No začiatok MS bol zlý, skoro nikdo z NHL nechcel dojsť hrať. Vážne česť vínimkám ako napríklad Višňovský alebo Marcel Hossa. No ale i tak sme všetci dúfalli, že neurobia hambu a predvedú sa v tom najlepšom svetle. Na medailu pomýšlali naozaj len niektorý, ale všetci sme tajne dúfali, že to skončí tak do 4-7 miesta. No neskončilo to tak.

Prvý zápas skončil pre nás dobre. Nad Norskom sme vyhrali 5:1. Aj ked Nori boli outsidermi našej skuupiny, nasvedčovalo to tomu že bude pre nás úspešný šampionát. Clý zápas hrali chlapci primerane svojim schopnostiam. No k tomu ze sme takto vyhrali nám napomohol najmä rýchli gol na začiatku tretej tretiny najmladsieho hokejového mága z rodiny Hossovcov, Marcela.

Druhý zápas sme hrali proti Nemcom. Ten sme však prehrali. Zložili nás najmä prvé dva goly Nemcov, ktoré nám dali hneť na začiatku pri našich oslabeniach. A zápas sme už nedokázali otočiť. Po tomto zápase sme boli na tretiom mieste tabuľky.

Prvý boli FINI s 5-timi bodmy (3 za výťazstvo nad Nemcami v riadnom hracom čase a 2 za výťazstvo nad Normi v predlžení). Druhý boli Nemci a potom my. Posledný boli Nori.

Posledný zápas sme hrali včera večer proti Fínom. 2:0 sme prehrávali, no podarilo sa nám vyrovnať. No ale aj tak sme celý zápas 3:2 prehrali. No ale ešte stále nám svitala nádej na postúpenie dalej. Stačilo že Nemci nad Normi vyhrajú. Mali by . Ale oni debili sprostý naschval prehrali.

No ale ešte stále počas nášho zápasu bola nádej, že postúpime dalej. Pretože sme mali kontumačne vyhrať zápas nad Nemcami. Pretože Jason Holland nemal nastúpiť. No on nastúpil. Všetci sme dúfali, že ho kontumačne vyhráme. No nevyhrali. Ved ako by si i mohlo taký malý štát ako Slovensko niečo zmôcť nad Nemeckom???? A Holland navyše predtým hral za Kanadu tak preto to i skončilo podla mna výhodou pre Nemcou.

No tak všetci sme dúfali, že Slováci prekvapia. No a i prekvapili, ale nie v dobrom ako sme chceli. Prekvapili sme tak, že prvý krát v historii SlovenskA , hráme o udržanie sa v A-kategorii na Majstrovstvách sveta. Dúfam, že záchranu vyhráme, pretože to bude vážne hamba, prehrat a vypadnúť z A-kategorii.

Takže dnes povinne držte nech skupinu o záchranu vyhráme

 Blog
Komentuj
 fotka
mixelle  8. 5. 2008 12:30
asi som pesimistka.. ale chýba mi tam pár hráčov.. a ja už to radšej nepozerám
 fotka
matus33  8. 5. 2008 12:50
Oni derby naschvál prehrali No lol. Za prvé to nebolo derby, za drúhe prečo by to mali naschvál prehrať? Aby zlí slováci nepostúpili? A tri body do ďaľšej časti hry im netrebalo Ale veď treba sa na dakoho vyhovoriť, je to lahšie ako povedať že sme hrali zle. :p
 fotka
benzin  8. 5. 2008 13:06
tento rok sa stala chyba ,že trenérom bol Šupler a zobral hráčov z trenčína namiesto toho aby zobral zo slovana a z košíc.



Ved ked sa zamyslím tak to dá rozum, vezmem jeden útok zo slovana druhý z košíc a máme dva skvelo zohraté útoky.



Čítal so ,že nikdo z nich nedostal ani len ponuku, tak tu sa preukázal kokotizmus zo strany náho pána trenéra.



Druhou chybou bolo ,že Mezei a Majeský sa nechávali vyprovokovať, vlastne oni nám presrali zápas z nemcami, ktorý dali všetky goly v presilovkách. Hráči na MS by mali myť tvrdšie nervy.



Tretia chyba je taká ako býva často, rozhodcovia na nás príliš tvrdý na ostatných mäkký, keby nejakého slováka postavili ilegálne, hneď by bolo veľké halo ,že ako si to taká posratá krajina mohla dovoliť. No nemcom to odpustili.



Dúfajmne len ,že sa udržíme v 1.lige lebo je tu možnosť ,že en štadion v BA ani nebude treba na MS 2011
 fotka
bobomir  8. 5. 2008 13:12
opäť zauradovali peniažky a politika moji zlatí

netrápte sa pre to

to je šport!
 fotka
pawlo  8. 5. 2008 13:44
Do hokeja sa síce vôbec nerozmumiem ale držím im palce
 fotka
luc.ka  8. 5. 2008 14:02
benzin... keby zobral hracov z ktorehokolvek slovenskeho klubu, nebude to ziadna slava... ti dobri su proste len ti, co hraju v nhl... a tych je cim dalej tym menej, takzeje to prirodzeny vyvoj slovenskeho hokeja... zial.
 fotka
fylo  8. 5. 2008 16:38
predtým sa ozývali hlasy že treba postaviť hráčov z našej "ligy" .. že prednosť dostávajú hráči z NHL .. teraz tú šancu dostali .. a ako ju využili?
 fotka
benzin  8. 5. 2008 17:04
Fylo dovolím si ti odporovať, poda mňa máme dosť dobrých hráčov ako je napríklad Uram v Slovane. Nechápem prečo by sme mali stále pozývať len hviezdy z NHL, aj tí raz budú starí a zošedivejú a skonšia kariéru. Radšej nech teraz párkrát dostaneme na hubu, ako by sme po ich odchode dostávali na prdel furt!
 fotka
lui74  8. 5. 2008 17:27
Každý máte v niečom pravdu....

Ale musíme uznať, že proti Fínom sme zahrali výborne...a ich hra sa dala porovnať s hrou hráčov z NHL...Jediné, čo chýba hráčom našej ligy je efektívnosť v zakončovaní oni si vypracujú šance a nevedia ich premeniť...
10 
 fotka
tottif  8. 5. 2008 21:17
Pekne si to napisala, niektore momenty co si spominala som ani nevedela...
Napíš svoj komentár