Sedím vo vnútri stanice a čakám vlak. V hlave si premietam, čo sa stalo a nemôžem uveriť. Miešajú sa vo mne rôzne pocity. Vlastne sa ma pýtal už, keď ma odprevádzal, či som v poriadku. Takto by sa mal cítiť človek po sexe na prvom stretnutí? Rozmýšľam, čo to je – som šokovaná alebo znechutená zo seba? Neviem, či som predtým bola človekom, ktorý uznával sex bez lásky alebo sex na jednu noc.

Začala so to pred dvomi rokmi. Bolo to obdobie začínania od nuly. Skončil môj najdlhší vzťah. A ja som nevládala žiť, nie nechcela som žiť. Chudla som a prišla na to, že už nemôžem pre mňa blízkym ľuďom veriť. Prvý pokus zaľúbiť sa – našiel si ma, pobláznil ma a vrátil sa k bývalej. Druhý pokus – chcel si len zaflirtovať.

Do tretice si ma našiel on. Pamätala som si ho zo základnej školy. Keď som bola deviatačka, tak ich triede dali šatňu oproti mojej, boli to však piataci. Našiel si ma na pokeci. Od základnej som ho nevidela, ale predsa som si ho pamätala. Bez toho, aby sme niekedy mali rozhovor. Vtipné bolo, že rok pred jeho triedou mal šatňu oproti mne ex, s ktorým som chodila v maturitnom ročníku.

Potrebovala som zmenu vonkajšiu aj vnútornú. Vzhľad sa dá zmeniť pomerne rýchlo oproti vnútru. Každý koniec je začiatkom niečoho nového. A toto obdobie bolo začiatkom dobrodružstiev a adrenalínu. Jeden pohľad na stanici a mne bolo zo seba zle. Vyzerala som otrasne. Mamu napadlo spraviť mi ofinu. Ofina zožala úspech a niektorí si mysleli, že ryšavé vlasy sú moje prirodzené. Začala som meniť šatník a oblečenie sa mi na chudšom tele nosilo lepšie. Čierne čižmy nad kolená a béžové čižmy na šnurovanie si ma u Vietnamca získali. A ja som sa začínala cítiť o niečo viac sexy.

Sima ma odfotila vo svojich dlhých čiernych slávnostných šatoch. Tá fotka sa páčila mnohým. 23. októbra 2010, keby sme to s ex vydržali, bol by tento deň našim 2. výročím. Spomenula som si na to tesne potom, ako som v tento deň grcala druhému bývalému z auta a on mi držal vlasy. Prechádzal sa so mnou v okolí môjho domu, kým som nevytriezvela aspoň tak, že sa mi podarilo na 10. pokus vopchať kľúč do brány.

Často som si robievala srandu, že 18ka ročník je najlepší. To bolo najmä v období, keď som mala 20 a obklopovali ma prevažne kamaráti mladší odo mňa. Naskytla sa príležitosť, aby som si overila tieto moje slová. To, čo sa spočiatku javilo ako flirt, mi prinášalo úsmev a rozjasňovalo tvár, vždy keď som sa prechádzala po Bratislave. Lenže bol o tri roky mladší odo mňa, v našom malom okresnom meste bol známy a pochádzal z celkom bohatých pomerov. Máloktorý 18- ročný chalan má vlastný byt. Raz som z neho vytiahla, že vzťah nechce. Bodaj by aj chcel, keď predo mnou zapieral svoj vzťah.

Keď sme sa konečne dokopali k prvému stretku. Bola som u kamarátky a venovali sme sa nemčine. Zavolal mi a stretli sme sa pred školou. Bol vyšší odo mňa, ale ktorý chalan by nebol. Sedíme na posteli v jeho izbe a evidentne sme vyčerpali témy na rozhovor. Navrhne hranie vyzliekacieho pokru. Ja ho varujem, že poker hrať neviem. Držím sa celkom statočne a poker vyhrám, aj keď skoro už polonahá a s paplónom na sebe. Stávka znela, že kto vyhrá, môže si niečo želať. Moje želanie bolo celkom skromné, aby sme sa obliekli naspäť.

Požiada ma o bozk. Spýta sa ma, či to chcem. Ja však nepoznám jednoznačnú odpoveď. Napriek tomu, ale súhlasím. Nasleduje séria flashbackov. Vidím ho pred sebou v boxerkách a telo má ozaj pekné. Niečo tomu celému chýba. A asi viem, čo to je. Nepriťahuje ma duševne. Sedím mu v lone a bozkávam ho. Uvedomím si, že má strojček a nedá mi nerypnúť si, že ja som v jeho veku mala tiež strojček.

Dal mi to, čo som potrebovala. Neriešil moju povahu. Ocenil to, čo videl navonok. O týždeň sme sa mali stretnúť zas. Padlo to. A ja som konečne zistila, že jeho bývalá nie je až taká bývalá, ako som si myslela a že nemá 15 rokov, ako mi tvrdil, ale že je tiež staršia od neho a odo mňa mladšia o rok aj pol. Tesne potom, ako som mu napísala, že nechcem, aby ma kontaktoval, sa vrátil k bývalej.


 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár