Keď som sa ráno prebudila, tušila som, že celý deň bude stáť za dve veci: za nič a za hovno. Síce som sa tomu smiala, ale niekde vnútri som to cítila.

Začalo to zle zapálenou cigaretou na zastávke a autobusom, v ktorom som sa tlačila ako sardinka. Pokračovalo to hlavybolením a dierou vo vyučovaní, ktorá ma vždy dokonale uspí.

Chcela som si kúpiť nejaké pekné, jarné, kvietkované topánky a šatku. No to už vidíte. Tak, ako toho vždy plné obchody, áno, presne tak sa to zo všetkých obchodov, ktoré som prešla, bez stopy vyparilo. Ale však prečoby nie, keď chcem nakupovať?

Pokračovalo to obedom. Že bravčový rezeň a zemiakový šalát. No to určite. Šalát s kusmi cibule väčšími než kúsky zemiakov a rezeň, ktorý by sa hodom do niečej hlavy pokojne mohol stať vražedným nástrojom.

Aj tak to na tom obede nebolo o tom. Neznášam, keď sa niekto na mňa pozrie, pozdraví, a ďalej sa tvári, že ma nepozná. Hlavne, ak je to človek, na ktorom mi záleží. Vie ma to tak naštvať, že by som hrýzla všetko naokolo!

Tentoraz ma to nenaštvalo. Bola som smutná a z obeda som nezjedla nič. Vlastne som nejedla nič už dva dni. Neznášam ignoráciu. Bežne nestojím ľuďom za to, aby sa so mnou poriadne bavili. Čo som komu spravila, že je to so mnou také zlé?

A neznášam zdĺhavé hodiny, na ktorých človek nerobí nič iné, len počúva prezentáciu seminárnych prác. Hodina a pol! Na začiatku je to zaujímavé, potom sa niekde vzadu začne niekto baviť, mňa to irituje, a napokon už ani nepočúvam.

Uliala som sa z jednej hodiny, lebo ma stále bolela hlava. Tešila som sa na večerné stretnutie, dokonca aj napriek tomu, že sa za mňa hanbil na obede a nevedel ma ani normálne pozdraviť a objať, keď videl, že mi na tvári chýba inak všadeprítomný úsmev. Nevadí! Len som ho chcela vidieť.

Keď som beznádejne do večera čakala na smsku, pochopila som, že sa niečo deje. A tak sa aj dialo. Prechádzka po sídlisku, dva litre sudového a samé nadávky.

Milujem, keď s niekým telefonujem, poviem mu, že som mala hrozný deň, ospravedlním sa, ak som mu niečo odsekla alebo čo... a nestojím ani za to, aby mi ten Niekto povedal: "za 5 minút som tam". Hoci na päť minút. NA MINÚTU! Len aby som vedela, že ho to trápi. Že mi tú posranú náladu chce zlepšiť.

Neprišiel. Samozrejme, že neprišiel. Akonáhle sa o niekom hovorí v mužskom rode, je okamžite jasné, že NIEKDE bude nejaký problém. Nechápem, prečo ešte stále verím tomu, že nejaký chlap je schopný mať ma rád.

Do neba volajúca hovadina. A ešte aká! Neviem, čím som si to zaslúžila, ale je to fakt. Nikdy nie som s nikým šťastná. A ak, tak to trvá tak krátko, že sa to môže počítať na hodiny, maximálne dni... týždne už naozaj netreba.

Nebyť priateliek, tak včera asi skúšam skákať z balkóna. Nie doslova, ja sa mám rada. Ale chápete.

Rozbila som popolník a rozsypala cigarety po celom balkóne. Plakala som. Strašne som plakala. Pretože len chcem, aby ma mal niekto rád. To je celé. A nikomu za to nestojím. A preto som plakala.

Držali ma, hladkali, objímali a všetko bolo po chvíli ok. Slzy vystriedali kvapky vína a napokon rum. Dnes ráno mám sucho v hube a ešte väčšie v srdci.

Mám pocit, že už nikdy nebudem schopná nejakému CHLAPOVI uveriť, že mu na mne záleží.

Keď to všetci predstierajú, tak nech sa na mňa nehnevajú.

Jedinou otázkou však stále ostáva:

Čo je dopekla na mne také hrozné a neznesiteľné, že niekomu nestojím za to, aby na 5 minút prešiel pol ulice, objal ma a potom sa vrátil pokojne sa schlastať s kamarátmi aj do kómy?

Prečo nestojím ani za deravý groš?

Prečo vždy, keď niečomu uverím, tak spadnem tak, že sa nevládzem postaviť sama?

Dnes sa oblečiem do príliš farebného a najlepšia priateľka si všimne, že mi je nanič. Pretože keď mi je nanič, chodím v čiernom, ale dnes sa chcem kamuflovať, tak si dám hýrivé farby. Ona to spozná.

Aspoňže tí priatelia existujú.

A viete, čo je najväčšia sranda? Že ten, komu patrili tie roztrpčené riadky, je taký úžasný človek, akého som už dávno nestretla a ja vôbec nechápem, prečo sa včera tak zachoval.

A čo ma štve najviac je fakt, že si nikdy neprečíta tieto riadky a nepochopí, že mi na ňom proste záleží a že nechcem nič viac, než aby jemu záležalo na mne. Aspoň trošičku.

CHCEM TAK VEĽA?!

 Blog
Komentuj
 fotka
myzu252010  24. 3. 2011 12:11
Pekne napísané...som sice chlap ale aj tak ťa chápem...kazdy človek túži aby ho mal niekto rád,aby niekomu na nom záležalo okrem teda tých kamarátok,kamarátov...za všetkých chlapov,je pravda že často sme nevšímavy voči vám ženám,ale možno trochu aj na našu obranu,aj chlapi majú ťažké dni a možno aj TEN o kom si to písala mal taký deň...a možno si len čakala pochopenie od toho nesprávneho...
 fotka
balbinka  24. 3. 2011 12:12
hmm
 fotka
sarah_whiteflower  24. 3. 2011 12:43
@myzu252010 Ďakujem ti za povzbudivé slová a za pochopenie A máš pravdu, možno to tak bolo, že aj on mal zlý deň alebo čo. Ale poznáš určite "deň blbec", keď ti všetko padá na hlavu. Tak vtedy to tak dožerie, že ešte aj toto.
 fotka
ardonaiel  24. 3. 2011 12:45
Nikdy nie je tak zle ako sa nám zdá že je.
 fotka
sarah_whiteflower  24. 3. 2011 12:49
@ardonaiel Áno, máš pravdu, to je samozrejmé. V konečnom dôsledku toto je vlastne iba taká pletka, ale tak zabolí to človeka. Potom sa z toho občas treba vyspovedať, aby človeku bolo lepšie
 fotka
kuriatko15  24. 3. 2011 13:03
tak nieco pododbne som zazila aj ja a este aj zazivam .. je to hrozne ale tak dako sa s toho uz len musi dat vyvliect a prekonat to ...
 fotka
ardonaiel  24. 3. 2011 14:41
Situácia mi pripomína text InéKafé - Ružová záhrada
 fotka
ratsanares  24. 3. 2011 15:35
mohol sa tvoj priatel ozrat, robit ti zle, nechat ta mrznut vonku ked potrebujes ist domov, prskat na teba striedavo, ze ta miluje a nenavidi...



aj ti najlepsi maju sem tam musku
 fotka
purenarcissism  24. 3. 2011 16:06
nechceš veľa, ale v tomto svete...chceš dosť...
10 
 fotka
sarah_whiteflower  24. 3. 2011 16:13
@purenarcissism Veľmi sa smejem!!



Ale nie na komente.
11 
 fotka
mixelle  24. 3. 2011 17:14
Držali ma, hladkali, objímali a všetko bolo po chvíli ok. Slzy vystriedali kvapky vína a napokon rum. Dnes ráno mám sucho v hube a ešte väčšie v srdci.



Bože ty... Moj najoblúbenejší autor...

a nie nestojíš za deravý groš.. ja si ťa aj vezmem ak chceš
12 
 fotka
thatzooey  24. 3. 2011 20:26
kvietkované topánky u baťu pozri
13 
 fotka
kacaxyz  24. 3. 2011 21:16
presne take iste myslienky mam niekedy aj ja... "to mu nestojim ani za tych par minut? vsetko je dolezitejsie ako ja? ked mu nezalezi na tom, ze som smutna tak o com to cele je?" potom sa na to vykaslem a tvarim sa, ze je vsetko vpohode al nie je. druha vec je, ze chlap sa ndovtipi. nikdy a v ziadnom pripade. niekedy je aj priamy kop do hlavy malo...
14 
 fotka
ceruzisko  24. 3. 2011 21:55
a poprosila si ho aby prišiel? s chlapmi sa musí po lopate.



neviem, ja v tvojom dni ako si ho opísala nevidím nič, čo by pokazilu náladu mne, zamerala by som sa na to či si nepripúšťaš príliš pod kožu nepríjemné detaily, ktoré vlastne nič reálne negatívne neznemanajú.



no ale samozrejme, ak mám čítať medzi riadkami, toto je očividne niečo, čo sa dlho hromadí a teba to trápi. chápem. :/
15 
 fotka
ceruzisko  24. 3. 2011 21:56
*neznamenajú
16 
 fotka
chiflada  24. 3. 2011 22:26
Slzy vystriedali kvapky vína a napokon rum. Dnes ráno mám sucho v hube a ešte väčšie v srdci.



v takýchto prípadoch je možné napísať len hlavu hore bude lepšie.
17 
 fotka
purenarcissism  24. 3. 2011 23:44
a na čom si sa smiala?
18 
 fotka
anzu  25. 3. 2011 08:21
tiež poznám takéto dni... už od rána sa všetko kopí a keď príde tá jedna dôležitá vec, už sa bojíš, čo zlé sa stane. potom sa na chvíľu zastavíš a povieš si "preháňam, však sa nemá čo stať", ale samozrejme sa to nejak dotentuje. a tie ostatné pocity sú mi známe až pridobre (až na to, že ma obvykle nemá kto ratovať) a práve preto neviem, čo povzbudivé napísať....
19 
 fotka
sarah_whiteflower  25. 3. 2011 13:55
@thatzooey Ďakujem za radu!



@mixelle Och, ďakujem ti krásne, zlatá moja Potešila si ma. Inak, už je to trochu lepšie, keby si chcela vedieť. Pár vecí sa vysvetlilo.



@kacaxyz Verím tomu, že mnohí ľudia majú takéto pocity, určite to nie je nič výnimočné. Tak som sa ich včera pokúsila prekonať a myslím, že sa podarilo Ďakujem za podporu.



@ceruzisko Ďakujem za pochopenie. V mnohom, čo si napísala máš pravdu.



@chiflada Ďakujem! Také slová vždy potešia. Hlavne, keď sa ukáže, že sú pravdivé.



@purenarcissism Však na tom, že som hneď vedela, kto mi okomentoval blog



@anzu Si zlatíčko moja, ďakujem vôbec za to, že si mi povedala, že to cítiš podobne. Hoci, samozrejme, že už som to čítala aj v tvojich blogoch, ale pripomenutie pomôže. Už netreba písať nič povzbudivé, ono sa to nechalo trochu upravilo samé... Len to chcelo čas. Dúfam, že aj u teba to nejako tak funguje
20 
 fotka
sonulka21  26. 3. 2011 20:09
hmm, podobná životná situácia, ale ten "môj" je minútu cez cestu a napíše, ale radšej, že je unavený a ide spať...a potom sa na druhý deň prekecne, že do rána bol na pc...len nie tam, kde mohol stretnúť mňa...a čo tak odpísať na: mala som dnes zlý deň, viem, že zajtra máš test, ale na 5-10 min...na krajšiu noc...odpísať: jasné, bežím dole..tiež sa pýtam, či niekomu, práve TOMU niekomu nestojím ani za 5 min zo spánku...
21 
 fotka
sarah_whiteflower  26. 3. 2011 20:22
@sonulka21 Pekne si to vystihla. To je veľmi podobná situácia ako moja... Škoda len, že niektorí ľudia si to neuvedomujú... ale tak zase na druhej strane keď som sa "vyplakala" jednému kamarátovi, ktorý je zhodou okolností tiež iba cez ulicu, tak som sa dozvedela, že nabudúce, keď mi bude smutno, tak mám zavolať... že on príde Takže všetko zlé je aspoň na niečo málo dobré.
22 
 fotka
myzu252010  27. 3. 2011 11:55
@sarah_whiteflowe Jasne take dni velmi dobrre poznam take dni ma kazdy
23 
 fotka
sonulka21  31. 3. 2011 17:00
@sarah_whiteflower tiež som bola u kamaráta "plakať"...tiež je kúsok odo mňa a urobilo mi to fakt dobre

ale v priebehu posledných dní sa veľa vecí vyjasnilo a som tak nejako...šťastnejšia...tak snáď nie som sama

človek sa učí z vlstných chýb a najviac mu pomáhajú jeho vlastné omyly, skúsenosti...máš pravdu, že všetko zlé je na niečo dobré
24 
 fotka
belikeme  4. 11. 2011 14:25
Krista!!!! Už takto nepíš, lebo nebudem mať o čom písať ja.
Napíš svoj komentár