Po dlhých myšlienkových pochodoch som sa rozhodla spísať zoznam pofidérnych (to slovo sa mi neuveriteľne páči) vecí v našej domácnosti. Vybrala som veci, ktoré považujem za menej zvyčajné. Predpokladám napríklad, že každý má doma lampu, ktorá sa zapne len vtedy, keď stlačí spínač vybraný člen rodiny.

Žiarlivé hodiny
Obyčajné nástenné hodiny na baterky. Naozaj? Tieto hodiny sú žiarlivé. Po vyhrážkach otca, že ich vyhodí sa rozhodli tikať aj bez bateriek. Lenže otca to nepresvedčilo. Kúpil nové hodiny. Pre tieto naše staručké hodiny to bolo veľmi bolestné obdobie. A tak sa snažili ako mohli. Prehadzovanie do letného a zimného času bolo pre nich automatické. Keď tikali príliš rýchlo, rozhodli sa ísť dozadu, keď išli príliš pomaly, tak preskočili dve alebo tri hodiny. Keď si mysleli že sa nikto nepozerá zastali. Museli to predýchať. Dnes už chuderky netikajú. No nikto nemá to srdce ich vyhodiť. V kostiach cítim že raz budú tieto hodiny dôležitým rodinným dedičstvom.

Ďalej tu máme už medializovanú krabicu na kávu, ktorej význam si môžete len domyslieť.
Dutá stena, ktorá vôbec nie je dutá
Otec, ako známy dobrodruh ešte stále hľadá v našom dome dávno stratený poklad. V našom tzv. sklepe objavil istú "vrajdutústenu". A vážne keby ste po nej klopali, tak zistíte že je dutejšia než moja hlava. Otec sa nevzdával a snažil sa zváľať celú stenu, celý dom. Jeho vrodená láska v búraní sa nezaprie. Lenže tá stena nie je dutá. Fakt nie. Keď budete u nás pripomeňte mi to a ja vám to ukážem.

Náš havoš
Dobre toto nie je vec. No nie je to normálny pes. Teda sučka.(i keď možno aj to ju ovplyvnilo) Meno neprezradím.
Za 1. meno vymýšľala moja mladšia sestra, keď mala asi 8.
Za 2. nedala mi povolenie použiť jej meno v blogu.
Takže zoznam vecí, ktorých sa náš havoš bojí (rozhodne nie úplný):
1.tmy
2.malých psov
3.sliepok
4.mňa (dobre to je vysvetliteľné)
5.suseda (aj to)
6.sama seba......

A tiež našej na dnes poslednej pofidérnej veci......

Duch Jožino
Dobre, ani toto nie je vec. A lepšie meno mi nenapadlo. Je príliš drzý.
Fajn. To že keď hľadám vec po celom stole a nenájdem ju ale za päť minú je v strede toho stola, to uznávam. To je vtipné. Ale aby v noci zapínal elektrické aj neelektrické veci, to ma fakt nebaví stále vypínať. Ja ho chápem. Je vtipné keď uprostred noci počas nadávania vypínam nejakú vec.Ale minule ma fakt naštval. O druhej v noci začala hrať nejaká hracia skrinka, o ktorej existencii som ani nevedela. Trvalo, kým som ju našla a potom má človek zaspať? Ako keby nevedel že trpím nespavosťou. Ale inak je v pohode, to musím uznať.

Môj dočasný zoznam zakončím tou najpofidérnejšou osobnosťou v dome.

Samozrejme, mnou.

 Blog
Komentuj
 fotka
sugy1  12. 3. 2012 21:52
čóžé? haha to aj ja chcem
 fotka
silvinka111  12. 3. 2012 21:55
@sugy1 a to som ešte neskončila už sa mi nechcelo písať

a čo presne ? inteligentné hodiny? alebo ducha?
 fotka
sipimoponkapa  12. 3. 2012 23:17
Toto je zlatee Ta stena musi byt super..
 fotka
silvinka111  13. 3. 2012 11:11
@sipimoponkapa tak tá teda je
 fotka
matwejo  14. 3. 2012 00:46
co je speci na tej krabici na kavu?
 fotka
silvinka111  14. 3. 2012 13:07
@matwejo má to taký divný systém zatvárania, vždy polovičku vysypem dokonca ani @sugy1 si nevedel poradiť s tým ako to zatvoriť bez toho aby som na to použila hrubú silu
Napíš svoj komentár