Minulá sobota mala ukázať Slovensko ako demokratický a právny štát, kde si každý môže uplatniť svoje základné ľudské práva a slobody, ktoré má na základe ústavy garantované. No namiesto toho sa pochod Gay pride zmenil na ukážku skostnatelosti slovenskej spoločnosti a jej xenofóbie a homofóbie.

Na Slovensku vládne dlhoročná kresťanská tradícia a bolo jasné, že tento pochod vyvolá určite veľkú odozvu. A o to organizátorom aj išlo. O zviditeľnenie jednej z menšín, ktorá je stále tabuizovaná a musí žiť na okraji spoločnosti. O menšine, ku ktorej sa boja ľudia prihlásiť aby ich okolie neodsúdilo. Avšak namiesto nich sa zviditeľnila iná menšina, ktorá využíva svoje práva na to, aby rozvracala demokratický poriadok Slovenskej republiky- extrémna pravica na čele so Slovenskou pospolitosťou.

Jej útok na tento pochod je zarážajúci a odsúdeniahodný. No najsmutnejší je postup slovenských politických strán, z ktorých ani jedna verejne neodsúdila tento útok. Namiesto toho minister vnútra verejne pochváli postup polície( Tv Markíza, Na telo, 23. Mája 2010), ktorá vraj veľmi dobre zabezpečila verejný poriadok, ak chceli organizátori vyššiu bezpečnosť, mali si zabezpečiť vlastnú SBS službu. Podľa Kaliňákovej logiky je vybuchujúci slzný plyn v dave ľudí, v ktorom boli aj tehotné ženy a malé deti, asi dobre zabezpečený verejný poriadok. Tejto reakcii sa ani nečudujem. Veď podľa toho istého ministra je bežným postupom dávať výbušninu do batožiny nič netušiacich ľudí.

Dokonca aj strana R. Sulíka, ktorá ako jediná má v programe registrované partnerstvá homosexuálnych párov je ticho. A to sme v tomto volebnom období videli už aj tlačovku kvôli chorému psovi. No homosexuáli asi politikom nestoja za pozornosť.

Zarážajúcejšie je, že s postupom slovenskej polície a slovenských neonacistov ticho súhlasí väčšina slovenskej spoločnosti. Avšak ak budeme ticho a budeme sa tváriť, že nás sa tento problém netýka, môže sa stať, že o pár rokov tu budú bežne pochodovať čiernoodeté oddiely vyholených mužov so zdvihnutou pravou rukou a Slovensko sa zmení na jednoliatu masu, kde sa bude každá odlišnosť trestať. Preto treba verejne odsúdiť nie len tento útok, ale aj celý pravicový extrémizmus!!! A keď to nespravia politické strany musíme to spraviť my- snáď ešte platí

Vox populi, vox dei


Preto som založil skupinu na FB:

» www.facebook.com/?ref=home#!/gro...


ak tak isto odsudzujete tento útok pridajte sa!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
mirkova  24. 5. 2010 12:29
pripájam sa
 fotka
johnysheek  24. 5. 2010 12:56
s nadpisom suhlasim s obsahom uz menej..

policia predsa nemoze zabranit kazdemu potencionalnemu porusovatelovi poriadku priblizit sa na dohodenie kamenom k nejakemu davu ludi..

ano malo to byt vsetko zvladnute lepsie a nie teraz sa chvalit.. ale kto by povedal.. a sypal si popol na hlavu ked slo o jasnu provokaciu...



pisal som to xkrat a mam pocit ze este budem..



vybrali sa na pochod mestom. mesiac(e) dopredu to ohlasovali vsemoznymi sposobmi vsade mozne len aby o tom kazdy vedel.

dobre vedeli a ked nie tak mali, ze na slovensku sa nestretnu s porozumenim, ze su tu extremisticke skupiny, ktore svoj nazor uz neraz vyjadrili a oni este cakali ze slov policia nebude robit nic ine len tie s prepacenim vymatene hlavy /to nepisem preto ze su homosexuali, ale preto ze si nedomysleli nasledky!!!/ chranit pred dalsimi??



ano policia ich mala chranit a hrozbu mala eliminovat, ale nemyslim si ze by mala nasadzovat vlastne zivoty preto, ze ma niekto potrebu svetu vykricat pozerajte na nas i my existujeme.



mensina ktora je utlacana?? myslim si, ze keby vsade nevykrikuju aki su oni chudaci, ako na nich kazdy len nadava a nesnazia sa tlacit do pozornosti tak by si ludia casom zvykli ze su a postupne by ich do spolocnosti prijimali..



avsak ked sa sami z nej vyclenuju a ukazuju ze su nieco ine.. ze su "vynimocni" tak co do frasa chcu??



nemam nic proti homosexualom nech si to vsetci myslite. moja najlepsia kamaratka z detstva je a nevadi mi..



ale vadia mi ludia ktori sli v tom pochode..



ps: najvtipnejsie mi prislo ze ZA "pride" sa postavili viacere "slovenske celebrity" ale ANI JEDNA , ani JEDEN NAZOR od nejakej znamejsej homosexualnej som nikde nenasiel..



((mozno sa za tych ludi hanbili ako sa hanbim ja za to, ze na slovensku ide vsetkym len o provokacie a to dostat sa do povedomia ludi..)



----

a mam pocit, ze sa nastvem a jeden blog im venujem i ja..
 fotka
adsy  24. 5. 2010 13:41
súhlasím
 fotka
transplantovana  24. 5. 2010 14:53
palec hore pre autora, super!



len jedna vec- mám pocit, že som tam zahliadla Sulíkovcov, ale to je jedno. Skôr ide o to, že si myslím, že náckom toto len poškodilo, než by z toho mali neviem akú kampaň.. Ľudia ich odsúdia, sledujem to na svojom okolí, veď útočili na úplne pokojné zhromaždenie, ktoré nikomu nechcelo ublížiť a ani tak neurobilo.



a @johnyseek želala by som ti, aby si poznal homosexuálov viac, aby ťa nevzali do práce len preto, že máš priateľa a nie priateľku, keď nemôžeš toho, koho máš rád ani len chytiť v meste za ruku.

A naozaj je podpora celebrít taká dôležitá? nestačí ti, že tam bolo vyše 1000 ľudí, veľa rodín s deťmi a heterosexuálni podporovatelia? nie je dôležité, že sa tam nepostavil Paviel, vieš..
 fotka
schmetterling89  24. 5. 2010 15:03
Hej nie je dôležité aby sa tam ukázalo neviem koľko celebrít, hlavne, že sa konečne homosexuálna menšina dovoláva svojich práv, ktoré má zakotvené v čl. 12 ods 2 Ústavy Slovenskej republiky a dokonca aj v čl.20 Európskej charty ľudských práv, ktorá má na základe čl. 7 ods 5 prednosť pred právnym poriadkom SR



A čo sa týka Sulíkovcov, možno sa na mítingu ukázali, ale žiadna politická strana nezaujala jasné stanovisko, v ktorom by odmietla ten útok...
Napíš svoj komentár