris sa postavil. "Nič sa nestalo," povedal odmeraným hlasom, až jehoto zabolelo. "Želám ti to najlepšie," usmial sa a poslednýkrát ju pobozkal. Vrátil sa do baru,objednalsi ďalší drink. Takto si objednával ešteasi hodinku, potom vstal a odchádzal. Pri východe sa zastavil a pozrel na jeden jediný bod. Na Alôex. Jemne sa usmievala. Mal by saísť rozlúčiť, malby jejpovedať ako mu bude chýbať, ako je miluje. Ak teraz za ňou nepôjde už ju neuvidí, už nebude sňou. Už nikdy nepocíti jej vôňu, jej dotyky. Nikdy neuvdí tie šibalské oči a krásny úsmev. V hlave maltoho toľk,že nedokázal sa ani tozlúčiť. Vyšiel z baru a odišiel. Odišiel a neobzrel sa. Bál sa. Bol koniec. Malo to tak byť. Chcela to tak.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár