Lea
- Lea! Ja ťa zabijem !- vrútila sa Sisa do izby. Čo som jej zas do kelu urobila? Musí ma otravovať?! Zajtra máme monitor. Chem byť sama, počúvať hudbu a hlavne nemyslieť na zajtra.
- Silvia odstrel! - odvetila som flegmaticky.
- Lea už si to prehnala!
- Silvinka moja zlatučká, čo som ti akože urobila?
- Nerob sa, že nevieš. Vieš veľmi dobre o čom točím.
- Nemám potuchy. Buď to vybal, alebo zmizni.
- Koľkokrát som ti vravela, aby si si nepožičiavala moje značkové oblečenie? - Ježiši o čo jej ide. Ja viem, no dobre včera som jej zobrala zo skrine tričko adidas. Ale aj som jej ho tam vrátila v rovnakom stave.
- Ok. Priznávam zobrala som ti včera zo skrine tričko adidas. Spokojná?
- Tričko? O čom hovoríš? Prečo je moja DC shoes mikina obliata kečupom?
- Čože? To kto znesvetil DC shoes mikinu? Sestričky moje! - Ešte Soňa tu chýbala. Už len nech sa dorúti Klaudia a spácham samovraždu. Je niečo horšie ako mať tri sestry? Síce nezávidím Adi. Tá má dvoch mladších bratov. A to je horšie ako prírodná katastrofa.
- Jaj Soni. Kukni sa na to!
- Soňa, Sisa vravím vám, že ja som Sisinu mikinu nemala. Choďte s tým otravovať Diu. Mne je to jedno. Ja si vystačím s mojimi handrami od Číňanov. A tým, že občas šlohnem Sise tričko adidas. Ale tie vaše hiphopové DC mikinky nemusím.
- Lea ty predsa žiješ v minulom storočí!
- Nie to vy ste priveľmi popredu. - Otočili sa a vypadli. Ako keby niekoho zaujímala Sisina mikina. No hej zaujíma Soňu. Veď ony sú gymnazistky. Ktoré musia vyzerať super. Mne ani Dii na takýchto veciach až tak veľmi nezáleží. Klaudia - skrátene Dia je siedmačka. Ja deviatačka. A zajtra píšem monitor! A seňority krasnučké sú druháčky na strednej. Dvojčatá. My sme proste šibnutá rodina!

Silvia
Keď Lea konečne dospeje začnem skákať po plafón. Miestami mi pripadá ako keby ani nebola baba. V živote nemala nalakované nechty, namaľované ústa a ani netuší čo je maskara! Chodí v takých handrách oblečená. A chalani ju žerú. Teda hlavne ten jej. A ja nič. Ja viem, som namyslená. Ale keď je taká nechcem byť. V tomto Leu strašne obdivujem. Aj Diu. Ony sú také spontánne. Mala by som ísť za Leou a ospravedlniť sa jej. Nech nemá stresy aj zo mňa. Dosť, že má zajtra ten monitor.
- Leuška?
- Áno Silvik? - Lea sedela na posteli a brnkala si na gitaru. Ako vždy. Buď má uši zaštuplené mp3-kou a počúva Erica Claptona alebo si brnká.
- Leinka prepáč. Nemala som na teba tak vyskočiť.
- V pohode. Už som si na to zvykla.
- Nakoniec som zistila, že to urobila mama. Omylom. Ale prečo mi to nepovedala? Vravela, že to skúšala oprať, ale že to nešlo. A že mi kúpi novú. Tak mi teda fakt prepáč. Môžem niečo pre teba urobiť?
- Odíď z mojej izby. Chcem byť sama. Sústrediť sa na gitaru.
- A nemyslieť na monitor?
- Áno. Doteraz sa mi to darilo! Až kým si ho nepripomenula.
- Ježiš prepáč. Ale monitor nie je až taký ťažký. Ty to dáš. Ty si múdra.
- Tak dík. A chcem byť sama.
- Ok. Sestrička. Ahoj
- Sevas!
To som asi pohnojila. Či? Pošlem Diu na výzvedy. Nič iné mi neostáva.

Klaudia
Moje sestry neriešim. Lea je teraz na nervy. Soňu a Sisu mám v paži. Ok. Čiže som Dia Reterová a neznášam keď mi niekto vraví Klaudia. Zbožňujem kapelu 30 seconds to Mars. My sme štyri sestry, ale každá úplne iná. Ja fičím na metale. Síce Sisa a Soňa (skrátene 2S) vyhlasujú, že metal je pre chalanov ja si to nemyslím. Moja partia. No sme piati. Ja, Reno, Tina, Dada a Adam, ktorého voláme Tirák. Jaj. Proste dneska 2S riešili s chudinkou Leou dáku mikinu či čo. Ich problém, že majú biele veci. Ja fičím na čiernej a je to do pohody. Tirák vraví, že 2S sú proste namyslené a netreba ich riešiť. To isté si myslím aj ja. Ten ich hip-hop či na čom iny dve fičia. No podržte ma.
To je náš príbeh
Cítim blízky pád
Tak to pochop, už je konec
Chceli sme viac, aj málo sa niekedy dá
Už sa to nedá a nedá
Poviem ti tých pár slov, tak prebolia snáď
Nechcem nič počuť, chcem byť sám
Nemôžem dýchať, nechcem viac pri tebe stáť
Choď von.
A toto v kuse dokola. Ide ma šibnúť. Ale Leu obdivujem. Jej jednoduchý style. Proste holka ako má byť. Ale na 30 seconds to Mars nedám dopustiť!

Soňa
Neznášam, keď ma so Sisou hádžu do jedného vreca. Síce sme sestry-dvojčatá, ale sme iné. Proste ja som Soňa. Soňa Reterová. Síce si potrpím na dobrom looku, ale zas nie za každú cenu ako Sisa. Ako dneska vrieskala na Leušku. Lea to je náš poklad. Je z celej rodiny asi najnormálnejšia. No veď naša rodina je totálne celá na hlavu. Otec je zdravotná sestra. Vlastne brat. Alebo niečo také. A mama je poliška. Nič lepšie byť nemôže čo? Sisa je namyslená a bez nalakovaných nechtov nevíde z domu. Ona je taká barbie. Proste PussyCat Dolls a tak. Ja som taká na rap. Proste Eminem. To je môj naj... Ale tak rešpektujem každú z nás. Gitaristku Leu, metalistku Diu aj barbinu Sisu. Som najstaršia, čiže mám taký pocit, že moje sestričky musím strážiť. A aj dnes to tak vyzeralo. Snažila som sa obrániť Leu pre Sisiným cholerickým záchvatom. Ona často vybuchuje. Nie ako Vezuv. Ale ten výbuch má také účinky.
- Lea! Ja ťa zabijem!
- Silvia odstrel! -
- Lea už si to prehnala!
- Silvinka moja zlatučká čo som ti akože urobila?
- Nerob sa, že nevieš. Vieš veľmi dobre o čom točím.
- Nemám potuchy. Buď to vybal, alebo zmizni.
- Koľkokrát som ti vravela, aby si si nepožičiavala moje značkové oblečenie?
- Ok. Priznávam zobrala som ti včera zo skrine tričko adidas. Spokojná?
- Tričko? O čom hovoríš? Prečo je moja DC shoes mikina obliata kečupom? - toto som počula. Veľký cirkus z vedľajšej izby. čiže som sa tam vrútila. S pripraveným, vtipným výrokom. Dúfala som, že sa zasmejú, objímu a bude všetko Ok. Ale toto sú proste....
- Čože? To kto znesvetil DC shoes mikinu? Sestričky moje!
- Jaj Soni. Kukni sa na to! - Sisa sa išla pomaly rozrevať.
- Soňa, Sisa vravím vám, že ja som Sisinu mikinu nemala. Choďte s tým otravovať Diu. Mne je to jedno. Ja si vystačím s mojimi handrami od Číňanov. A tým, že občas šlohnem Sise tričko adidas. Ale tie vaše hiphopové DC mikinky nemusím.
- Lea ty predsa žiješ v minulom storočí! - skríkla Silvia. Asi ju zahluším. Nech netýra našu Leu!
- Nie to vy ste priveľmi popredu. - odvetila Lea. Ja nechápem prečo jej to Silvia robí. Ale nechajme moje sestry tak. Ešte som sa nezmienila o Lukášovi. Mojom krásnom Lukášovi. Má šestnásť. Krásne modré oči a čierne vlasy. Je múdry. Študuje informatiku. Chodíme spolu už dva roky. čiže od mojich trinástich. Ok. Tak to je zatiaľ všetko.

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  29. 10. 2010 10:19
Toho mám dosť doma, nie aby som o tom ešte čítala
Napíš svoj komentár