Môj bráško za mnou prišiel s prosbou, či mu nepomôžem napísať domácu úlohu. Ide o vtipný príbeh o pytliakovi a pyšnej princeznej v pyžame. Tak posúďte samy

Verzia č.1
Za šiestimi horami a ôsmimi dolami, bolo kráľovstvo zvané Bylinka. Jedného dňa sa bystrý pytliak, prezývaný Ryba, lebo často chodil na ryby, rozhodol ísť si zachytať do kráľovského rybníka. Vzal si teda udicu a hor sa na cestu.

V kráľovstve bolo ticho. Všetci tvrdo spali. Pytliak Ryba sa potichu priblížil k rybníku a vytiahol udicu. Vtom začul zvláštny šum. Pred ním sa zjavila silueta, ktorá vyzerala ako duch. Pytliak Ryba sa tak zľakol, zvískol na celé kráľovstvo a utiekol. A čo ho to tak vystaršilo? Bola to len pyšná princezná Alžbetka, ktorá sa prechádzala v pyžame po dvore.

Verzia č.2
Kde bolo, tam bolo, za šiestimi horami a ôsmimi dolami, bolo kráľovstvo zvané Bylinka. Pytliak Myšiak, ktorý rád chytal myši, dozvedel sa, že v kráľovstve sú myši premnožené. Vzal si všetky pastičky a vydal sa na cestu.

V kráľovstve bol krásny slnečný deň. Pyšná princezná Miška sedela na verande a popíjala čaj. Pytliak Myšiak sa pomaly vkradol dnu, do kuchyne. Zbadal prvú myš:
- Myška, myšička poď k pánovi. - Začula ho, ale princezná Michaela, vošla do kuchyne a zakričala:
- Čo odo mňa chceš ty starec? - Pytliak Myšiak sa vyľakal a utekal ostošesť ktovie kam a už ho nikto nikdy nevidel.


 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár