Do Krakowa sa v stredu vycestovalo s podobnym zložením reprezentačného týmu, akým sa šlo minulý rok na domácej vode v Liptovskom Mikuláši, len Jurka Minčíka nahradil Sašo Slafkovský. Teda od prvých okamihou bolo vydno aký skúsený slovenský tým vycestoval.A všetci vedeli, že to bude minimálne na toľko medailý ako pred rokom doma. A náš tým to od prvých okamihou začal naplnáť.

Po prvom medailovom dni sme mali hned tri. Zásluhou naších singlistou (Martikán, Slafkovský a Beňuš), sme získali najcenejšie zlato. Naše dievčatá (Dukátová, Kaliská a Stacherová) striebro a poslednú do sérii, teda bronz pridali deble ( Hochšíci, Škantárovci a Kubáň s Olejníkom).

Aj druhý medailový deň bol úsepšný, avšak len pre singlistou. Vďaka Mišovi a Sašovi sme mali další bronz a zlato. Škoda len, že Maťovi sa nepodarilo pelepšiť si s minuloročných ME z Liptovského Mikuláša a skončil zas na trinástom mieste. Ani kajakárky nešli najhoršie, ale poraziť vynikajúco jazdiace češky sa im nepodarilo a skončili tesne pod stupnom výťazou.

Posledný, tretí medailový den nám priniesol ďalšie dve medaile. Keďže kajakárom sa nepodarilo prebojovať do finále. Obydve boli zásluhou deblistou. Zlato zásluhou už dlhé roky výborne jazdiacich Bratislavských bratou Hochschornerovcou a striebro pre naše malé Slovensko vybojovali bratranci Škantárovci.

Tak podme si to zrekapitulovať. Minulý rok sme z domácej studenej Liptovskomikuláškej vody vylovili 6 cenných kovou. Tohtoroku nám šťastie prialo trošičku viac a z Polského Krakowa si vezieme 7 cenných kovou. 3 zlaté - 3xC1, Miško Martikán a bratia Hochschornerovci. 2 strieborné - 3xK1ž a bratranci Škantárovci. A 2 bronzové - 3xC2 a Sašo Slafkovský.

Dlhé roky je hlavne medzi vodákmi a hokejistmi velké rozbroje, že ktorý z týchto športou, Vodný slalom alebo hokej, je pre SLOVENSKO úspešnejším. Ako nemyslite si, že preto, že som slalomárka som na slalomu, ale musíte samy uznať, že zo slalomu ej medailý predsa eln o niečo viac ako z hokeja. A i za bývalého československa boli v reprezentácii prevažne Slovenský slalomári, zatial čo v hokeji bolo viac Čechou

 Blog
Komentuj
 fotka
tottif  12. 5. 2008 18:47
sak hej zo slalomov je viac medailii ako z hokeja, tento rok to z hokejom nevyzera dobre....
Napíš svoj komentár