Tieto pirohy sú jedno z mála jedál, ktoré varím spolu s mojím bratom. Je to náš taký menší "rituál". Odporúčam toto jedlo variť vo dvojici, lebo je to piplačka a príprava je trocha dlhšia.

Bryndzové pirohy

cesto:
1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, soľ

plnka:
200 g zemiakov, 1/2 kg bryndze

Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, pretlačíme. (Asi 200 g odložíme do plnky). Pridáme múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto. Dosku pomúčime, cesto vyvaľkáme a pokrájame buď na obdĺžničky alebo kruhy (podľa toho, ako cesto spájate). Medzitým si urobíme plnku z pretlačených zemiakov a bryndze. To spojíme dokopy. Obdĺžničky (kruhy) naplníme, preložíme, dookola stlačíme a vo vriacej, osolenej vode uvaríme. Popražíme slaninu a v druhom hrnci na masle cibuľu. Uvarené pirohy polejeme maslom s cibuľou a slaninku posypeme navrch. Môžme pridať aj kyslú smotanu a pijeme s mliekom.

Dobrú chuť!


 Návod
Komentuj
 fotka
etelnair  12. 9. 2009 16:20


 fotka
shelia  12. 9. 2009 16:24
@etelnair jej diki, nevedela som ako pridat foto do blogu
 fotka
cupcake007  11. 7. 2012 21:05
"A pijeme s mliekom"?!
Napíš svoj komentár