Píšem jej smsku skoro ráno, či by neprišla v piatok k nám, aby sme sa spolu učili. Odpovie mi okolo obeda. Mám si ísť pozrieť e-mail.
V správe si prečítam, že to nebola škola, prečo sa neozýva. Bola v nemocnici. V tele mala zápal a nevedela chodiť na ľavú nohu.

Bolo mi jasné, že tú nohu nemala zlomenú a ani neutrpela žiaden úraz. Do piatka boli dva dni a ja som rozmýšľala, čo sa jej mohlo stať. V hlave som riešila od tých najprostejších až po tie najdramatickejšie scenáre. Rozmýšľala som, či to nemá neurologického pôvodu alebo či to nebodaj nie je rakovina alebo nádor.

Otvorila mi dvere zreteľne chudšia, ale s úsmevom na tvári.
Začalo sa to tak, že jedného dňa počas skúškového. Jej opuchlo najprv jedno oko a potom aj druhé. Začala mať problémy s ľavou nohou. Skončila v nemocnici. S ľavou nohou nevedela ani hýbať. Nakoniec sa to isté začalo diať aj s pravou nohou.

Keď som sa jej spýtala, že prečo sa neozvala. Chodila by som ju navštevovať do nemocnice a mamina tam robí, tak by sa došla na ňu pozrieť, či niečo nepotrebuje.
Povedala mi, že celé dni prespala.

Raz keď vyzerala lepšie, tak ju prišla navštíviť jej sestra študujúca v Česku.
Rodičia jej povedali, že vyzerá lepšie. Sestra zostala zarazená, že takto vyzerá akože lepšie. Ona ju však nevidela predtým.

Keď sa jej polepšilo, tak ju na skúšky vozil jej tato, aby nemusela štúdium prerušovať. Dokončila úspešne semester. V nemocnici aj doma sa všetci o ňu starali. Nemala by veľmi behať po vonku, lebo je v podstate PN.

Diagnóza znela – proaktívna artritída. Stále som však nerozumela, čo to zapríčinilo.
Nakoniec lekári zistili, že je to z tabletiek, ktoré berie na akné. Áno, pleť sa jej krásne napravila.

„Vieš v tom príbalovom letáku boli vedľajšie účinky, ktoré sa zhodovali s tým, čo sa mi stalo,“ po týchto jej slovách mi to docvaklo. Liek, ktorý mal liečiť jej dlhoročné chronické problémy s akné, ohrozil jej zdravie.

Neviem si predstaviť, čo prežívali rodičia. Celé to mohlo skončiť aj horšie. Našťastie je v poriadku. A stále ju dokážem neplánovane rozosmiať behom pár sekúnd.


 Blog
Komentuj
 fotka
mm47  9. 6. 2012 22:27
Čiže tá artritída už nie je? teda nemá to navždy ? dúfam že nie.

Kvoli posratým tabletkám hento... ale chápem prečo ich brala a v podstate sa ani nedivím, aj ja by som ich bral a dúfal,že nebudú vedlajšie účinky.

Inak čo to mala za tabletky?
 fotka
side3  9. 6. 2012 22:33
@mm47 už je na tom lepšie, ale musí chodiť na traumatológiu

ona tomu akné podriadila stravu, nepapá fast food a ani sladkosti, bravčové má min. 4 za mesiac alebo menej

a zvykla aj cvičiť, ak jej to režim v škole dovoľoval



musím sa jej spýtať, ako sa to volalo
 fotka
mm47  9. 6. 2012 22:39
@side3 Ona to mala asi vazne , nie ako vacsina , lebo napr. mne preslo z jednych tabletiek, sice aj tam boli mozne vedlajsie ucinky ale nie hentake , iba strata vlasov a depky. A hlavne v jednom z 1000 alebo 10 000 pripadov.

To ze nepapa fastfood je dobre aj mimo akne

Tak zelam vela stastia , nech jej prejde vsetko a je zdrava!
 fotka
erika178  21. 7. 2012 21:21
Je mi jej ľúto :/ Mne skoro z tabletiek odišla pečeň, zachránili mi ju v poslednej chvíli a po 2 mesiacoch strávých v nemocnici budem mať aj tak trvalé následky .. Ale nie až také, ako tvoja kamoška, aj keď ona sa určite uzdraví Držím jej palce
 fotka
side3  27. 7. 2012 21:18
@erika178 to ma mrzí ďakujem a drž sa aj ty
Napíš svoj komentár