Tentoraz mi je naozaj jedno, či si to niekto prečíta alebo nie. Dokonca je mi to jedno natoľko, že na tento blog ani nedám hviezdičky a pokojne ho nechám v prípade nezáujmu upadnúť do stratena stránky s novými blogmi.

Chcem to napísať pre Teba, pretože toho mám na srdci veľa, pretože už dávno ma niečo tak veľmi "neťažilo", pretože to proste musí von.

Koľkokrát som Ti už spomínala, ako by som bola vysmiala každého, kto by mi kedysi tvrdil, že my dvaja skončíme vo vzťahu? Ja viem, že mnohokrát, ale keď... ja sa tak často zamyslím. Zamyslím nad tým, čo všetko by som stratila tým, keby som sa naozaj obrnila nezmeniteľne, keby som Ti naozaj nedala ani vo sne šancu a stále by som Ťa brala ako "jedného kamaráta odvedľa".

Friendzone je nechutná vec, ktorá vie skomplikovať vzťahy - tie naše však prekvapivo istým spôsobom zjednodušila. Povedal si mi veci, ktoré by si mi inak nepovedal. Bol si ku mne otvorenejší, než by si bol inokedy. Obidvaja sme si povedali veci, o ktorých by sme možno nevedeli, kebyže spolu príliš skoro začneme chodiť.

Doteraz si pamätám ten prvý pohľad, akého si Ťa pamätám - s kamenným výrazom zahľadeného na tuším Vrbovských víťazov v MMCčku, bez úsmevu, s rukami zloženými jednu do druhej a položenými na kolenách. Absolútne ničím si ma neoslovil. Nemali sme sa vlastne ani kedy rozprávať. Následné blúdenie po Bratislave a hľadanie otvoreného podniku mi toho o Tebe veľa nepovedalo. Taký nemastný-neslaný človek, pomyslela som si. Nevadil si mi, ale ničím si ma nezaujal.

Prvý raz si ma vlastne reálne zaujal v okamihu, keď si mi "iba tak" napísal, či neprídeme na Tvoju oslavu narodenín. Áno, aj s vtedajším frajerom. Áno, lebo Ti je s nami dobre a vyzerá to tak, že vás tam bude proste primálo.

Už aj predtým som si všimla, že ten zmysel pre humor Ti nechýba, že si človek, ktorý je za každú kravinu a že sa mi s Tebou dobre a pekne smeje. Niekde tam na tej chate som si uvedomila, že mi na Tebe priateľsky - alebo kamarátsky, nazvime to akokoľvek - záleží. Keď si tam (nazvime to) "v nálade" stúpal po kope črepov, ktoré sa ocitli na zemi po Adamovom nájazde na drevený stôl, skoro ma vystrelo z predstavy, žeby si skočil na nejaké sklo. Pravidelne sa mi to stáva pri kamarátoch, vždy som mala syndróm mamičky. Rovnako ako keď som Ťa ukladala do toho kresla, aby si si ľahol a nespal opretý o parapetu okna, nech sa niekam nestrepeš. Nepamätáš si to, ale oslavu svojej dvadsiatky si zrejme človek ani pamätať nemá. Tak to asi má byť.

Bol mi Ťa rovnako kamarátsky ľúto, keď si aj kvôli mne musel platiť pokutu na intráku. Tam niekde to reálne začala. Ja, smutná, sklamaná, s chuťou do nového života rovnako ako do červeného vína a Ty, človek, ktorý sa so mnou smial, ktorý ma budil, keď už som nevládala, človek, ktorý mi písal, keď na mňa každý ďalší kašľal, vrátane tých najbližších.

Spoznať Ťa bol vlastne šok. Nikdy som netušila, že si takýto. Tie črty Tvojej tváre, ktoré mi kedysi boli na smiech sa stali zrazu desivo neodolateľnými, skoro rovnako nebezpečnými ako Tvoj úsmev. Podľahla som kúzlu Tvojho hlasu. Takmer som nedýchala, keď som čakala, či zareaguješ na to, že som Ti pod stolom podala ruku. A asi si ani nevieš predstaviť ten ohňostroj pocitov, ktorý vo mne vypukol, keď si mi prstami pomaly prešiel do dlani a prvý raz mi venoval Ten úsmev - ten Jeden, ktorý patril iba mne.

Tie nádherné, snové začiatky, kedy niekoľko dní alebo týždeň či dva netušíš, či je to reálne alebo sa Ti to proste všetko iba sníva a raz sa prebudíš a všetko bude preč. Neverila som, že sa to stalo. Ty. Človek, ktorý neverí vo vzťahy na diaľku, človek, ktorý mi ešte pred pár týždňami horlivo obhajoval život single a ktorý mi ešte pred pár mesiacmi rozprával, aké je super si nájsť narýchlo známosť na festivale.

Môj a len môj. Chlap, ktorý na mňa upiera pohľad, z ktorého cítim toľko lásky, že sa roztápam. Viem, že som na Teba niekedy zlá, niekedy nereagujem na Tvoj dotyk alebo sa neusmejem na Tvoj úsmev. Alebo Ťa komandujem. Alebo pyskujem na veci, na ktoré by som nemusela. Ale však to vidíš, čo so mnou robíš, keď odchádzaš. Alebo keď s Tebou čo i len chvíľu nie som. Hoci to beriem akosi psychicky viac v poriadku, napriek tomu som nikdy necítila tak intenzívne neprítomnosť nejakého človeka v mojej blízkosti.

Teplo Tvojho tela pri spoločných ránach, Tvoj neodolateľný úsmev po ránu, tiché "dobré ráno", Tvoje vlasy, ktoré tak rady všade zavadzajú. Tvoje občas bezradné správanie sa pri niečom, čo si predtým nepoznal. Ach, aké krásne je pozerať sa na to! A nikdy som Ti nemusela povedať, aké strašne dôležité je pre mňa, aby si mi povedal, že ma ľúbiš a že pre Teba veľa znamenám, pretože si mi to vždy povedal sám od seba.

Starká mi dnes pripomenula taký ten pocit, ktorý niekedy mávaš. Taký ten, že sa s niekým dáš dokopy, na niekoho sa pozrieš a zrazu vieš, že "toto je on". Ja som ten pocit mala pri veľa vzťahoch, ale veľmi rýchlo som vždy zistila, že je to iba pozlátka. Pri Tebe som ho na začiatku nemala, ale deň za dňom sa stále viac a viac dostavuje. Si (pre mňa) dokonalý. Úžasný, starostlivý, nežný, romantický, chlap, ktorý si ma dokáže ochrániť, pochváliť, vážiť a hýčkať. Pri Tebe sa prvý raz cítim ako princezná. Ako niečí poklad, ako niečo hodnotné.

Nenechám Ťa odísť. Nech sa bude diať, čo sa bude, nech sa kedykoľvek prejavia akékoľvek naše zlé vlastnosti, proste Ťa nechcem nechať odísť. Však vieš - ako keď sa nájdu tie dva kúsky puzzle, ktoré do seba zapadnú a potom už vôbec nejdú od seba. Presne tak sa cítim. Skladačka. Kompletná len s Tebou.

Ďakujem Ti za všetko, čo pre mňa robíš. Za to, že ma občas nejakou (ne)podstatnosťou nahneváš pre väčšiu reálnosť života, za to, že sa vedľa mňa zobúdzaš, za to, že sa vieš tak krásne usmiať a že vieš byť tak vytáčavo lenivý. Za to, že si. Že sa pri Tebe cítim krásne. Že cítim, že ma ľúbiš. Že sa nemusím báť ľúbiť ja Teba.

Ďakujem Pánu Bohu, že Ťa pre mňa vyrobil a poslal do mojej cesty v tej najsprávnejšej chvíli. Sentimentálne, naivne a so všetkým presvedčením sveta hovorím, že Ty si ten chlap, ktorému v živote chcem pri oltári povedať svoje "áno". Áno v dobrom aj v zlom, v radosti aj chorobe...

A verím, že keď za mnou zajtra prídeš, tak ma okamžite vyliečiš aj z toho všetkého, čo mi je. Už len tým, že si tu a budeš ma držať v náručí.

Ďakujem, že si a že si taký úžasný. A možno si niekedy jeden o druhom myslíme, že si jeden druhého nezaslúžime, práve to je však najväčším dôkazom, že k sebe patríme. Sentimentálne, naivne, ružovo-chlpato - navždy.

 Blog
Komentuj
 fotka
purenarcissism  6. 2. 2012 10:51
och rozplakala si ma do kelu...ale je to krásne ani to nebolo moc patetické, pretože to bolo totálne úprimné a vieš, ja zastávam názor, že ak je niečo od srdca, nemôže to byť patetické krásne a ďakujem
 fotka
sarah_whiteflower  6. 2. 2012 11:02
@purenarcissism Ale prosím ťa Som rada, ak sa ti to páčilo. Však hej, ja sa vždy snažím písať veci realisticky, niekedy to proste zo seba iba tak vypľujem bez ladu a skladu.



A čo plačeš, však tam nie je prečo plakať, nebuď baba
 fotka
purenarcissism  6. 2. 2012 11:27
nechaj ma, som baba a čo, možno sú to slzy takej priateľskej závisti ale nie, ja som single, nie desperate a tak to má byť



Screenshot
 fotka
meredithgrey  6. 2. 2012 12:54
revem. krása.
 fotka
mikki3012  6. 2. 2012 13:33
vau... Nadherne.... Aj ja chcem vediet tak vyjadrovat pocity... Vraj som chladna. -.-
 fotka
sarah_whiteflower  6. 2. 2012 13:46
@meredithgrey Ale prosím vás, čo máte s tým revaním Však je to iba viacmenej obyčajný blog.



@mikki3012 No vidíš, a ja mám aj napriek tomu pocit, že tie pocity dostatočne dobre vyjadrovať neviem, chcela by som toho toľko povedať, ale proste mi to nejde, ja ani s týmto nie som spokojná..
 fotka
meredithgrey  6. 2. 2012 13:52
sarah, to preto slovo "viacmenej" .)
 fotka
sarah_whiteflower  6. 2. 2012 13:56
@meredithgrey Tak som teda rada, keď oslovilo Vážne to je taká úzkoprofilová záležitosť, že som ani nečakala, že sa to bude chcieť niekomu čítať, tak o to viac to poteší
 fotka
mikki3012  6. 2. 2012 13:56
Co mam hovorit ja? Pocity viem vyjadrovat len vtedy, ked dostanem zachvat zurivosti A mala by si byt spokojna
11 
 fotka
sarah_whiteflower  6. 2. 2012 14:00
@mikki3012 Človek nemôže byť nikdy so svojimi výtvormi dostatočne spokojný, aby mal vždy možnosť sa niekam zlepšovať a vylepšovať nejaké tie veci Má to teda aj svoje pozitíva
12 
 fotka
mikki3012  6. 2. 2012 14:21
Tak ano, asi to bude scasti aj pravda, ale napriklad ja rada kreslim a nemozem byt vecne nespokojna so svojou pracou, vzdy hladam, co je na tej kresbe dobre
13 
 fotka
janulka3112  6. 2. 2012 15:19
povzdychla som si a povedala tiché "wau"... netajím, že tvoje blogy milujem a keď píšeš takto - viem si ich čítať stále... aj toto je sentimentálny koment, lebo sa tak cítim. Už dlho.. a vieš čo? Prijala by som radšej takúto realistickú lásku ako tú, čo mám momentálne ja... nazvem ju - internetovú? Hej, to je správne slovo... moje pocity čo vkladám do blogov sú túžby, tvoje sú splnené sny... a tieto sa mi páčia - tie splnené...

Pekne si to napísala, len si udeľ hviezdičku za svoje dielo...
14 
 fotka
sarah_whiteflower  6. 2. 2012 15:24
@janulka3112 A načo? Vám sa to páčilo, a hlavne sa to páčilo jemu, to je absolútne hlavné A áno, je pekné písať o niečom, čo sa splnilo, a človeka to aj napĺňa šťastím. Ale je možné, že raz sa to splní aj tebe. Však viera je odjakživa to najcennejšie, čo máme
15 
 fotka
antifunebracka  10. 2. 2012 15:55
je uplne MEGASUPER, ze si sa neohviezdickovala. dufam, ze sa z toho stane mila tradicia i do buducnosti. a blog sa mi tiez pacil. uplne chapem tvoje pocity. dufam, ze sa nebudes citit hlupo, ked si to po sebe precitas i s odstupom dlhsieho casu☺
16 
 fotka
sarah_whiteflower  14. 2. 2012 20:33
@antifunebracka On by sa mohol stať. Lenže ja už píšem tak máličko, že ak chcem, aby sa to dostalo na stránku nielen Nových blogov, ale tých Ohviezdičkovaných, tak na začiatok tomu tie hviezdičky proste musím pridať Zvyknem totiž písať o dosť divokých časoch niekedy a proste... píšem aj preto, aby to čítali ľudia, toto bol taký špeciblog, že mi to bolo vlastne jedno, elbo ten, kto som chcela sa k tomu aj dostal, ale inak mi záleží na tom, aby si to prečítali proste aj ľudia, takže tie hviezdičky sú cestou k tomu, ako to zrealizovať
17 
 fotka
antifunebracka  15. 2. 2012 00:20
toto je bezny omyl niektorych, ze si myslia, ze ked sa ohviezdickuju, zvysi im to citanost. ale NIE JE TO PRAVDA ked si pozries topku, 85% userov, co v nej ma blogy, sa neohviezdickovalo. dobry blog sa chvali sam. a zlemu nic nepomoze. a ako vidis i na citanosti tohoto, neohviezdickovaneho, nijako sa to, ze si sa neohodnotila, neprejavilo
18 
 fotka
sarah_whiteflower  15. 2. 2012 00:24
@antifunebracka Nesúhlasím s tebou Ak pridám ráno o tretej blog, potrebujem mať tri hviezdičky, aby sa k tomu ráno dostali ľudia na ohviezdičkovanej strane - a potom už to čítanosť mať BUDE. Podstatné je, že ak o tretej ráno nie je online žiadny z mojich skalných, čo sa pravidelne stáva, je komplikované sa k tým hviezdičkám dostať. Toto som písala o pol jednej cez skúškové obdobie, myslím si, že to o dosť zavážilo



Ja nevravím, že ma ľudia nečítajú alebo čo, ale musia sa k tomu aj nejako dostať
19 
 fotka
sarah_whiteflower  15. 2. 2012 00:26
@antifunebracka Jaj a ešte drobnôstka Že ja sa nemusím za každú cenu ZVÝŠIŤ čítanosť. Ja len chcem, aby sa k tomu ľudia dostali na tej ohviezdičkovanej strane Mne nejde o 5 hviezdičiek pri blogu, môžem ich osrať. Ide o to, že vidím, že ľudí to zaujalo a že si to prečítali. Kedysi boli všetky blogy na jednej jedinej strane a iba sa komentovalo, to bolo lepšie. Okamžite si vedel, čo koho zaujalo. Teraz už sme leniví písať aj komenty Teda ja sa stále snažím, ale zase problém mojej lenivosti je v tom, že už na Birdz takmer nechdoím.
20 
 fotka
antifunebracka  15. 2. 2012 00:38
tak teraz musime ist do ostrej debaty pretoze vela ludi ta ma v kamosoch a navyse mas neuveritelnych 110 fanov, co z teba robi 1 z najpopularnejsich blogeriek:ptym padom nepotrebujes ZIADNE taktiky, bo im to ukazuje na MB vzdy ked daco napises tak ci tak. a ked pises o 3. rano, uz duplom to nemusis robit, bo v tom pripade to ostane v sekci "nove blogy" (ktoru vidia vseci) MINIMALNE do 10 rano. cize fakt to neni treba. nechcem, aby to teraz vyznelo ako chvalenie, ale ja mam minimum fanusikov (oproti tebe) a blogy pridavam ked uz, tak furt v noci, a vzdy som bol za par hodin na vrchole topky a dost ludi ma citalo (a nehviezdickujem sa). akoze mne to moze byt 1dno, je to na tebe, ale mne osobne to pride take... nesympaticke, ked sa niekto sam hodnoti (taka samochvala akokeby - ako ked sa niekto sam sebe zafanusikuje a da do priatelov) a automaticky za to o * znizujem hodnotenie
Napíš svoj komentár