Na jednej hodine etiky nam ucitelka polozila jednu otazku. Vraj ci sme uprimni..
Vacsina povedala ze nie a preto sa opytala ze: preco?

Presne na toto by som chcela nadviazat... uprimnost je podla mna prilis nadnasana vlastnost, pretoze nikto nemoze byt vzdy 100% uprimny, to by v dnesnom svete urcite nemohol extistovat bez vacsej psychickej ujmy. Klamat sa jedoducho musi (a niektore vyskumy dokonca dokazali, ze vraj to zvysuje IQ) a neda sa cely zivot hovorit len pravda. Podla mna sa kazdy niekedy ocitne v situacii, ked je jednoduchsie klamat, bez ohladu na to ci to je moralne alebo nie.
Ved si zoberte, ze za vami pride nejaka kamoska v uplne novych satach na ktore si mesiace setrila a vam sa absolutne nebudu pacit. Poviete jej, ze to preboha co si si dala? Alebo radsej budete klamat a poviete ze su krasne? Je tu este tretia moznost, zlata stredna cesta a tou je DIPLOMACIA.
Njalepsie je povedat, no hodia sa ti k ociam. Tak nevyjadrite, ze v nich vyzera jak debil a ani ze su najkrajsou vecou aku ste v zivote videli.
Osobne si vsak myslim, ze i ta niekedy zlyha. Museli by sme mat IQ 150 tisic aby sme dokazali byt diplomatickymi v kazdej chvili.
To je jednoducho nemozne, rovnako ako tvrdit ze clovek je absolutne uprimny.
Ked vam niekto tvrdi opak a huka do vas, ze on je VZDY uprimny tak je to abolutna loz, pretoze to nie je. Uz v tej chvili ako vam tuto "pravdu" tvrdi klame.
Prave preto su mi ludia co tvrdia ze su neobmedzene uprimny, mierne nesympaticki, pretoze prehanaju, klamu a este sa aj vyvysuju nad ostatnych, tym ze tvrdia, ze su lepsi nez ti druhi.
A zaver?
Verte, ale zvazujte. A vzdy diplomaticky!

 Úvaha
Komentuj
 fotka
sangria011  23. 5. 2008 19:35
a ti co sa netaja ze klamu? a povedz pravdu! nebud diplomaticka
Napíš svoj komentár