Lea
Ja som asi najnervóznejšia zo všetkých v triede. Čmáram tu do denníka, no pochybujem, že to ešte niekedy prečítam. Všetci sa náramne zabávajú. 7.55. Na chodbe stojí riaditeľ. Za chvíľu vojde dnu a všetko to začne. Najprv matika, potom slovina. Silvia vravela, že slovina je ľahšia. Soňa zas vravela, že ľahšia je matika. A môj zlatý Robo - čiže môj chalan ak som sa ešte nezmienila, vravel, že minulú rok dal slovinu aj matiku na 90%. Nádych. Výdych. Nádych...8:05. Ešte desať minút. Veď riaditeľ stojí v triede! A niečo rozpráva. Ja som taká mimo, že ho vôbec neregistrujem. Nie! Nech už je zajtra! Nech už to mám za sebou! Prosím!!!

Klaudia
Tirák a Aďou to dnes dajú to je jasné. Samozrejme aj Lea. Ráno boli taký nervózni. Prežijú to je jasné. Reno si teraz odomňa odpisuje úlohu. Včera mi ju načarbala Soňa. Tej matika vždy išla. Ja a matika. No ha-ha. To je ako AC DC a Sisa. Z 2S je ale Soňa podľa mňa tá normálnejšia.
- Žiaci Reterová a Habor zo 7.B nech sa okamžite dostavia do riaditeľne. - ozvalo sa z rozhlasu. Paráda. Reno, ideme za riaditeľom. Jupí. I keď nemal by ten postih štartovať monitor?
Kristepane! To sa dalo čakať. Zuza Grancenová. Že vraj sme jej šlohli zlatú retiazku či čo. Nech sa spláchne. Vypadám, že by som chcela nejakú zlatú retiazku? Keby tu šlo o Sisu, tak prosím pekne podozierajte si. Sisa by sa šla kvôli zaltej retiazke aj... Ale nikdy by nič neukradla. My Reterovci sme slušní. Veď naša mama je poliška! A René Habor. Ten keby mal dačo šlohnúť, tak maximálne CD 30 second to Mars. Ale to by som ani ja dlho nerozmýšľala. Ach. Aspoň je good, že sa ulievame z matiky. Chudák Lea, Tirák a Aďa. Tí teraz zaberajú.

Silvia
To nemôže byť možné! Vošla som do triedy ako vždy mojou takou trošku šľahnutou chôdzou a zakopla som! A padla som rovno na Mareka!
- Siska dávaj pozor zlatko! - Siska? Zlatko? On si niečo šňupol?
- Ja...no...hej. - kokcem a som červená a Marek ma má v naručí! Ježiš!
- He-he. Ty si taká super baba. – Prosím? O čom?
- Fakt? – Ešte furt som nechápala.
- Myslíš, že by som ti to hovoril keby som to nemyslel vážne?
- Asi nie. – Stále nechápem!
- Samozrejme, že nie miláčik.
- Miláčik? – Tomuto už totálne nechápem!
- Miláčik.
- Ja... - a nenechal ma hovoriť vtisol mi na pery sladký bozk! Tak toto je teda krásny deň!

Soňa
To Silviine poblúznenie z Mareka sa mi vôbec nepáči. Keby naňho nespadla, tak by jej nič nepovedal. A ona o ňom v kuse básni. Lezie mi na nervy. Ešte tri hodiny a idem domov! O jedenástej musím zavolať Lei. Že ako dopadla. no dúfam, že dobre. Matiku by už mala mať za sebou. A pomaly aj slovinu. Ona je jednotkárka ona to zvládne.
- Počula si to? - prirútila sa ku mne Angel.
- Čo?
- Počula som ako vraví Marek chalanom, že ktorý z nich zbalí aspoň jednu Reterovú tak mu každý dá päť eur.
- Čože? Akože Silvia je hlavným článkom v nejakej stávke?
- No hej. A vlastne si to mohla byť ty.
- No nemohla. Ja mám Lukiho. A z Mareka mi je na grc.
- Ale Silvii asi nie. - povedala Angel hlasom takým, že každú chvíľu hodí tyčku. Obzrela som sa a zbadala som ako sa Marek so Silviou oblizujú. Asi hodím tyčku. Fuj!

Lea
A je to. A teraz mám pol roka pokoj. Už ma nič netrápi. Dnes sa teda začnem učiť zahrať novú pieseň od Erica. Ale neviem, ktorú. Ale asi najskôr Blue eyes blue. Ta je taká pekná. Soňa mi volala doobeda, že ako som dopadla. No ešte neviem, ale vedela som všetko čiže. Treba dúfať. A na rok budem chodiť so Sisou a Soňou na gympel. A Soňa mi povedala, že doma mi musí povedať dáku novinu či čo. Že vraj ma vykotí. No tak to som zvedavá. Zuza Grancenová dnes zasa dačo našila na Rena a Diu. Zošaliem z tej krpane jednej. Kedy sa uvedomí, že nie je jediná na škole. Aspoň, že riaditeľ je inteligentný a vedel, že Zuza si to zas vymyslela. Ona je taká nenormálna. Ale ja už sa teším na večer. Ideme s Robom von. Čo si ale dám na seba? Asi zbehnem za Soňou nech mi niečo požičia. Lebo do Silvie teraz rýpať nebudem.

Soňa
- Lei smiem? - vošla som Ley do izby.
- Jasné. No čo sa deje so Silviou?
- Vieš ten jej úžasný Mareček, o ktorom básni už asi pol roka.
- No hej ten šeredný, krpatý blondiak metrosexuálny, namyslený.
- No presne ten. Tak on sa s jeho bandou stavili, že ktorý zabalí Sisu dostane od každého päť eur.
- A sa stavím, že Sisu zbalil Marek a ona je z neho celá na mäkko že?
- Presne! Z kadiaľ to vieš?
- Domyslela som si.
- Lea ty máš normálne, že nadprirodzené schopnosti.
- Ha-ha. No to určite. Počuj, že mi dnes požičiaš niečo na seba? Idem von s Robom.
- Jasné. Choď sa mi pohrabať do skrine. Vyber si čo chceš. A môžeš si to aj nechať.
- Jeej. No dik teda. Inak Zuza Grancenová dnes zase do dačoho namočila Diu.
- Ježiš to je ale...

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár