“Motto“
Nikdy Nestratiť!


Všetko čo človek v živote potrebuje je priateľ. Priateľ, ktorý vás v ťažkých chvíľach podrží, ktorému sa nemusíte báť povedať ani to najhoršie čo ste kedy urobili, o ktorého sa môžete oprieť, či objať a on na vás nebude pozerať ako na blázna. Keď takého nájdete modlite sa aby ste ho nikdy nemuseli stratiť pretože priateľov nemáme na každý prst desať a ak ich má niekto v desiatkach potom mu blahoželám.
Trvalo to už niekoľko dní. Čas trávila plačom a keď jej došli posledné sily prespala celé dni akoby deň a teplé, upokojujúce lúče slnka nejestvovali. Diskotéky, nekonečná trať zábavy a smiechu, nikdy nekončiaci pohyb na parkete, dlhé prechádzky plné duchaplných rozhovorov, ktoré sa nikdy nemali skončiť. Miesta, ktoré ožívali, vždy keď sa naplnili zvučným dievčenským hlasom teraz potemneli a už nikdy nebudú prekypovať toľkými životom ako predtým.
Spomienky, sa vracajú a odchádzajú v rýchlej nezmyselnej postupnosti, plné zvukov, obrazov a zmiešaných pocitov. Napriek tomu si nedokázala spomenúť ako sa dostala na miesta, ktoré jej mnohorakými spôsobmi pripomínali jej istotu- spriaznenú dušu na ktorú sa mohla vždy obrátiť. Vo vnútri mala obrovskú chuť kričať, no na druhej strane vedela, že je taká slabá, že nedokáže ani hovoriť nieto zakričať si. Chcela jej vynadať, že odišla tak skoro, chcela jej povedať čo všetko plánovala, v čo všetko dúfala, chcela jej vyčítať, že sa silnejšie nedržala života… Plná zlosti bežala proti vetru až kým nezačula tlkot svojho srdca a rýchli dych ju nezačal dusiť. Prenikli k nej ozajstné zvuky- z tohto sveta. Už to neboli obrazce, či hlasy z minulosti. Celkom jasne počula šum lístia, ktoré sa jemne hojdalo na konároch stromov, vtákov ako veselo trilkujú z jedného malinového kríka na druhý. Upokojilo ju to pretože sa jej zazdalo, že jej spriaznená duša neumrela, neodišla, neusnula, jednoducho je ešte stále tu.
Životnosť spomienok sa neráta na roky, ony budú žiť, kým to my budeme chcieť a priateľstvo bude trvať až do poslednej spomienky, ktorá sa nám v mysli vybaví.

 Blog
Komentuj
 fotka
menoapriezvisko  27. 6. 2011 11:03
Napíš svoj komentár