Pes
Možno vám napadne že je to len obyčajné zviera.Ale hovorte čo chcete,je to najlepší priateľ človeka.A nie len preto,lebo sa to tak hovorí odjakživa.Ono sa to tak hovorí,lebo to tak aj naozaj je.Možno nie podľa všetkých,ale podľa mňa určite.Hovoríte,že psi sú zlí a dokážu napadnúť človeka?Tak sa skúste zamyslieť preč ni takí niesú z vlastnej vôle.Psy niesú zlí. Zlými ich robia len ľudia .Keď sa pozriete psíkovi do očí,čo vidíte?V prvom (logickom) rade,svoj obraz.V metaforickom podaní aj to,aký vlastne ste.Ak psa vychovávate s láskou a nehou,presne to isté vidíte v jeho očiach.Ak mu nevenujete pozornosť a nezabávate sa s ním,v podstate nevidíte nič,lebo s ním nie ste.A ak vidíte v očiach zlosť a chuť ublížiť,tak máte dočinenia so psom,ktorého vychoval taký človek..Hovoríte,že zlé a nebezpečné sú len veľké alebo bojové plemená?Tak sa pozrite na toto:


Vyzerá toto stvorenie ako zlé,nebezpečné?Nie! Takže neplatí,že nebezpečné možu byť len veľké psy a bojové plemená,napadnúť vás môže hoc aj malá čivava,je to jedno.

Psy sú užasné zvieratá,A najlepší priatelia.Keď je mi smutno,idem sa vždy prejsť zo psom,niekam preč do prírody.Pretože on sa nepýta čo mi je,jeho nemá tvár je v tej chvíli to najkrajšie.Jemu nemusím hovoriť nič.On je šťastný že je somnou.Teší sa že je somnou.A ja sa teším že som s ním.A to je na tom najkrajšie,že aj keď mi nerozumie,predsa mám pocit,že ma chápe.Je to len zviera.A predsa je to oveľa viac.

 Blog
Komentuj
 fotka
darkkizz  11. 4. 2011 17:27
Pes je taký, akým si ho vychová človek. Určite v tom istú rolu zohrávajú gény ale všeobecne podľa mňa platí že "aký pes - taký pán".



Tiež je však pravda, že bojové plemená by si nemal zaobstarávať človek, ktorý o nich a o kynológii nič nevie.
 fotka
darkkizz  11. 4. 2011 17:27
Pretože bojové plemená musíš vedieť aj vychovať
 fotka
simuliatko  11. 4. 2011 17:29
veď áno...ale tak podľa mňa je úplne jedno akého psa máš.ak ho vychováš s láskou a nebudeš ho učiť k ničomu zlému,ale budeš ho učiť aby mal určitý rešpekt samozrejme,tak sa podľa toho bude aj správať
 fotka
antifunebracka  6. 12. 2012 16:39
tak je rozdiel, ked ta dokuse rotvajler a ked ta dokuse civava. bojove plemena su omnoho agresivnejsie a mal by ich zakon nejak obmedzit/zakazat
Napíš svoj komentár